ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vali Çiftçi’den ihracat istişaresi
Vali Çiftçi’den ihracat istişaresi
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünden örnek uygulama
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünden örnek uygulama
ATAUNİV’den Erzurum’un tanıtımına destek
ATAUNİV’den Erzurum’un tanıtımına destek
Erzurumspor 2 kulvarda yarışıyor
Erzurumspor 2 kulvarda yarışıyor
Erzurumsporlu Kerem Erener Milli Takımda
Erzurumsporlu Kerem Erener Milli Takımda
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
2 Aralık 2013 Pazartesi - 15:19

BEAH Uyku laboratuarı akredite edildi

BEAH BASIN BÜROSU-BEAH Uyku laboratuarının UYKUDER tarafından akredite edildiği, hizmet standartlarının AB normlarında olduğu bildirildi..

BEAH Uyku laboratuarı akredite edildi

BEAH BASIN BÜROSU-BEAH Uyku laboratuarının  UYKUDER tarafından akredite edildiği, hizmet standartlarının AB normlarında olduğu bildirildi..

Uyku problemi çekenler Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesinde bulunan Uyku ve Elektrofizyoloji Laboratuarında 1 gün misafir edilerek uyku takibinde bulunuluyor.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizyoloji Uzmanı Dr. Murat Kayabekir, Uyku ve Elektrofizyoloji Laboratuarının  Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi Ek Hizmet binasında hizmet verdiğini açıkladı.

KAYABEKİR BİLGİ VERDİ

 Labratuvar hakkında bilgi aktaran Karabekir, “Son teknoloji ürünü cihazlarla kurulan 2 yataklı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıları ek binasında kurulan Uyku Laboratuarı’nda bir gece uyuyarak uyku problemi öğrenilebiliyor. Sessizliği izole edilmiş olarak ayarlanıp hastaların tamamen evlerindeki gibi uyuyabileceği şekilde hazırlanan laboratuarda, göğüs hastalıkları uzmanı ve uyku laboratuarı işletimi konusunda Türkiye birinciliği bulunan sertifikalı iki teknisyenin görev yapıyor. Uyku laboratuarında, hastanın uyku esnasında ya da uyumak istediğinde ortaya çıkan rahatsızlıklar araştırılıyor ve nedeni bulunuyor. Uyku laboratuarında tetkik her yaş ve cinsiyetteki hastaya uygulanabiliyor. “dedi.

TEDAVİ AŞAMASI

Tedavi aşaması hakkında açıklama yapan Kayabekir, “ Uyku laboratuarında hasta bir gece yatırılıyor ve gece polisomnografi denilen bir tetkik uygulanıyor. Hastaya bir takım elektrotlar bağlanıp monitörize ediliyor. Gece boyunca EEG-EMG-EOG oksijen saturasyonu ve EKG'si kayda alınıyor. Sabahleyin ise bilgisayardan bu kayıtlar okunarak hastanın gece boyunca olan uykusunu, gerçekten uyuyup uyumadığı, uykunun kalitesi, uyku boyunca kan oksijen değişikleri, kalp ritim değişikleri, kas hareketleri değerlendirilmektedir. Bu tetkik sonucunda ise hastada horlama veya gündüz uykululuk hali gibi şikâyetlerin sebebi ortaya çıkıyor.” bilgisini verdi.

UYKU HASTALIKLARI NEDİR?

 Uyku hastalıkları, uyku sırasında görülen uyku kalitesinin bozulması, bireyin dinlenememesi, bilincinin tazelenememesi, gündüz aktivitelerinin bozulması ve bireyin sağlıklı olduğu dönemdeki kapasite ve becerilerinin azalması ile seyreden hastalıklardır. Hastalığın diğer bulguları ise, horlama, uykuda solunum durması veya anormal kol-bacak hareketlerinin hasta yakını tarafından fark edilmesidir. Hastaların en büyük yakınması gece yatıp, uyudukları halde gün içerisinde sürekli uykulu olup uyuklamalarıdır. Hasta olan kişiler toplum içinde tiyatroda, sinemada, camide, secde üzerinde, trafikte, kırmızı ışıkta, küçük bir beklemede uyuyup kalabilmektedirler. Kişilerin iş performansları ciddi şekilde düştüğü gibi sosyal ilişkileri bozulabilir, ciddi iş kazaları meydana gelebilir. Bu hastaların araba kullanması, trafik kazası oranlarını yükseltmektedir.

SOLUNUM DURMASI

Uyku hastalıklarının başında horlama, uykuda solunum durması hastalığı (OSAS), periyodik bacak hareketleri hastalığı (PLMS), huzursuz bacak sendromu hastalıkları geliyor. Uyku hastalıkları birçok uzmanlık alanını ilgilendirir ve her hastalığın tedavisi farklı uygulanır. Mesela horlama sorunu radyo frekans veya bazı cerrahi yöntemlerle tedavi edilmektedir. OSAS'ta ise CPAP, BPAP cihazları denilen uykuda solunuma destek veren bir takım cihazlar kullanılmaktadır. OSAS'ta hasta cihazı uzun süre kullanmak zorundadır. Ama bir gece kullanımdan sonra direkt olarak gündüz uykuluk hali normale dönmektedir. Diğer bir takım hastalıkların da tedavisi farklı yollarla mümkündür.

 

 

 

 
Baro Olağanüstü Genel Kurul’a hazırlanıyor
 
Aziziye’ye Genç Başkan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GHSİM, TSD yönetimi ağırladı
GHSİM BASIN BÜROSU-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman ...
AÖF, Sağlık Takıntıları’nı irdeledi
ATAÜNİ BASIN OFİSİ-Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi’nin düzenlediği ...
Altıparmak, ‘Tüm Engelleri Birlikte Aşalım’
Altıparmak 3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ...
 
Erzurum 2002’de üşüdü,2005’te ısındı
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da 1960-2012 yılları sürecinde en soğuk Aralık ayı ...
Tortumkale özgürlüğüne kavuştu
Tek bir fidanın bile dikilmediği köyde hayvanlarını otlatamayan halk hapis ...
Doğu karakış moduna girdi
Doğu Anadolu Bölgesi, kar yağışının ardından soğuk havanın etkisine girerken ...
 
19 Oda Erzurum’da buluştu
Erzurum'da Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu öncülüğünde "Diş Hekimliğinde ...
Tekman’da ‘elektrik kesintisi öldürdü’ iddiası
Tekman ilçesine bağlı Kalaycı köyünde solunum cihazına bağlı yaşamını ...
‘Erzurum karla bir başka güzel'
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kar yağışı sonrasında açıklamasında bulundu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yılın Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva