ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Altıparmak, genç nesillerin internet, televizyon gibi yayın organlarının olumsuz etkileriyle birlikte risk altında olduğunu söyledi. Tekman’da bir işadamı tarafından yaptırılan 4 Kur’an kursunun temsili açılışını yapan Vali Altıparmak, ayrıca hafızlık eğitimini tamamlayan 12 kız öğrencinin sertifika törenine katıldı.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Milletvekili Adnan Yılmaz ve çok sayıda bürokratla birlikte Tekmanlı işadamı Ali Şeker tarafından Katranlı, Mescitli, Güzeldere ve Karlıca köylerinde yaptırılan Kur’an kurslarının temsili açılışı ve hafızların sertifika törenine katıldı.
Erzurum Palandöken Müftülüğü Solakzade Camii imam hatibi Ali Turan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hafızlıklarını tamamlayan 12 kız öğrenciye sertifikaları törenle verildi. İlçe Müftüsü Necati Işık, işadamı Şeker’e Kur’an kurslarına maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür etti. Müftü Işık, köylerde de hafızlık sınıfları açtıklarına vurgu yaparak,”Desteklerini esirgemeyen ilçe halkımıza, iş adamımız Şeker’e ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Adanur ise ilçe genelinde yaptırılan Kur’an kursları ile birlikte geri kalmışlığın değişime döndüğüne işaret ederek,”Artık değişim başladı. Bugün ilçemizde 12 kızımız hafızlık icazetini alacak. Bu da ilçemiz adınagüzel bir gelişme” diye konuştu. Adanur, iş adamı Şeker’in ilçe genelinde 8 Kur’an kursu yaptırdığını ve ilçe merkezinde 5 katlı, 80 öğrenci kapasiteli yurdunda yapımını üstlendiğini dile getirerek, ”Değerli iş adamımızın katkılarıyla birlikte ilçemizde güzel şeyler yaşanmaya başlandı. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kursumuzun inşaatı yılsonuna kadar tamamlanacak” diye konuştu.
PROF. DR. AKDAĞ: “ARAPÇA EZAN VE İBADET YASAKTI”
Milletvekili Recep Akdağ, 1940 yıllarda Türkiye’de Kur’an-ı Kerimin okunmasının, Arapça ezan okunmasının yasaklandığını hatırlattı. Akdağ, bu yasaklı yıllarda inançlı, dava insanlarının, hocaefendilerin bütün risklere rağmen Kur’an okuyup öğrenci yetiştirdiğini dile getirdi. Sağlık Eski Bakanı Akdağ bugün Kur’an’ın okutulmasında, ibadetlerin rahatça yapılmasında o dönemki inançlı insanların fedakarlığının yer aldığına dikkat çekerek şöyle dedi: ”1940’lı yıllarda bu millet fukaraydı. Ancak o yıllarda yasaklar vardı. Arapça ibadet, ezan okumak yasaktı. Bu yasakları manevi kanaat önderlerimizin fedakarlığı ile aşarak bugünlere geldik. Allah bu insanlardan razı olsun.”
VALİ ALTIPARMAK: “BUGÜN MANEVİ HAZZI YÜKSEK BİR PROGRAMDAYIZ”
Son olarak kürsüye gelen Vali Altıparmak ise yaptığı konuşmada genç nesillerin internet, televizyon gibi yayın organlarının olumsuz etkileriyle birlikte risk altında olduğuna dikkat çekti. “Çok riskli bir dönemdeyiz” diyerek gelecek nesillere ilişkin endişelerini ve yapılması gerekenleri aktaran Vali Altıparmak: “Öyle açık bir risk altındayız ki, televizyon, internet ve akıllı telefonlardan gelen ve bizim kimliğimize uymayan, son derece farklı, bizim neslimizi bozacak bir saldırıyla karşı karşıyayız. Peki kapanacak mıyız? Hayır kapanmak karanlığa mahkum olmaktır. Peki çocuklarımız ortada mı bırakacağız. O zaman ne olur? O zaman çocuklarımız ve gelecek nesillerimiz kaybolur. Ne yapmamız gerekir. Eğitmek gerekir. Öncelikle kadınlarımızı eğitmek, kişilikli, kimlikli kendi öz kültürüyle yetişmiş nesiller yetiştirebilmek, onurlu, şahsiyetli nesiller yetiştirmek gerekir. Bunun içinde işin başı kızlarımızı, kadınlarımızı eğitmektir. Bugün manevi hazzı yüksek bir programdayız. Allah razı olsun, burada da bu eğitimin temeli başlamış, güzel bir adım atılmış. Muhteşem bir şey. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kızlarımızı buraya gönderen babaları, eşleri canı gönülden tebrik ediyorum. Hem bu dünyanızı hem de öbür dünyanızı kurtardınız” dedi.
Konuşmalarının ardından hafız olan öğrenciler tarafından katılımcılara kuran ve ilahilerden oluşan bir program sunuldu. Hafızlıklarını tamamlayan 12 kız öğrenciye sertifikalarının ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle tören sona erdi.