Dadaşkent’te açılan Erzurum çocuk kütüphanesi büyük ilgi gördü. Kütüphane, çocukların hem eğlenip hem de eğitimine katkı sağlıyor. Her alandan toplamda 5 Bin 50 adet kitap olan kütüphanede görsel materyaller de mevcut. Kitap okumadan sıkılıp öğrencilerin eğlenmesi için playstation bile bulunmakta.
Erzurum Çocuk Kütüphanesi Sorumlusu Suat Kılınboz,“Kütüphanemizde çoğunluğu çocuk kitabı olmakla birlikte 5 Bin 050 adet kitap bulunmaktadır. Katalogumuz, ağırlıklı olarak Edebiyat ve Toplum bilimleri kitapları olup, sırasıyla Genel Konular, Felsefe, Psikoloji, Din, Dil, Dil bilim, Doğa bilimleri, Matematik, Teknoloji, Sanat, Güzel sanatlar, Coğrafya ve Tarih kitaplarından oluşmaktadır. Kütüphanemizde teknoloji, sağlık, fen ve diğer konularla ilgili oyuncaklar mevcut olup, öğrencilerimiz bunlarla oynayarak bilgilerini ve el becerilerini geliştirmektedirler. Ayrıca iki adet de Play Station ve bahçemizde çocuk oyun parkı bulunmaktadır. Bu oyun alanlarımız öğrencilerimizi kütüphaneye teşvik etme konusunda ise, çok etkili olmaktadır.” dedi.
Kütüphane üye sayısının 350 kişiye ulaştığını belirten Kılınboz, “Okuyucularımızı üye yapmak kaydıyla üç adet ödünç kitap verebiliyoruz. Bu kitapları en geç 15 gün içerisinde iade etmesi gerekiyor, bu süre zarfında kitabı okuyamayan ise, süre uzatımına gidebiliyor. Kütüphanemizden günlük 80, aylık ise ortalama 2.160 okuyucu faydalanmaktadır. Yeni açılmasına rağmen bu iyi bir rakam olup, ilerleyen günlerde okuyucu ve üye sayımız daha da artacaktır.” diye konuştu.
Çocuk Kütüphanesinde, ‘Kütüphan-e Türkiye’ hakkında konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mitat Kotan,“Kütüphan-e Türkiye” adı verilen bu proje, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın Küresel Kütüphaneler Girişimi tarafından desteklenmekte ve Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanmış ve yürütülmekte olup, ülkemizdeki halk kütüphanelerinin, vatandaşların gereksinim duydukları BİT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri ) imkanlarını engelsiz bir biçimde hizmete sunan ve en üst düzeyde yararlanabilecekleri bir çekim merkezi haline dönüştürülmesini hedeflemektedir. Böylelikle, başta toplumun dezavantajlı (düşük gelirli, yaşlı, sakat, eğitim düzeyi düşük, ev hanımları gibi) kesimleri olmak üzere, toplumun tamamının zengin internet bilgi ve iletişim kaynaklarından yararlanabilmesi, e-devlet uygulamalarına katılabilmesi ve bunun bir sonucu olarak, toplumun hayat standardında gelişme sağlanması nihai amaç olarak belirlenmiştir. Türkiye genelinde İngilizce eğitimi verilmesi kararlaştırılan15 kütüphaneden birisi de Erzurum İl Halk Kütüphanesidir. Sadece Kütüphane IP numarasına yetki verildiğinden, 800 kullanıcıya şifre verilmek kaydıyla kütüphanemizden www.edo.engdis.com adresine girerek, 18 ay boyunca ücretsiz İngilizce öğrenme imkanına sahip olacaklar.” şeklinde konuştu.