ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
7 Kasım 2015 Cumartesi - 05:22

Bozgun, telsiz konuşmalarına yansıdı

Mehmetçik, bölücü terör örgütü PKK'nın kurtarılmış bölge yaparak hakimiyeti ilan etmek istediği Hakkari Yüksekova bölgesini Şehit P.Kur.Yb.İlker Çelikcan Operasyonu ile PKK’ya mezar etti.

Bozgun, telsiz konuşmalarına yansıdı

Mehmetçik, bölücü terör örgütü PKK'nın kurtarılmış bölge yaparak hakimiyeti ilan etmek istediği Hakkari Yüksekova bölgesini Şehit P.Kur.Yb.İlker Çelikcan Operasyonu ile PKK’ya mezar etti.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, çözüm süreci boyunca PKK, Hakkari Yüksekova bölgesinde yüksekliği 2500-3500 m. arasında değişen Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski vadisi bölgesinde yerleşti. Yaklaşık iki senedir sürdürülen yoğun hazırlıkla, bölgede dağları jeneratör ve hiltilerle delerek Doçka uçaksavarlarını yerleştirdiler ve birçok bölgede sığınak ve mevziler yaptılar. PKK’nın amacı, bu bölgeyi kurtarılmış bölge yaparak, hâkimiyetini en azından bu bölgede ilan etmekti.

Bölücü örgütün elebaşlarından Murat Karayılan 18 Ekim 2015 tarihinde yaptığı telsiz konuşmasında “Hakkâri/Yüksekova bölgesindeki çatışmaların sadece bölgeyi ilgilendirmediği ve Türkiye’nin tamamını ilgilendirdiği,”“Yaşanan çatışmaların özgürlük mücadelesi olduğu,” “Devam eden operasyonların sıradan bir faaliyet olmadığı, Zagros sahada güvenlik güçlerinin başarılı olması durumunda operasyonların genişleyeceği,” “BTÖ mensuplarının kayıpları göze alması gerektiği” ifadeleri, bölgenin örgüt için önemini gösteriyordu.

1930 YILINDA DA OPERASYON DÜZENLENDİ

Güvenlik güçleri bölgenin sarp arazisi, yalçın kayalıkları, yol vermez dağları nedeniyle geçmişte de devlete isyan edenlerin tercihi olduğuna dikkat çekerek, 1930 yılında yine ayını bölgede Oramar Ayaklanması meydana geldiğine dikkat çekmekte. Ağrı’da başlayan isyana karşı kullanılan kuvvetlerin bir kısmını üzerine çekmek ve bölgede asayişsizlik meydana getirmeyi amaçlayan isyan Oramar Tepeden başladı, Doski Vadisi boyunca ilerledi ve devamında Şemdinli bölgesine yayıldı. İsyanı bitirmek üzere hareket eden Mehmetçik 27 Eylül 1930’da başlattığı temizlik harekâtını 10 Ekim 1930’da tamamlayabilmişti.

Dağlıca Köyü’ne yerel halk tarafından verilen ismi Oramar olduğu belirtilerek bölgedeki Doski Vadisi, Buzul Dağı ve İkiyaka Dağlarını birbirinden ayıran ve ulaşıma müsait tek istikamet olduğu ifade edilmekte.

Dağlıca Hudut Taburu, Keri Tepe Hudut Karakolu ve Pey Tepe Hudut Karakoluna en hakim bölge Oramar Tepe'si olduğu vurgulanarak bu nedenle bu bölgenin kontrol altına alınmasının üst bölgesi ve karakolların emniyeti için önemli olduğunu kaydedildi.

BÖLGE PKK'YA MEZAR EDİLDİ

Yıllar geçse de, arazinin yapısından dolayı teröristlerin kendilerine kale olarak gördükleri ve gönül bağlarının olduğu, adına türküler yaktıkları bölgenin, 27 Eylül 2015 tarihinde başlayan ve genel anlamda 5 Kasım 2015 tarihinde sonuçlanan Şehit P.Kur.Yb.İlker Çelikcan Operasyonu ile PKK’ya mezar edildiği vurgulandı.

VADİLER DİDİK DİDİK ARANDI

Yapılan operasyonlarda dağlar ve vadiler didik didik arandı, teröristlerin çıkılamaz dedikleri bölgelere adım atıldı,teröristlerin kullandıkları mevziler, sığınaklar ve mağaralar teker teker kullanılamaz hale getirildi.

TSK'nın en güzide birliklerinden oluşan iki Komando Tugayımız ve Özel Kuvvetlere ait birliklerin görev aldığı bu bölgedeki operasyonlarda, kahraman askerlerin bir kez daha milletin gururu olduğu vurgulandı.

SICAKLIK-15 DERECE

Sıcaklığın geceleri -15 dereceye düştüğü, donma olaylarının yaşandığı, 3500 m ye varan yüksekliklerde sarp vadi ve kayalıklardan oluşan bölgede 40 gündür operasyonlar azim ve kararlılıkla yürütüldü. Sürekli helikopterler kullanılarak birliklerimizin 2-3 günlük sürelerle ikmali ve yeri gelince de yerinde değiştirilmesi yapıldı.

119 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hava Kuvvetlerinin de müşterek olarak katıldığı harekâtta, 119 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirildiği ifade edilerek yürütülen hava ve kara operasyonlarında etkisiz hale getirilen daha çok sayıda teröriste de bölgenin çok sarp olması ve hava şartlarının çok çetin geçmesi nedeniyle ulaşılamadığına dikkat çekildi.

ONBİNLERCE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Teröristlerin yollarda tuzakladıkları çok sayıda El Yapımı Patlayıcı ve bunların yapımında kullanılan çok miktarda malzeme,değişik türde patlayıcılar ve PKK’lıların helikopterlere ateş ettikleri 5 Doçka Uçaksavar silahı başta olmak üzere toplam 39 ağır silah ve bu silahlara ait on binlerce mühimmat ele geçirildi.

Yer yer ağır çatışmaların yaşandığı operasyonlarda, canlarını hiçe sayarak çatışmaya giren 6 personelimiz de şehitlik mertebesine yükselmiştir.

Askerimizin yaptığı operasyonlar neticesinde PKK’lıların yaşadıkları panik telsiz konuşmalarına da yansımıştır. Girilemez dedikleri, iki yıldır hazırlık yaptıkları, her tarafı yalçın kayalıklarla çevrili bölgede karların yağmasından sonra kış dönemini sığınaklarda geçirmeyi planlarken bölge kendilerine mezar oldu.

BOZGUN TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIDI

Telsiz konuşmalarına genel anlamda yansıyan konuşmaların özeti ise şöyle:

" Üst düzey teröristlerin Dağlıca bölgesindeki kritik noktaların tamamen güvenlik güçlerinin elinde olduğu, bölgedeki dağınık terörist grupların büyük zorluklar yaşadığı, bir kısım teröristlerin mağaralarda saklanmaya çalıştıkları, bir kısmının yapılan hava operasyonları neticesinde mağaralarda sıkıştıkları ve oksijen yetersizliği çektikleri, yardım gelmez ise 40’a yakın teröristin mağarada havasızlıktan öleceği, bölgeye Zap ve Avaşin Basyan bölgelerinden takviye kuvvetler gönderildiği, ancak bunlarında savaş uçaklarının saldırıları sonucunda zayiat verdiği, kalanların ise bölgeyi takviye edemediği, terörist grupların Dağlıca bölgesinde ağır kayıplarının olduğu, bu kayıpların teröristlerin disiplinsiz ve gevşek davranışları nedeniyle verildiği, liderlerin personeline sahip olamadığı."

BÖLGE HALKI SEVİNCİNİ ASKERLE PAYLAŞTI

Dağlıca’da ve civar köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlar rahat bir nefes almanın tadını bölgeyi ziyaret eden askerlerimizle paylaşmakta. Orada yaşayan insanlarımızın ruh halini ancak o bölge şartlarında yaşamış olanlarla, bölgede görev alan kahraman güvenlik kuvvetlerimiz bilebileceğine dikkat çekin güvenlik birimleri, " Bölge insanının yüce gönüllülüğünü, üzerindeki baskı ve şiddet kalktığında sergilediği vatan ve bayrak sevgisini bilen Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede gerçekleştirdikleri operasyonlarda, kılı kırk yararak, aşırı hassasiyet göstererek sivil halka hiçbir zarar vermemeye aşırı özen göstermişler ve bölge halkının takdirini kazanmışlardır. Başarıda esas olan sivil halkla teröristi birbirinden ayırmakta yatmaktadır. Bunu gerçekleştirmek için zaman zaman bir gün sürebilecek operasyonlara günlerce devam edildiği de olmuştur.

Bunun en güzel tezahürü bölgede yaşayan çocuklarımızın Mehmetçiğe yazdığı kısa mektuplar ve çizdiği resimlerde görülmektedir. Çocuklar masumdur ve o masumiyetleri onların güzel ve iyi olanı görmelerini sağlar.

Bölgede şehit edilen kahraman Yarbay İlker Çelikcan ismi verilen operasyonla birlikte, Dağlıca bölgesinde şehit edilen askerlerimizin kanı yerde kalmamıştır. Artık rahat uyuyabilirler"ifadesini kullanmakta.

 
İlk Dersi Akyel verdi
 
Deligöz TYB’nin konuğuydu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil bariyerlere saplandı: 2 yaralı
Erzincan da yol çalışması nedeniyle daralan yolda işaretlemelerin farkına ...
Teröristlerin kullandığı sığınak imha edildi
Şenkaya ilçesinde devam eden terör operasyonunda, tespit edilen sığınak ...
134 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kaçakçılık faaliyetlerinin ...
 
44 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Erzurum’da bir kargo kamyonunda yapılan aramadan 44 bin 240 paket kaçak sigara ele geçirildi.
9 ayda 42 kişiyi kaybettik
MAHMUT AKDAĞ-Trafik Eylül Ayı istatistik Bülteni yayımlandı. Erzurum’da ...
16 terörist daha etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova'da düzenlenen hava harekatı ile 16 teröristin ...
 
16 hedef imha edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’ya ait 16 hedefi imha etti.
21 kilo eroin ele geçirildi
Erzurum’da polis ekiplerinin yaptıkları yol uygulamasında 21 kilo 310 ...
Dağlıca Camisi'nde yeniden ezan sesi
Uzun süredir Dağlıca Camii'nde okunmayan ezan 2 Kasım itibariyle yeniden okunmaya başlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva