Kotanlı, “Küresel ekonomik kriz tüm ülkelerde memurlara, işçilere, emeklilere, dul ve yetimlere zam ve vergi yükü getirmiştir. Bu yük her geçen gün taşınamaz hale gelmektedir.Çareyi IMF’de görmemekle akıllı bir politika izleyen Türkiye’nin ekonomik sorunları başta olmak üzere, ekonomiyle oldukça ilintili sosyal, siyasal ve toplumsal sorunları çözmesi için atıl kalan ülke kaynaklarını değerlendirilmesinin zamanı gelmiştir.Hükümetin orman vasfını yitirmiş 2B arazilerini, kamu yararına kuralları belirlenmiş bir şeklide talana ve peşkeşe fırsat verilmeden satması gerekmektedir. 2B'den elde edilecek yaklaşık 15 milyar dolarlık kaynakla ülke nefes alacak, yeni yatırımlar yapılarak işsizliğe de çare bulunacaktır” dedi.
//ORTA DİREK DESTEKLENMELİ
Yunanistan, İspanya, İtalya gibi ülkelerin krizin eşiğinde olduğunu, ABD, Çin, Japonya gibi dev ekonomiye sahip ülkelerin ise içlerine düştükleri kriz durumundan kurtulabilmek için ciddi önlemler aldıklarını söyleyen Kotanlı, “Küresel krizin dezenformasyonuna karşı Türk ekonomisini ayakta tutmayı başaran hükümetin ücretleri ve sosyal yardımları iyileştirme politikaları uygulamaya başlaması gerektiğini söyleyerek; AB ülkeleri yoksullara ve düşük ücretlilere milyar dolarlarca nakit yardımı yaparak ve vergi indirimi sağlayarak piyasaları canlandırmaya çalışmaktadır. Şuanda Türkiye'de alınan tedbirler sanayicileri ve iş adamlarını ekonomik krize karşı güçlendirmeye yöneliktir. Memurlar, dar ve sabit gelirliler için yeterli tedbirler alınamamıştır. Zorunlu ve vazgeçilmez ihtiyaçlarda kümülatif olarak maaş zamlarını katlayan oranlarda artışlar yaşandı. Bu artışlar dar ve sabit gelirlilerin maaşlarını değersizleştirdi, alım gücünü azalttı. Bu nedenle hükümet yeni zamlar yapmak, vergileri arttırmak ve ardından maaşlara zam yapmak yerine atıl kalan ülke kaynaklarını halk için, adaletli bir şekilde kullanmayı denemelidir. Başta orman vasfını yitirmiş 2B arazilerinin satışı olmak üzere, talana ve peşkeşe fırsat verilmeden stratejik önemi olmayan kimi ülke kaynaklarının satılmasıdır. Krizle birlikte değişen yenidünya düzeninde her şeyi satarım ve ya hiçbir şeyi sattırmam anlayışının her ikisine de yer yoktur. Sayın başbakanın bu konuda acil ve radikal bir adım atmasını istiyor ve bekliyoruz. Kimi köprülerin, yolların, koyların satılması, bedelli askerliğin hayata geçirilmesi, 2B arazilerinin satılması, Doğu bölgemizin kalkınması için devlet teşviği daha cazip hale getirilerek yatırımlarla istihdam sağlanmalı işsizlik sorunu çözülmelidir” diye konuştu.
//ZAM EKONOMİSİNE HAYIR
Önerilerinin ülke ekonomisinde ve halkın sosyal hayatında ortaya çıkan sorunlar yumağını çözmeye çalışmaktan ibaret bir değişim paketi olduğunu dile getiren DES Erzurum Şube Başkanı Kotanlı, “Eğer önerilerimiz göz ardı edilir, vergilere ve temel ihtiyaç maddelerine zam yaparak, ardından maaşları yükseltmek şeklinde çözüm aranmaya devam edilirse finans, sanayi, inşaat vb. piyasasının zarar görmesi, işsizliğin artması ve gelir dağılımının daha da adaletsiz bir hale gelmesi, memurun, işçinin, küçük esnafın çiftçinin, emeklinin asgari ücretlinin kısacası dar ve sabit gelirlilerin sıkıntıları devam edecektir” şeklinde konuştu.