ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>BÖLGEDEN
27 Ocak 2015 Salı - 14:36

Bölge Tarihi Dokusu koruma altında

Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesini hayata geçirildi.

Bölge Tarihi Dokusu koruma altında

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kars Kültür Turizm Altyapı Hizmet Birliği ( KARTAB ) tarafından mali işbirliğine yönelik Güdümlü Proje Desteği bileşeni kapsamında Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesini hayata geçirildi.
 Bir otelde düzenlenen programa katılan KARTAB Başkanı Vali Günay Özdemir ile SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, yürütülecek projenin sözleşmesini imzaladı.
KARTAB Başkanı Günay Özdemir, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kümbet Cami’nin 12 Havariler Kilisesi’nin restorasyonu ve Beylerbeyi Sarayı’nın restorasyonu bulunmakta. Bu proje SERKA destekli ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’müzün desteği, aynı zamanda da valilik tarafından da bir bölümü karşılanacak bir proje. Bu projenin Sayın Başbakanımız geldiği zaman bu projenin uygulanmasıyla ilgili destek vereceklerini söylediler. Bunun ilgili Aralık ayının sonunda 4 milyon TL. Para gönderildi. 3 milyon TL.’sini SERKA karşılıyor. 1milyon TL. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar genel Müdürlüğü’nün desteği ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü’müz burada Kümbet Cami’nin restorasyonunu yapacak. Geri kalan 1,5 milyon civarında da biz Ankara’dan gelen parayı Valilik olarak destekleyeceğiz. Kale bölgesinde yapacağımız tarihi dokunun korunmasıyla ilgili projenin birinci ayağı. Bu projenin kalenin aydınlatılmasıyla ilgili zaten şu anda projemiz devam ediyor. Diğer projelerde o bölgenin düzenlenmesi, halkımızın sosyal-kültürel-ekonomik anlamda rahat edeceği güzel bir yer haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda belediye ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Belediye'nin de ciddi katkı ve destekleri var. ben desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Ve bundan sonraki projelerde de yine aynı desteği bekliyoruz” dedi.
 Yapılan konuşmaların ardından KARTAB Başkanı Vali Günay Özdemir ile SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, hazırlanan projenin sözleşmesini imzaladı.
“TARİHİ DOKUNUN KORUNMASI” PROJESİ
Tarihi Dokunun Korunması başlıklı proje ile ulaşılmak istenen temel amaç; Kars kentinin sahip olduğu tarihi dokunun korunarak gelecek nesillere aktarılması ve kentte turizm mekanlarının oluşturularak girişimciliğin teşvik edilmesidir. Serhat Kalkınma Ajansı ve T.C. Başbakanlığı tarafından gönderilen ödenek ile Kars Valiliği imkanları dahilinde belirtilen hibe programı KARTAB tarafından yürütülecektir. Proje ortakları Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüdür. Projenin toplam bütçesi 4.000.000 TL. olup bu tutarın 3.000.000 TL.’si Serhat Kalkınma Ajansı, 1.000.000 TL. ‘si eş finansman kapsamında T.C. Başbakanlığı tarafından gönderilen ödenek ile Kars Valiliği imkanları dahilinde KARTAB tarafından gerçekleştirilecektir. Proje faaliyetleri sözleşmenin imzalanmasını müteakip eden 24 ay içerisinde tamamlanacaktır.
 Bu kapsamda Kars Kalesi ve Evliya Cami arasında kalan alanda çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları yapılacaktır. Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü ortaklığı ile Kümbet Caminin onarımı gerçekleştirilecektir. Projenin son aşamasında Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hasan Harakani Anadolu Lisesi yeni bir okula taşınarak Beylerbeyi Sarayı restorasyonu tamamlanacak ve Beylerbeyi Sarayı ilimize yirmi işyeri olan bir çarşı olarak kazandırılacaktır. İşyerlerinin kiralanmasında dezavantajlı kadın girişimcilere öncelikle imkân sağlanacaktır.
 

 
Büyükşehir’den öğrencilere kış sporları desteği
 
Greyderle yolcu otobüsü çarpıştı: 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arin gölü tamamen dondu
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan ve kuş cenneti olarak adlandırılan ...
Çınar Arpaçay’da ideal gençliği anlattı
Arpaçay Kaymakamlığı’nca gençlere ve halka yönelik "Gençlik" konulu konferans verildi.
Doğu’dan Pamukkale manzaraları
Soğuk havanın etkili olduğu Ardahan'da göl, nehir ve çeşmelerden akan ...
 
Doğulu öğrenciler karne sevincinde buluştu
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde de yüz binlerce ...
Erçek Gölü de dondu
Van'da etkili olan aşırı soğuklardan dolayı Erçek Gölü'nün bir kısmı dondu.
Ekmeklerini buzdan çıkarıyorlar
Ardahan'da donan Çıldır Gölü, buzları kırıp balık avlayan balıkçıların ...
 
Yılmaz’a 3 yıl 9 ay hapis cezası
Ağrı’nın Patnos eski Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz hakkında, üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi.
Hasta almaya giden ambulans yan yattı: 3 yaralı
Muş’ta, hasta almaya giden ambulans, buzlu yolda kayarak yan yatınca 3 kişi yaralandı.
Otların arasında iki kamyon sigara ele geçirildi
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekibi tarafından üstü otlarla kaplı iki kamyonda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva