ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzincan yolunda iki ayrı kaza: 9 yaralı
Erzincan yolunda iki ayrı kaza: 9 yaralı
Uzundere’de yabani dağ keçileri görüntülendi
Uzundere’de yabani dağ keçileri görüntülendi
İl Tarım’dan göçerlere destek
İl Tarım’dan göçerlere destek
Kitap durağı, ilgi odağı
Kitap durağı, ilgi odağı
Çiftçi’den Hicri Yılbaşı mesajı
Çiftçi’den Hicri Yılbaşı mesajı
HABERLER>SİYASET
15 Eylül 2010 Çarşamba - 06:13

ÇETKODER: “Siyasi partiler yasası değişmeli”

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şimdi sıra değişimin ve gelişimin en önemli ayağı olan Siyasi Partiler Yasası’nın değişmesidir” dedi.

ÇETKODER: “Siyasi partiler yasası değişmeli”

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Referandum göstermiştir ki, halk her şeyin farkındadır. Sayın Başbakanımız açıklamasında her şeyin içinde olmasını istediği Halkın iradesinin siyasi partiler yasasının içine de girmesi gerektiğine inanıyor ve bir an evvel bu değişimin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
//REFERANDUMK DEĞERLENDİRMESİ
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Türkiye’deki siyasi partiler yasasının antidemokratik maddeler ile dolu. Bu nedenle Siyaset halkın özgür iradesi ile tam tecelli etmiyor. Haklı iken haksız, haksız iken haklı olabiliyorsunuz. Esas önemli olan siyasi partiler yasasıdır. Bu yasanın acilen ve ivedilikle anti demokratik maddelerden kurtarılıp, tam demokratik hale gelmesi lazımdır. Lider egemen politikaların önüne geçmek böyle olacaktır. Partilerde egemen güçler kalmayacaktır. Herkes bileğinin hakkı ile, hak ederek bir yerlere gelecektir. Bu kanunun değişmesi lazımdır. AB ve ABD uyumlu olması lazımdır” şeklinde konuştu.
//DEMOKRATİK YAKLAŞIM
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bakın oralarda çok farklıdır. Esas kral, padişahlık yönetimleri siyasi partilerin kendisinde mevcuttur. Hangisi olursa olsun durum aynıdır. Partilerin sadece rozet ve flamaları farklıdır. Tüzükler üç aşağı, beş yukarı aynıdır. Partilerin iç yasası olarak kabul edilen parti tüzüklerinin dayanağı ise siyasi partiler yasasıdır. Bu yasanın çok acil bir şekilde tam demokratik hale gelmesi lazım… Özgürlük ve demokrasi oradan başlayacak” diye konuştu.
//DELEGE SEÇİM SİTEMİ DEĞİŞMELİ
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Delege sistemi çok çabuk kaldırılmalı. Parti içindeki her tür seçim, hâkim huzurunda sandık konarak, referandumda olduğu gibi yapılmalıdır. Halka, millete, insanlarımıza güvenmek ise, her yerde ve zeminde güvenmeliyiz. Bu güven parti içinde de olmalı. Kayıtlı üye gelmeli oyunu sandıkta kullanmalı. Bir kısım insanlar ve güçlerce masa başında tespit edilmiş delegeler bizleri yönetecek insanları belirlememeli. Hangi parti ise, o partinin kayıtlı üyesi gelip oyunu sandığa atarak kendini yönetecek, belde – ilçe- il başkanı ve yönetimini belirlemeli, genel başkanını da bu şekilde belirlemeli. O zaman hak, hukuk ve adaletten bahsedebilirsiniz. Yoksa konuşmalar ve iddialar boştur. Birbirimizi kandırmaktan öteye gitmez” dedi.
//HAKİM DENETİMİNDE SEÇİM
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Daha önceler de söyledim, açıkladım. ABD de Obama ve Clinton DP parti genel başkanlığı için eyalet eyalet gezip propaganda yaptı oy istedi. Partisinin kayıtlı üyeleri eyaletlere konan sandıklarda hâkim huzurunda oy verdi ve genel başkanlarını seçtiler. Obama başkan oldu. Sonra Devlet Başkanı oldu. Oldu ama Clinton’u ezmedi, yok etmedi. Onu da aldı getirdi Dışişleri Bakanı yaptı. İşte Demokrasi bu… Bizde böyle mi? Genel başkanın karşısına çık, seni çıktığına, anandan doğduğuna pişman ederler…. Bırakın seni bir göreve getirmeyi, ezerlerde ezerler, yok edinceye kadar ezerler. Bunun neresinde demokrasi var? İşte bu düzen siyasi partiler yasasından kaynaklanıyor. Eğer AB ve ABD ülkelerine bu kadar hayran ve oradaki demokrasiyi seviyor, beğeniyor isek ki, öyle… O zaman oradaki siyasi partiler yasasındaki demokratikliği de buraya getirin” dedi.
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Hangi partiden olursak olalım, belde – ilçe- il başkanımız ve yönetimini o yöredeki kayıtlı üye ile sandık konarak hâkim huzurunda seçersek ve sonrasında genel başkanı da seçerken aynı usulde sandığı koyup il il kayıtlı üyeler nezdinde oy kullanarak seçersek mesele kalmaz... Adalet ve hakkaniyet yerini bulur. Atıp tutma, kuru sıkı sallama, yalan dolan işi biter. Siyasete ve politikacıya azalan güven tekraren artar” dedi.
//ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALAR SON BULMALI
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, daha sonra şunları kaydetti; “Şimdi buradan sesleniyorum. Başta Referandum gecesi topluma ılımlı, olumlu, şefkatli mesajlar veren Sn. Başbakanımıza, bizi yöneten ve yönetmeye talip olan tüm siyasi parti liderlerine, temsilcilerine, il ilçe başkanlarına… Elinizi vicdanınıza koyun, şu söylediklerimi değerlendirin. Yalan mı, yanlış mı, istediklerimizde bir yanlışlık var mı? Yok.. Söylediklerim harfiyen doğru. O zaman Allah rızası için bu anti demokratik maddeler içeren siyasi partiler yasasına bir an evvel yenileyin ve önümüzdeki genel seçime bunu yetiştirin. Yetiştirin ki gerçek halkın kendisi ve iradesi mecliste artık tecelli etsin. Yıllardır kanayan yaradır. Yıllardır bu mesele böyle devam etmiştir. Dokunulmazlık, felan diyeceğinize, bunu yapın bunu. İşin özü burada gizli.. Mecliste bu şekilde halkın kendisi, halkın kendi istediği temsil edilmiyor. Partilerin egemen güçleri, liderlerin iki dudağı ile belirlenen listeler önümüze konuyor, hangi parti isek gidip oy veriyoruz. Bu yasa değişir ise, hangi parti ise o partinin kayıtlı üyesi kendini yönetecek kişiyi hâkim huzurunda sandık konarak belirleyecektir. İşte demokrasi budur. ”
//HALKA GÜVENİN
Mustafa Göktaş, “Referandum sonucunu lütfen birde bu yönüyle ele alın ve algılayın. Halka güvenin. Tabana güvenin. Halktan korkmayın. Tabandan korkmayın. Ülkenin idaresi, yönetimi siyasetten geçiyor. Siyaseti yapacaksanız, halktan kopmadan, halka sorarak, fikrini alarak, desteğini alarak yapın. İşinize geldiği gibi davranmayın. İşin özü burada… Yani siyasi partiler yasasında. Tüm siyasi parti mensupları bu olayı takip etsin, bunun değişimini sağlasın. Sağcısı, solcusu, hepsi.. Eğer bu vatanı seviyorsak, eğer bu ülke insanlarını seviyorsak, bu işin doğrusu bu” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman’da “Evet” coşkusu
AK Parti Narman İlçe Başkanı Zafer Ruşen, Anayasa değişikliği referandum ...
Bulutlar’dan çiçekli teşekkür
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, 12 Eylül’de gerçekleştirilen halkoylamasının ...
Demokrasi Karanfili dağıttılar
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut ile AK Parti İlçe Başkanı Şahin, Cumhuriyet ...
 
DSP: “Milli iradeye saygı gösterilmeli”
DSP İl Başkanı Suer, 12 Eylül referandumuna ilişkin olarak değerlendirmelerde ...
SP: “Halkın dediği oldu”
SP İl Başkanı Kümbet, “Millet, referandumda bu ülkede kiracı değil, bizzat ...
Erzurum “Evet”e abone
22 Ekim 2007’de gerçekleştirilen halkoylamasında, Anayasa’nın bazı maddelerinin ...
 
Oltu’da “Evet”sevinci
Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum paketine yüzde 89 gibi tarihi ...
Korkut:“Erzurum, demokrasi sınavını kazandı”
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, referandum sonuçlarıyla ilgili olarak ...
Bulutlar: “Erzurum tarih yazdı”
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, referandum sonuçlarını değerlendirdi. Belediye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva