Bölgesel sorunların 5’er maddelik raporlar halinde Hükümet’in masasına konulacağı Şura’ya, küresel mali krizin damgasını vurduğunu söyleyen Cindilli, “Erzurum, imalat sektörü ve sanayi açısından ağırlıklı bir şehir olmaması nedeniyle belki krizin etkileri o kadar çok hissedilmiyor, ama diğer bölgelerden gelen sektör temsilcileri deyim yerindeyse feveran ediyor” diye konuştu.
DOĞU RAPORU BAKAN EKREN’E SUNULDU
Şura toplantısında bölgelerin sorunlarının ifade edildiği raporların, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’e sunulduğunu kaydeden Cindilli, genel anlamda yapılan konuşma ve görüşmelerin hep ekonomik kriz odaklı olduğunu dile getirdi.
HERKES EKONOMİK KRİZE ODAKLANDI
Bankacılık sektörü, borçların yapılandırılması ve krizle ilgili olarak hazırlanması gerektiği belirtilen acil önlem paketlerinin gündeme getirildiği 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nın, bölgesel kalkınmayı sağlama açısından nasıl bir yansımasının olacağının, ilerleyen günlerde görüleceğini belirten Muammer Cindilli, “Ankara’da herkes küresel ekonomik krizi yaşıyor. Bilke krizden doğrudan etkilendiğimiz yok, ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışında krizin etkilerini hissetmek çok daha kolay. Burada herkesin gündemi ekonomik kriz. Sivil toplum örgütlerinin de, sektör temsilcilerinin de öncelikli gündemi bu. Dolayısıyla 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na da ekonomik kriz damgasını vurdu” diye konuştu.
ŞURA’DA BÖLGESEL YOL HARİTASI OLUŞTURULACAK
Krizin gündemini oluşturduğu 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda alınacak olan kararlar ve çıkacak olan eylem planından, bölgesel şartlar göz önünde bulundurularak çeşitli politikalar üretilmesini beklediklerini belirten ETSO Başkanı Muammer Cindilli, Şura’nın ardından izlenecek olan yol haritasının, sadece Erzurum ya Doğu Anadolu Bölgesi’nin değil, Türkiye’deki tüm ekonomi çevreleri tarafından merak edildiğini sözlerine ekledi.