ERZURUM (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan yoksullukla mücadele için projelerinin hazır olduğunu, bunları uygulamak için milletten destek beklediklerini söyledi.
SEÇİM GEZİLERİ DEVAM EDİYOR
12 Haziran’daki genel seçimlere 12 gün kala ziyaretlerini sürdüren MHP ikinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, esnafı, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları ziyaret etti. Türk insanının önemli bir bölümünün yıllardır yoksulluğun pençesine mahkum edildiğini belirten MHP Milletvekili adayı Aydın, istikrarlı bir ekonomik büyüme ve güçlü üretim ekonomisiyle, üreten, istihdam oluşturan ve üretilen değerden her kesimin katkısı ölçüsünde adil pay almasını sağlarken muhtaçların yoksulluktan kurtarılmalarını öngören bir sosyal refah düzeni oluşturulacaklarını kaydetti.
KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ
İnsanların yoksulluktan kalıcı bir şekilde kurtarılarak yoksulluk sınırının altında hiçbir vatandaşın bırakılmamasının sosyal refah politikalarının esasını oluşturduğunu ifade eden Aydın, toplumun refah düzeyini yükselterek vatandaşların yaşam kalitesini iyileştireceklerini dile getirdi. Milli gelirin dengeli dağılımın sağlanacağını anımsatan Aydın, “Bölgelerarası gelişmişlik farklarının azaltılması ve yerel üretim potansiyelinin harekete geçirilmesi için kamu-özel sektör işbirliği geliştirilecek. Yoksullukla mücadele, sadaka ekonomisi ve yoksulluk kültürünün oluşmasını önleyici, yoksulların üretici konuma geçmesini ve kendi kazandıklarıyla geçinmelerini sağlayıcı nitelikte olacak. Kendi işini kuracak girişimcilere finansman, danışmanlık ve pazarlama desteği sağlanırken, herhangi bir işte çalışmakla birlikte yoksullaşma riski altındakiler de sosyal destek ödemelerinden yararlandırılacak. Kolay kazanç sağlayan ve istihdam öngörmeyen rant ekonomisine son verilerek kaynakların üretimi teşvik edecek şekilde kullanılması sağlanacak. Vergi tabana yayılarak yoksul kesimin vergi yükü hafifetilecek, uygulanacak transfer politikalarıyla yoksul ve yoksullaşma riski taşıyan kesimin millî gelirden daha fazla pay almaları sağlanacak. Yoksulluktan en fazla etkilenen eğitim düzeyi düşük, tarım ve ormancılıkla uğraşan, kendi hesabına ve yevmiyeli işçi olarak çalışan kesimin yoksulluktan kurtarılması için uygulanacak meslek edindirme ve beceri kazandırma programlarıyla tarım dışı sektörlerde istihdam edilmeleri imkânı sağlanacak. Kamuya ait atıl arazilerden kullanılabilir olanları, tarımsal üretim ve istihdam amaçlı olarak işsiz ve yoksul vatandaşlara tahsis edilecek. İlk ve ortaöğretime devam eden çocukların annelerine yapılan eğitime destek ödeneği, muhtaçlık durumları dikkate alınarak en düşük miktar 50 lira olacak şekilde artırılacak. Öğrencilere ilköğretim süresince beslenme desteği verilecek. Sosyal koruma bilgi sistemi geliştirilerek sosyal hizmetler ve sosyal yardımların koordinasyonu temin edilecek. Yardıma muhtaç, yaşlı, kimsesiz, güçsüz, engelli ve özel ilgiye muhtaç vatandaşlara yönelik olarak farklı kuruluşlar tarafından yürütülen sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler, çağdaş ve entegre bir sistem olarak yapılandırılacak. Böylece hiçbir kimsenin aç ve açıkta kalmaması sağlanacak. Sosyal yardım uygulamasının etkin olarak denetimi sağlanarak haksız yararlanmaların önüne geçilecek, gönüllülük esasına dayanan yardım programlarının hayırseverleri ve yoksul vatandaşları istismar etmesine fırsat verilmeyecektir. Yardımların yoksul kesimlere daha etkin ulaştırılması için merkezi idareyle iş birliği içerisinde mahallî idarelerin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri desteklenecek” diye konuştu.