Çilek güzelleri ile en güzel çilekli pasta seçildi
Erzurum’da organik olarak üretilen çileğin tanıtımı için düzenlenen “Çilek Kokulu Günler” etkinliğinde pasta ve Çilek Güzeli yarışması yapıldı. Jüri Başkanlığını Saffet Zengin’in yaptığı yarışma jürisi İnciser Azak, Neriman Demir, Çiğdem Ilıcalı ve Ayşe Kubat’tan oluştu.
Soğuk hava depolarında tutulan çilekten Müzeyyen Abak’'ın yaptığı pasta birinci, Keriman Çelik’in Çilekli Baklavası ikinci. Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi’nin öğrencilerinin yaptığı pasta üçüncü, Işılay Çakır dördüncü, Nefise Kıyıcı beşinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara, altın hediye edildi.
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Coca Cola işbirliğiyle yürütülen Çilekli Günlerin finalinde en güzel pasta ve Çilek Güzeli yarışması yapıldı. Aziziye Düğün Salonu'nda yapılan ve soğuk hava depolarında bekletilen çileklerden yapılan yiyeceklerin ikram edildiği etkinlikte, 17 genç kızın katıldığı güzellik yarışmasında 'çilek güzeli' seçilen Gülşen Haşıloğlu'na ödül olarak Sarı Gelin bebeği ve organik çilekten üretilen Çilek reçeli verildi.
ÜRETİCİLİĞE TEŞVİK
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Erzurum'da çilek yetiştiriciliğini tanıtmak ve geliştirmek için yaptıkları etkinliğin hemen hemen bir festival havasına büründüğünü, amacına ulaştığını belirtti.
Zekiye Çomaklı, Erzurum Girişimci Kadınlar tarafından hazırlanan SRAP tan desteklenen ve Ilıca’nın Kahramanlar köyünde 2007 Nisan-Haziran aylarında 20 çiftçi kadına verdikleri çilek üretimi eğitiminin ardından Erzurum çileğini tanıtmak için çalışmalara başladıklarını ve bu konudaki ilk girişimi “Çilek Kokulu Günler” adı altında Erzurum çileğini tanıtmayı, pazar için üretici ile pazarlayıcıyı bir araya getirmeyi amaçlayan ve UNDP nin Hayata Artı Projesi tarafından finanse edilen bir etkinlik olduğunu belirtti.
ERZURUM ÇİLEĞİNE PAZAR ARIYORLAR
Erzurum’da çilek yetiştiğini bilmeyen ve buna inanmakta zorluk çekenlere “Erzurum’da çilek yetiştirelim, ekmek yiyelim”, “Siz hiç Erzurum çileği yediniz mi? “ sloganlarıyla yola çıktıklarının altını çizen Çomaklı, “Köyde verdiğimiz çilek üretimi eğitiminin arkasından ürün tanıtımının da pazar bulmak için önemli olduğunu gördük ve üretici ile tüketiciyi ve halkı nasıl bir araya getirebiliriz düşüncesiyle harekete geçtik” dedi.
Hanımların bin bir emekle hazırladıkları birbirinden güzel pastalar 50. Yıl Yetiştirme Yurdunun öğrencilerine ikram edildi.
Tamamı dört gün süren etkinlik Pazar günü yapılan değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.