ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
HABERLER>EKONOMİ
18 Kasım 2015 Çarşamba - 02:04

DAP’tan bölgesel tarım desteği

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, meralarda hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’ne sunmuş oldukları proje kapsamında 51 yerleşim birimine 480 adet sıvatın yapıldığını söyledi.

DAP’tan bölgesel tarım desteği

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, meralarda hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’ne sunmuş oldukları proje kapsamında 51 yerleşim birimine 480 adet sıvatın yapıldığını söyledi.

Hayvanların yaz ve kış dönemlerinde su ihtiyaçlarının karşılanması için yapmış oldukları çalışma ile ilgili makamında açıklamalarda bulunan Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, 130 yerleşim biriminden 51 bölgeye 480 sıvatın yapıldığını belirtti. Van’ın hayvancılık bölgesi olduğunu, özellikle küçükbaş hayvan varlığı konusunda Türkiye birincisi olduğunu belirten Altuner, “2 milyon 800 binin üzerinde hayvan varlığımız var. Küçükbaş hayvanlarımız özellikle meralar kullanılarak yapılıyor. Mera arazilerimiz 1 milyon 350 bin hektar civarında ve Türkiye’nin mera varlığının da yüzde 10’unu oluşturuyor. Tabi bu nedenle hayvanlarımız meralarda otladığı dönemlerde bazı ihtiyaçları oluyor. Bunlardan bir tanesi de merada otlandıkları zaman su ihtiyacının karşılanmasıdır. Meralarda her noktada su olmadığı için çiftçilerimiz, uzak noktalar arasında hayvanlarını hareket ettirerek, su kaynaklarına götürmektedirler. Bu ihtiyacın giderilmesine yönelik bizim sene başında yaptığımız bir projemiz vardı. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’ne bir proje sunduk. DAP, tarım ve hayvancılık alanında yapılan projeleri destekliyor ve maliyetini karşılıyor. Projelerin hayat bulması için gerekli desteği sunuyor. Bizde DAP’ın sağladığı imkanlardan faydalanmak üzere sene içerisinde hayvancılığımızın ciddi ihtiyaç duyduğu sıvatları temin etmek üzere proje sunduk. Bu projemiz 130 tane yerleşim biriminde hayvancılığın ihtiyaç duyduğu sıvatların karşılanmasına yönelikti. DAP ise yıl içerisindeki imkanlarını bu hususta kullandırarak, 130 yerleşim biriminden 51 bölgenin ihtiyacı olan sıvatlara kaynak tahsis etti ve bu şekilde bunu kabul etti. 51 yerleşim yerinde 480 adet sıvatın yapımı için bize kaynak tahsis ederek, bu sıvatların yapımını üstlendi. Bu 480 adet sıvatın 300 tanesi sac, geriye kalan 180 tanesi ise beton sıvatan oluşuyor. DAP İdaresi, sıvatların yapımını üstlenirken, Büyükşehir Belediyesi de DAP İdaresi ile yapılan görüşmede de bu sıvatların araziye intikali ve nakli ile ilgili destekte bulundu. Sıvatlar imal edildikleri noktalardan alınıp arazilere taşınarak kuruldu. Şu anda köylerimizde, mahallelerimizde ve mera arazilerinde bunlar kurulmuş durumdalar” dedi.

“2016’DA DA SIVAT TALEPLERİMİZ OLACAK”

Geriye kalan sıvatların yapımı içinde 2016 yılında gerekli çalışmaları yapacaklarını da sözlerine ekleyen Fevzi Altuner, “51 yerleşim yerindeki 480 adet sıvat belki ihtiyacımızı karşılamıyor, devamını getirmemiz gerekiyor. DAP İdaresi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 2016 yılında da bu konuda ihtiyacımız olan sıvatların destekleneceğini söylüyorlar. 2016 yılında da taleplerimiz olacak. Geriye kalmış olan yerleşim yerindeki sıvat ihtiyacının karşılanmasına yönelik talebimiz devam edecek. Umut ediyoruz ki, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi bu hususta daha önce bize destek verdiği gibi geriye kalan sıvat ihtiyacının karşılanması için de desteğini sürdürecektir. Özellikle meralarda masrafı düşük girdisi son derece az bir şekilde hayvancılığın yapılmasına imkan sağladığı için ben DAP İdaresi Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
26’ıncı Dönem Hayırlı Olsun
 
Gökçe-14 Operasyonu: 11 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum çekte de itibarlı il
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi ibrazında ödenen çek verilerini paylaştı. Erzurum’da ...
Palandöken’de 579 konut satılacak
Erzurum Palandöken’de 3+1 niteliğinde toplam 579 sosyal konut satışa ...
Erzurum’da KOBİ Eğitim Süreci başladı
AB Türkiye Delegasyonu, AB'nin KOBİ'lerle ilgili politikalarına dikkat ...
 
Erzurum’da Tekno GP-2 Başladı
KUDAKA ve ATA Teknokent tarafından Atatürk Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir ...
KOSGEB ve MÜSİAD girişimciliğe odaklandı
KOSGEB ve MÜSİAD arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Erzurum Doğu ortalamasını geçti
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2015 ekim dönemi Vergi ...
 
Akgüloğlu mükellefleri uyardı
Akgüloğlu, küçük işletme ve esnafın e-tebligat takibini yapmakta zorlanacaklarına ...
DAP İdaresi proje bekliyor
Demir, “Eylem Planı’mızda da var olmak üzere, eski yerleşim yerleri diye ...
Siyasette İstikrar, Ekonomide İstikrar
M.AKDAĞ-Türkiye geneli ve Erzurum özelinde Siyasette istikrar, ekonomik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva