ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SPOR
10 Kasım 2011 Perşembe - 06:33

Buzda donmayan hayal

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, spor branşlarına ilişkin hayallerini, "Ülkemizin üst liglerde ve dünya şampiyonalarında mücadele edebilmesidir" ifadeleriyle açıkladı.

Buzda donmayan hayal

ERZURUM
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, spor branşlarına ilişkin hayallerini, "Ülkemizin üst liglerde ve dünya şampiyonalarında mücadele edebilmesidir" ifadeleriyle açıkladı.
 Çintimar, yaptığı açıklamada, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun, bu spor branşının gelişimiyle ilgili yaptığı çalışmaları anlattı.Federasyonun daha önce yaptığı çalışmaların yeterli olmadığını ifade eden Fatih Çintimar, "Buz hokeyinde 20 yılın birikimi olan, fakat çok ileri seviyede başarısı bulunmayan bir federasyon olarak yeni buz okulları oluşturmayı amaçladık. Buz okullarımız Ankara ve Erzurum'da başladı. İstanbul, Kocaeli ve İzmir'de de açılacak. Amacımız, buralarda 10-15 yaş grubu sporculardan oluşturacağımız yeni takımlarla, bu çocukların hem ülkemizi, hem de kulüplerini daha iyi temsil edebilecek seviyeye getirebilmektir" diye konuştu.
 YABANCI EĞİTİMCİ
Buz okullarındaki antrenörlerin yabancı hocalar tarafından eğitileceğini dile getiren Çintimar, şunları kaydetti: "Bunun için de Finlandiya'dan bir antrenörle anlaştık. Bu antrenörümüz Türkiye'ye gelecek ve 6 ay boyunca ülkemizdeki antrenörlerimizi eğitecek. Bizim antrenör eğitimine ihtiyacımız var. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın da bu konuda ciddi gayretleri var. Çünkü, yabancı sporcu yerine antrenör getirip, antrenörlerimizi eğitip, daha başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun için de balık tutmayı öğreneceğiz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Erzurum ve Ankara'da başlatmış olduğumuz okullarımız, diğer illerimizde de açılacak. Buralarda yetişen çocuklarımız, 2-3 yıl sonraki 18 yaş altı milli takımını oluşturacak."
 HAK ARAYIŞI
Türkiye'nin buz hokeyi branşında dünya şampiyonalarında mücadele etmesi için hak arayışı içerisinde olduklarını belirten Çintimar, şöyle devam etti:"Hayalimiz, ülkemizin üst liglerde ve dünya şampiyonalarında mücadele edebilmesidir. Şuan ülkemiz dünya şampiyonalarında mücadele edebilmek için hak arayışı içerisindedir. IIHF (Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu) büyük bir aile. Bu aile içerisinde ülkemizin sporcularının yer edinebilmesi, yerini bulabilmesi ve buradan da ülkemize madalya kazandırabilmesini arzu ediyoruz. 2017 Gençlik Oyunları'na Kayseri aday oldu. İnşallah Kayseri bu Oyunları aldığı zaman, bizim bugün 9-10 yaşındaki çocuklarımız, 2017'de burada oynayacak. Biz de bunun için buz okullarımızı 10-15 yaş grubunda başlattık."
 UNİVERSİADE 2011 DEĞERLENDİRMESİ
Fatih Çintimar, Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda Türkiye'nin istenilen derecede başarı elde edemediğini savunarak, "Biliyorsunuz ülkemizde yapılmasına rağmen son zamanlarda oluşturulan takımlarla çok ciddi bir başarı elde edemediğimiz gibi, ciddi anlamda da ezildik. İnşallah bunu daha sonraki yapılacak organizasyonda yaşamak istemiyoruz. Spor camiası olarak, ülkemizi temsil edecek kaliteli takımların oluşması için mücadelemiz devam ediyor" dedi.
 SPORCU TEŞVİKİ
Buz hokeyinde sporcu teşvikine son derece önem verdiklerini bildiren Çintimar, buz okullarına katılan sporcuların malzemelerini ücretsiz olarak temin edeceklerini de ifade ederek, aralık ayında süper lig müsabakalarının başlayacağını belirtti.
 Çintimar ayrıca, Erzurum'un buz hokeyinin "kalesi" konumunda olduğunu, kenti buz şehri haline getirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
 

 
Teşvikte bölgesel artış
 
Oğlu için üniversiteye başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gani 11 Kasım 2011 Cuma 14:18

Sayın çintimar buz şehri istemiyoruz.Erzurum un spor şehri olmasını istiyoruz.Beş tasne kış sporlarına yönelik salon var.Evet bu tesisiler 2011 vesilesiyle yapıldı.Yani sizin eseriniz değil sizde hiç olmazsa bir kaç tane semt sahası,spor salonları yapını.En iyi tesisi ulaşılabilen tesisidir.Şehirin dışına GSİM nün yanına saha yapıyorsunuz.Bu insanlar,bu tesislere nasıl gidip-gelecekler?Bu memleket sadece kış sporlarrının yapılmasını istemiyoeruz.Erzurum büyük şehir statüsünde tesis yönünden en fakir olan ilimiz.Altı ayı kış olan bu memlekete bizim çocuklarımızında rahatlıkla yaralanabileceği kapalı spor tesislerini ne zaman göreceğiz....?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GEM Süper Lige hazır
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Güreş Eğitim Merkezi ...
TELEKOM’dan buz sporları açılımı
Erzurum Türk Telekomspor Başkanı Ahmet Keleş, Türk Telekom olarak faaliyet ...
Erzurum’da Futbolun Prensleri seçilecek
TRT ve Liverpool kulübünün işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Futbol ...
 
Yarçın’a övgü yağıyor
Arnavutluk’ta yapılan Veteranlar Dünya Şampiyonası’nda 85 kiloda birinci ...
İTÜ’lü sporculardan Erzurum’a övgü
- Geçtiğimiz günlerde yapılan ve her ayın son haftasında devam edecek ...
Curling sporda yükselen değer
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Mecidiye Mahallesinde bulunan ...
 
Kickboksta kuşak heyecanı
Pasinler ilçesinde düzenlenen törenle kickbokscular kuşak diplomalarını aldılar.
Fenerbahçe'nin Yardım Tır'ları Tatvan'a ulaştı
Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından Van'daki depremzedelere gönderilen yardım ...
Jimnastikte heyecan fırtınası esti
Çelebi Spor Kulübü 1. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Cimnastik Yarışmaları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva