Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarım hayatında da adeta çığır açıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde şehir tarımına yeni tarım makinaları kazandırıldı.
ÇETAŞ Fidan Üretim Merkezi’nde gerçekleştirilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tarım Makinaları Parkı’nın açılışında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in öncülüğünde şehrin dinamiklerini harekete geçirmeye devam ediyoruz” dedi.
SEKMEN: “TARIM SEKTÖRÜ EKONOMİK SİSTEMLERİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Gelişmiş ülke ve toplumların kalkınmasında önemli rol oynayan sektörlerden biri de kuşkusuz tarım sektörüdür” dedi. “Tarım sektörünün önemi, küreselleşen ekonomik sistem, artan rekabet ortamları ve hızla değişen pazar şartlarının da etkisiyle giderek artmaktadır” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Türkiye, içinde bulunduğu jeopolitik ve fiziksel konumu itibariyle sahip olduğu ekolojik çeşitlilikler nedeniyle gerek bitkisel, gerek hayvansal ve gerek su ürünleri açısından ayrı bir öneme sahiptir. Tarım sektörü genellikle ekonomik sistemlerin ayrılmaz bir parçasıdır. Tarım sektörünün ülke ekonomisi içerisindeki yeri, tarımın genel ekonomi içerisinde oluşturduğu katma değer ile ölçülmektedir. Bu katma değer ise, tarımsal faaliyetler sonucu ortaya çıkan hâsıla, tarımsal çıktı, dış ticaret, istihdam ve diğer sektörlere girdi sağlamaktadır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde her sektörde de olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de şehrimiz ve bölgemize katma değer sağlamak için 5 yıl altın değerinde dolu dolu yatırımlara imza attık. Her biri küçük bir baraj niteliğinde olan 270 gölet, 200 sulama tesisi inşa ettik. 10 ilçemize bölgelerindeki hayvancılığın daha teknik şartlarda yürütülmesi için canlı hayvan pazarları yaptık. Orta Doğu’nun en büyük tesisi olan Canlı Hayvan Borsası’nı nasip olursa birkaç ay içerisinde hizmete açacağız. Arıcılığın gelişimi için ‘Bal gibi Proje’ adlı güzel bir çalışmayla 1400 çiftçimize eğitim ve lojistik destek sağladık. Organik tarım faaliyetlerinin gelişimi için ekiplerimiz saha da eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Erzurum’un dört bir sathına mobil ve modüler mezbahalar kurduk. Canlı popülasyon için 500 bin yavru balığı göletlere bıraktık. Paydaşlarımızla birlikte 10 bin sıvatı çiftçilerimize dağıttık.”
İŞTE ÇİFTÇİMİZE ÖNEMLİ BİR HİZMET DAHA
Başkan Mehmet Sekmen, Tarım Makinaları Parkı ile birlikte çiftçilere sağlanan kolaylığı şöyle anlattı: “Tarım Makinaları Parkı’nın birinci etabının açılışı hayırlı ve uğurlu olsun. Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’mız tarafından finanse edilen, Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından projelendirilen 10 sılaj makinası ve 20 römorkla birlikte şehrimiz ve bölgemizde çiftçilerimize hizmet vereceğiz. Şöyle ki Erzurum Büyükşehir Belediyemize müracaat eden çiftçilerin tarım arazilerini ekin biçme döneminde kullanmaları için araç ve makine parkımızdan çok uygun bir ücretle yararlanmalarını sağlayacağız. Çiftçimiz böylelikle kapı kapı dolaşıp tarım makinası temin etme derdine artık düşmeyecek. Arazisinde mahsulünü toplamak isteyen kardeşlerimize tarım makinalarını biz temin edeceğiz. Görüldüğü gibi sadece yerel hizmetlerle değil hayatın bütün evresinde vatandaşlarımızla iç içeyiz. Bu arada çiftçilerimizin daha modern şartlarda tarım faaliyetlerini yürütmesi için yeni tarım makinalarını yeni filoları şehrimize kazandıracağız.” Konuşmaların ardından kurumlar arası devir teslim protokolü imzalandı, araçlar davetlilere tanıtıldı.