ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'İslam ile şiddet asla bir arada zikredilemez'
'İslam ile şiddet asla bir arada zikredilemez'
Gezeravcı Erzurum’da öğrencilerle buluştu
Gezeravcı Erzurum’da öğrencilerle buluştu
Gezeravcı Doğu Anadolu turunda
Gezeravcı Doğu Anadolu turunda
Bayraktar İstanbul Energy Forum'una seslendi
Bayraktar İstanbul Energy Forum'una seslendi
Fidan Dışişleri gündemini paylaştı
Fidan Dışişleri gündemini paylaştı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
8 Ocak 2023 Pazar - 10:51

Başkent’te Erzurum Tanıtımı gündemi

Memleket havası solumak isteyen Erzurumlular, Ankara'da 2.’si düzenlenen Erzurum Cağ Kebabı Festivali’ne akın ederek, hem özlemini çektikleri yöresel lezzetleri tattı hem de Erzurum barı oynayarak doyasıya eğlendi.

Başkent’te Erzurum Tanıtımı gündemi

Memleket havası solumak isteyen Erzurumlular, Ankara'da 2.’si düzenlenen Erzurum Cağ Kebabı Festivali’ne akın ederek, hem özlemini çektikleri yöresel lezzetleri tattı hem de Erzurum barı oynayarak doyasıya eğlendi.

Altındağ Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2. Erzurum Cağ Kebabı Festivali düzenlendi. Erzurum’un tarihinin, kültürünün ve mutfak lezzetlerinin tanıtılması amaçlanan etkinlikte, Erzurum yöresine ait meşhur peynir çeşitlerinden keçi, tulum, çeçil, İspir ve göğermiş peynirlerin, cağ kebabının, onlarca çeşit çiçek balının ve kadayıf dolmasının yanı sıra su böreği, tuzsuz peynir, kuru, sucuk, acuka, tereyağı, zeytin, pekmezin satıldığı stantlar ziyaretçilerin akınına uğradı. Keyifli dakikalar geçiren ziyaretçiler, Erzurum’a özgü Baş Bar Folklor ekibi ile halay çekerek doyasıya eğlendi.

“KIŞ HAVASINDA BU KADAR YOĞUNLUK VAR”

2. Cağ Kebabı Festivali’nde sahne alan Selami Durmuş, “Festivalimiz çok güzel geçiyor, Erzurum kokuyor zaten. Erzurum esnaflarını gezdim. Bayağı Erzurum esnafı burada. Gönülden tebrik ediyorum. Erzurum herkesin Erzurum’u. Erzurum’a kim bir taş koyuyorsa Allah razı olsun. Kış havasında bu kadar yoğunluk var. Yazın ortasında bile olmayan yoğunluk burada var” ifadelerini kullandı.

“CAĞ KEBABI KUZU ETİNDEN BAŞKA BİR ŞEYDEN YAPILMAZ”

Festivalde cağ kebabı standı açan Fuat Çakmak, ustası olduğu cağ kebabının yapılışını anlattı. Çakmak, “Çok fazla bir katkı maddesi yok. Soğan, tuz, karabiber. Terbiye yapılıyor bekletiliyor. Gayet yumuşak, özelliği kuzu eti. Başka hiçbir şeyden olmaz. Son zamanlarda Ankara’da, Türkiye genelinde yaygınlaşıyor. Çok kıymetli bir yiyecek. Erzurumlular geliyor ve katılıyor. Ankara’nın yerel halkı da ilgi gösteriyor. Ürün Türkiye genelinde tanındı” diye konuştu.

“MEMLEKET HAVASI SOLUYALIM DİYE GELDİK”

82 yaşındaki annesini 2. Cağ Kebabı Festivali’ne getiren Burhan Demirtaş, “Bütün yöreninkiler güzel ama Erzurum ve Kars yöresi ayrı güzel. Biz Kars’ı ve Erzurum’u ayırt etmiyoruz. Memleket havası soluyalım dedik. Annemi de getirdim, memleket havası solusun dedik. Küflü peyniri çok faydalı ve çok güzeldir. Ondan almayı düşünüyoruz. Erzurum İspir pekmezi var, çok meşhurdur. Gücümüz neye yetiyorsa almaya çalışacağız” dedi.

Kadayıf dolmasının püf noktaları

Kaliteli kadayıf dolması standının önünde sıra olmasının doğal olduğunu dile getiren Vedat Aksakal, “Biz de Erzurum’un kalitelilerinden birisiyiz. Bizde hizmette sınır yok. Sıcak ve taze ikram ediyoruz. Kadayıf dolmasındaki püf nokta öncelikle kadayıfın iyi olması. İki; sarım ve ceviz, dördüncüsü yumurtasını iyi yedirmek. Beşincisi de kızartmak. Altıncısı da sıcak sıcak yemek” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ERZURUM’U TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Standında kendi imalatları olarak Erzurum’dan getirdikleri pestil, köme, pekmezleri olduğunu dile getiren Mustafa Pekhas, “Erzurum’dan işlem görmemiş, glikoz katılmamış, kaktı maddesi olmayan tamamen doğal tatlılarımız, kömelerimiz, özellikle katkısız mükemmel dut pekmezlerimiz. İspir’in fasulyesi, Tortum'un fasulyesi, kuşburnusu, cevizi, hepsi Erzurum’dan özel olarak burası için seçilmiş ürünler. Burada elimizden geldiğince Erzurum’u tanıtmaya çalışıyoruz. Gerek Erzurumlu hemşerilerimizin hasret gidermesi açısından, gerekirse Ankara’da Erzurum’u tanımak isteyen halka Erzurum’u arz ediyoruz. Bütün Ankaralıları ve Erzurumlu hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

“BALIMIZ TÜRKİYE’NİN BİR İKİ BALINDAN BİRİ”

Balında katkı maddesi bulana 10 bin lira vereceğini dile getiren Edip Özden, “Balımız Türkiye’nin bir iki balından biri. Organik sertifikalı. Önüne gelen ‘organik’ diyor öyle olmaz. Bizim bal 2500 rakımda yapılıyor. Rengine bir bakın. Şifa kaynağı. Bizde ağaç olmaz, sadece çiçek balı. Gelin alın, yiyin, bana dua edin. Gerçek bal, saf bal. Bir gram ne şeker, ne glikoz var. Erzurum’un Anzer’i. Oranın Anzer’i varsa bizim de Erzurum Anzer’imiz var” diye konuştu.

 
Fesih Özyurt, 12’nci kişisel sergisini açacak
 
Ahıska Türkleri üretimleriyle örnek oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fesih Özyurt, 12’nci kişisel sergisini açacak
Erzurumlu ressam Fesih Özyurt, 12’nci kişisel sergisini 10-16 Ocak tarihleri ...
Alkışlar onlar için
Erzurum-Tortum Atatürk İlkokulu 4/B sınıf öğrencileri “Bir Orman Masalı ...
Erzurum mutfağı ilgi odağı oldu
Ankara Altınpark’taki Erzurum lezzetlerinin ortaya konulduğu Erzurum Tanıtım ...
 
‘Sen üret yeter’
Fotoğraf severlerin her yıl heyecanla beklediği Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf ...
Kişi başına düşen fiziki kitap sayısı açıklandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2022 yılına ilişkin müzik, sinema ve kitap ...
Aşkale HEM’den kurs rekoru
Aşkale ilçesinde 2022 yılında açılan kurslarda rekor sayılara ulaşıldı.
 
TDED’den ortak akıl çağrısı
Özbekistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ...
'Madak' belgeseline büyük ilgi
Bitlis'in Güroymak ilçesi Budaklı köyünde mandaların kışın insanlarla ...
Ciritte bu kez atların rakibi motosikletliler oldu
Erzincan’da motosikletlerle atların kıyasıya cirit müsabakası renkli görüntülere ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hırsızlığa ‘zulüm’ dedikleri yerden buyurun!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva