Koçak “Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir” felsefesi ve akademik bilgi birikimini paylaşma sorumluluğu ile kurulmuş olan AtademiX’in, sektörel bir uygulaması olarak sağlık çalışanlarına, mesleki ilgi alanlarında bireysel gelişimlerine destek sağlayacağını söyledi.
ATADEMİX YAŞAM BOYU ÖĞRENME MODÜLÜ
Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında, Birinci Basamak Sağlık Hizmeti veren personelin eğitim çalışmalarının “AtademiX yaşam boyu öğrenme modülü” ile uzaktan eğitim yöntemi ile yaşam boyu öğrenme desteği sağlamak amacıyla Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzaladı.
Protokol kapsamında Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, aile hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarına, mesleki ilgi alanlarına yönelik öğrenme fırsatları oluşturmak amaçlanıyor.
KOÇAK’IN VURGULARI
İmza töreninde, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak “Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir” felsefesi ve akademik bilgi birikimini paylaşma sorumluluğu ile kurulmuş olan AtademiX’in, sektörel bir uygulaması olarak sağlık çalışanlarına, mesleki ilgi alanlarında bireysel gelişimlerine destek sağlayacağını söyledi. Rektör Koçak; “Uzaktan eğitim ve sağlık alanlarında öncü olan üniversitemiz, bu deneyimlerini paylaşma misyonunu yerine getirmek adına Halk Sağlığı Müdürlüğümüze uzaktan eğitim faaliyetlerinin altyapı ve sistem yönetimi hizmetini ücretsiz olarak sunacaktır. Programa emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
KARAMAN’IN AÇIKLAMASI
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selçuk Karaman ise bu programın, Otizm Farkındalık Eğitiminin öncelikli olarak Erzurum’da görev yapmakta olan Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı Elemanlarına yönelik başlatılan, ancak ilerleyen dönemlerde de ülke geneline yayılması planlanan, sağlık alanında ücretsiz eğitim ve öğrenim fırsatlarının ilk adımı olduğunu belirtti. Karaman: “Farklı materyaller eşliğinde, zamanı esnek ve ekonomik kullanım imkânı sağlayan ve eğlenerek öğrenme fırsatı sunan diğer kursları da Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde hazırlamayı istiyoruz. Otizm Farkındalık Eğitimi’ne katılım tamamen ücretsizdir. Kurslara katılım için tek şart öğrenme isteğidir” şeklinde konuştu.
PROTOKOLÜN AMACI
Protokolün amacı ile ilgili olarak bilgiler veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin kalitesini arttırmak için sürekli eğitimi ilke edindiklerini ve bu amaçla hizmet sunumunda, etkinliğin sağlanmasında Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri açısından sahada yaşanan tecrübeleri paylaşmak istediklerini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “AtademiX yaşam boyu öğrenme modülü üzerinden sağlık çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için birçok eğitim programı planlanmaktadır. Bu kapsamda Birinci Basamak Sağlık Hizmeti veren personele yönelik olarak AtademiX yaşam boyu öğrenme modülü üzerinden ilk olarak “Otizim Farkındalık Eğitimi” hazırlanmıştır Otizm yaşamın ilk beş yılı içerisinde tespiti halinde, uygulanabilecek uygun tedavi ve eğitim imkânları ile yaşam kalitesini üst seviyeye çıkarılabilecek bir hastalıktır. Bu yüzden çocuğun özellikle 1/1,5 yaş dönemindeki izlemler büyük önem arz etmektedir. İlimiz otizm konusundaki çalışmalar için pilot il olarak seçilmiş olup, bu konuda yaptığımız çalışmalarda en büyük desteği de Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Burak Dursun`dan almaktayız. Hazırlamış oldukları materyaller ve zaman zaman gerçekleştirecekleri canlı derslerle çalışanlarımıza daha çok destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzaladı