ERZURUM gazetesi
Bayburt Eğitim Kültür Hizmet Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Erzurum Kış Olimpiyatları konusu var. Dünyada bu tür organizasyonlar 2 ülke arasında paylaşılıyor. Şurada yan yanasınız, aynı iklim koşullarına sahipsiniz, korkunç bir bütçe var ama siz faydalanamıyorsunuz. Bunu beni anlamam mümkün değil. Ben bundan çok rahatsızlık duydum. Yani 3 konaklama yerini Bayburt’a yaparsınız. Olimpiyatlardan sonra yurt sorunu diye bişey kalmaz.” dedi.
77KAVCIOĞLU’NUN İLGİ ÇEKİCİ TESPİTLERİ
Bayburt Eğitim Kültür Hizmet Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İstanbul’da “Bayburt Buluşmaları” adı altında her iki haftada bir vakıf olarak toplantılar düzenlediklerini belirterek, bu toplantılarda Bayburt’u düşünmeye ve yapılması gereken hizmetleri teşvik etmeye devam ettiklerini bildirdi.
Bayburt Vakfı olarak her geçen gün yeni bir şeyler yapmaya çalıştıklarını anlatan Kavcıoğlu, “İstanbul’da toplantılarımız aralıksız olarak devam ediyor. Bayburt için neler yapabiliriz konusunu her daim istişare ediyoruz. Bu yıl 15 günde bir “Bayburt Buluşmaları” adı altında toplantılar yapıyoruz. En az burada pişen yemekler kadar lezzetli Bayburt yemekleriyle toplantılarımızı taçlandırıyoruz. Buradaki temel amacımızda İstanbul’da bir araya gelemeyen Bayburtluları bir toplantıda toplayarak, oradaki sorunların çözümü ve Bayburt için yapılması gerekenler için teşvik ediyoruz. Yakın zamanda hayvancılık üzerine hemşehrilerimizden Bayburt’a yatırım yapacak olan iş adamlarımız var. İnşallah Bayburt için iyi şeyler olacak” diye konuştu.
//DEVLETTEN ALINAN PAYIN NÜFUSLA İLİŞKİLENDİRİLEREK
BAYBURT’U MAHRUM ETMENİN BİR ANLAMI YOK
Bayburt Eğitim Kültür Hizmet Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bayburt’un hak ettiği hizmeti yeteri kadar ayıp almadığı şeklinde sorulan bir soruya ise, “Bayburt’un çok daha fazla bazı şeylerden pay alması lazım. Devletten alınan payın nüfusla ilişkilendirilerek Bayburt’u mahrum etmenin bir anlamı yok. Ne kadar mümkündür bilmiyorum. Siyasi lobicilikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Erzurum Kış Olimpiyatları konusu var. Dünyada bu tür organizasyonlar 2 ülke arasında paylaşılıyor. Şurada yan yanasınız, aynı iklim koşullarına sahipsiniz, korkunç bir bütçe var ama siz faydalanamıyorsunuz. Bunu beni anlamam mümkün değil. Ben bundan çok rahatsızlık duydum. Yani 3 konaklama yerini Bayburt’a yaparsınız. Olimpiyatlardan sonra yurt sorunu diye bişey kalmaz. Üniversiteyi İzmir’de okudum. Kaldığım yurt Akdeniz Olimpiyatları için yapılmış bir yerdi. Orda 3 bin kişilik yurt olduğu için 9 Eylül Üniversitesi’ni kurdular. Bunlar birbirini takip eden şeyler.”cevabını verdi.
//İSPİR YOLU DEĞERLENDİRMESİ
“Çevre iller Bayburt’tan faydalanmanın derdinde.”diyen Kavcıoğlu şunları kaydetti, “ Biz bir şeyi birileriyle paylaşmamız lazım. faydalanılan şehir değil, paylaşan şehir olmamız lazım artık. Yani Araklı yolunu düşünürken, İspir yolunu da düşünelim. O yol yapılsa, Pazaryolu’nun nüfusunu Bayburt’a bağlarsınız. Bu zor şartlarda bile geliyorlar. 5 bin kişiyi buraya çekebiliriz. Sağlık konusuna gelince bir hastanemiz var, ek yapılıyor. Bir EMAR cihazıyla bayram ediyoruz. Bayburt sağlık konusunda Erzurum ve Trabzon’a gitmek zorunda mı? Burası bir il değil mi? Normal bir hastanın Bayburt’ta tedavisini rahatlıkla yapması lazım. Şuan hükümetin en başarılı olduğu konu sağlık konusu. Ama Bayburt çevre illere mahkum olmuş durumda. İnsanların bireysel ihtiyaçlarını karşılayıp, Bayburt’a “o dediklerinizi vermez devlet” konusunu insanların beyinlerine işlerseniz olacak durum budur. Talep etmediğiniz taktirde bir şeyler olmaz. Telepte yok maalesef. Biz bu kadar lobisi kuvvetli bir il olarak Türkiye’ye iyi fotoğraf veremiyoruz. Adam İstanbul’da Belediye Meclis üyesi, Bayburt’ta milletvekili aday adayı oluyor. Bu Bayburt’u küçük düşürmektir. Yani Bayburt bu kadar geniş bir kitleye sahipken neden iyi siyasiler seçemiyor anlamak zor.”