ERZURUM /İHA
Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Türkiye’nin en önemi gücü olan gençliğe sinema ve televizyon gibi popüler iletişim araçlarıyla idealist rol modelleri sunulacağını, böylece niteliksizi, birikimsiz ve erdem yoksunu insanların örnek gösterilmesinin önüne geçileceğini söyledi.
KÜLTÜR MESELELERİ
12 Haziran’daki genel seçimlere sayılı günler kala kent merkezinde ziyaretlerini sürdüren MHP ikinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, esnafı, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları ziyaret etti. Türkiye’nin geleceğinin teminatı olan gençleri çağın imkanlarıyla donatmak için yola çıktıklarını belirten Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, kolay para kazanmaya eğilimli, niteliksiz, birikimsiz, erdem yoksunu insanların gençliğe örnek gösterilmesinin önüne geçilerek, sinema ve televizyon gibi popüler araçlar vasıtasıyla çalışkan, azimli, vatansever, ufuk sahibi ve ahlaklı insanların ideal olarak sunulmasının sağlanacağını, bu konuda özendirici ve teşvik edici düzenlemeler yapılacağını kaydetti.
Gençliğe yapılacak yatırımın ülkenin Türkiye’nin geleceği için en önemli yatırım olacağını ifade eden Aydın, “Gençlik sorunlarına yaklaşımımız ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik yönlerden bütünlük arz ediyor. Araştırma, planlama ve uygulama aşamalarında çeşitli meslek elemanlarının yanında sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından yararlanılacağız. Gençlerin eğitim, sağlık, istihdam, sosyal güvenlik ve serbest zamanlarının değerlendirilmesiyle ilgili sorunları çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ
Gençlerin fırsat eşitliği çerçevesinde eğitim imkânlarından yararlanmaları sağlanarak eğitim düzeyinin yükseltileceğini anımsatan Aydın, “Aldıkları eğitim, onları çağın şartlarına, ekonomik ve sosyal hayata hazırlamasına önem verilecek. Gençler, ilköğretim ve orta öğretim kademesindeki yönlendirme çerçevesinde ve yetenekleri ölçüsünde istedikleri bölümde yüksek öğretime devam etme imkânına kavuşturulacaklardır. Üniversite öğrencilerinin kendileri ile ilgili kararlara katılımını sağlayacak platformlar oluşturulması ve okul yönetimi, öğretim elemanı ve öğrenci arasındaki diyalogu sağlayacak mekanizmaların geliştirilmesini gerekli görmekteyiz. Eğitim-istihdam ilişkileri dinamik bir yapıya kavuşturulacak, ihtiyaçlara uygun bir insan gücüplanlaması yapılarak diplomalı işsizlik önlenecek ve iş bulma tesadüflere bırakılmayacak. Gençlik problemlerini ve gençliği daha yakından tanımaya yönelik araştırma ve tanıtma çalışmalarına hız verilecek ve gençliğin yüksek potansiyel gücü faydalı alanlara yönlendirilecek. Orta öğretim ve yüksek öğretimde okuyan gençlerin burs ve kredi imkânları geliştirilecek, çağdaş standartlarda barınma imkânları oluşturulacak, hiçbir öğrenci açıkta bırakılmayacak. Yoksul öğrencilerin kamu yurtlarında ücretsiz barınmaları sağlanacaktır. Yüksek öğretim öğrencilerine yurt ve barınma desteği olarak aylık 100 lira ‘barınma kredisi’ verilecek. Öğrenim kredilerinin geri ödemesi, ödemesiz süre sonunda iş bulunamaması halinde işe başlayıncaya kadar ertelenecek. Yurtlar, kütüphaneler ve okuma salonları, bilgisayar ve internet kullanımının ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği kültür merkezleri ve çağdaş mekânlar hâline getirilecek. Orta ve yüksek öğretimde öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için gerekli imkân sağlanacaktır. Engelli gençlerin eğitimlerine normal olarak devam edebilmeleri için fizikî ve sosyal çevrenin oluşturduğu engeller ortadan kaldırılacak, gerekli eğitim alt yapısı ve teknolojik imkânlar artırılacak” diye konuştu.