ERZURUM
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin, "Başbakanımızın sağlık durumu çok iyi. Aslında o daha öncede çalışmak arzusunda oldu ama hem kendisini takip eden hekimleri hem de doğrusu ben de istirahat etmesini önerdim" dedi.
Gezi ve incelemede bulunmak üzere Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, eskiden şehir için yük gibi düşünülen karın şu an kentte büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Erzurum'da kayak mevsiminin aralık ayında başladığını ifade eden Akdağ, tüm kayakseverleri Palandöken Dağı'na davet etti. Kentteki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanındaki alana yapılacak olan hastanenin Doğu Anadolu, Orta Doğu ve Orta Asya'nın en büyük ve en gelişmiş sağlık kuruluşu olacağını bildiren Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın yeni sağlık personeli alacağını belirtti.
SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK
Akdağ, şöyle konuştu: "Türkiye çapında 7 bin 400 yeni sağlık personeli alacağız. 142'si Erzurum'a gelecek. 7 bin 400'ün en önemli kısmı olan 1075 kişisini Van'a kadro olarak açıyoruz. Deprem sonrası çalışmaları sırasında 'Van'a bin sağlık personeli göndereceğiz' dedik. Şuan da 1075 kişinin kadrosunu açtık. Ümit ederim ki, sağlık çalışanları bu kadrolarda çalışmak üzere müracaat edecekler. Müracaat sayısı kadar Van'a 1075'i doldurmaya çalışacağız. Müracaatlar 12-15 Aralık tarihlerinde yapılacak. Daha sonra bildiğimiz, tamamen şeffaf yöntemlerle, sınav sonuçlarıyla, tercihlerle ve müracaatlarla sağlık çalışanları meslektaşlarım yerleştirilecekler."
Kent ekonomisine katkı sağlayan çağrı merkezlerinde istihdam edilen personel sayısının 2 bin 600'e ulaştığını belirten Akdağ, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılması planlanan "Gözlem Evi Projesi" için Devlet Planlama Teşkilatı'ndan söz konusu projeye 10 milyon TL kaynağın ayrıldığını ifade etti.
BAŞBAKAN’IN DURUMU İYİ
Sağlık Bakanı Akdağ, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Başbakanımızın sağlık durumu çok iyi. İstirahat süresini de aşağı yukarı bitirmek üzere. Önümüzdeki hafta inşallah kendisinin de uygun göreceği bir zamanda çalışmalarına başlayacaktır. Sağlığı da çok iyi."
YABANCI HEKİM İSTİHDAMI
Akdağ, bir gazetecinin yabancı hekimlerin istihdamına yönelik sorusuna da şu cevabı verdi: "Yabancı hekimlerle ilgili olarak özel hastanelerden ve bazı istihdam kuruluşlarından çok ciddi talep olduğunu bana bildirdiler. Bununla ilgili ikincil bir düzenleme, yönetmelik hazırlayacağız. Aşağı yukarı bu yönetmeliğin hazırlıklarını bitirdik. Kanunlarda bir değişiklik yapılmadığı sürece yabancı hekimlerin ya da hemşirelerin kamuda yani devlete ait kuruluşlarda çalışması mümkün değil, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu dolayısıyla... Onlar daha ziyade özel sektörde çalışacaklar. Eğitim gördükleri okullar ve fakültelerle ilgili denklik meselesi son derece önemli. Bu konu, Yüksek Öğretim Kurumu'nun kendi klasik ölçüleri çerçevesinde belirlenecek. Ayrıca Türkçe bilme zorunluluğu da getiriyoruz. Burada da muhtemelen TÖMER (Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) ile işbirliği yaparak, Avrupa Birliği'nin standartlarına uygun bir şekilde, belli bir seviyede bizim dilimizi yani Türkçe'yi de bilme şartı getireceğiz."