ERZURUM (İHA) - 2003 yılında ‘Green Kart’ çekilişi ile Amerika Birleşik Devletleri’nde oturma ve çalışma izni alan Erzurumlu Hasan Yerdelen, çalıştığı Roche ilaç firması tarafından iki kez ödüle layık görüldü. Gurbetçi Dadaş Yerdelen 2012 yılında önerdiği istifleme tekniği ile firmasını yıllık 115 bin Euro kara geçirdi. Şimdi tüm Avrupa’da Yerdelen’in başarısı konuşuluyor.
FİRMASINA YILLIK 115 BİN EURO KAR GETİRDİ
Dünya’nın önde gelen ilaç firmalarından biri olan Roche ilaç Firması’nda işe başladığı günden bu yana çalışkanlığı ve üstün performansı ile göz dolduran Erzurumlu gurbetçi Hasan Yerdelen, kendi gayreti ve araştırmaları ile firmayı zarardan kurtarmayı başardı. İsviçre menşeli firma tarafından tüm dünyaya ihracı yapılan kan numunesinin örnek kaplarının istifleme yönünü değiştirmek sureti yüzde 50 kar elde etmesini sağlayan Erzurumlu işçi Hasan Yerdelen’e firması tarafından övgüler yağıyor.
2011 YILINDA YILIN ELEMANI ÖDÜLÜ ALDI
2003 yılında tesadüfen doldurduğu Green kart başvurusu kura ile kabul edilen Hasan Yerdelen, 2011’de işe başlığı firmasında işinde gösterdiği başarısı ile adından söz ettiriyor. İlk olarak firma tarafından Amerika’da yılın elemanı ödülü alan 42 yaşındaki Hasan Yerdelen, daha sonra başarılarını devam ettirdi. Firması tarafından Yerdelen’in bu başarısı İsviçre tatili ile ödüllendirilirken Roche Firması gurbetçi Dadaş’ı firmanın merkezinde çalışmaya çağırdı.
“PAKETLEYİCİ OLARAK BAŞLADIM”
Firmada ilk olarak paketleyici olarak işe başladığını anlatan Gurbetçi Dadaş Hasan Yerdelen, kısa sürede elde ettiği başarıyı şu sözlerle özetledi. “Green Kart çekişilinden sonra ilk olarak Amerika’nın İndianapolice eyaletinde bir Türk ortakla beraber işletme açarak başladım. Birkaç yıl sonra ortağım ortak hesabımızdan 400 bin doları alarak kayıplara karıştı. Uzun süre uğraşlarıma rağmen parayı geri alamadım. 2011 yılında Roche ilaç firmasında paketleyici olarak işe başladım. İşimdeki etkinliğim fark edildikten sonra Stok Kontrolörlüğüne kadar kademe kademe gelmeyi başardım. İşe girdiğim ilk yıl yılın elemanı ödülüne layık görüldüm. Daha sonra firmanın etkinliğinin artırılması ve daha fazla kar edebilmesi için açılan yarışmalardan birine katıldım. 300 projenin yarıştığı projede bende olmalıyım deyip kendi kararımca geliştirdiğim istifleme metodu ile yarışmaya dahil oldum. Birinciliğe hak kazanan 13 projeden birisi benim projem oldu. Konteynırlarla ilaç ürünlerinin ihracında büyük masraflar edildiği düşüncesiyle istifleme metodumun yüzde 50 kar getirdiği görüldü ve projem birinciliğe layık görüldü. Bu başarılarım elbette ki bana da gurur veriyor. İstenildiğinde nelerin başarılabileceğini kanıtladığımı düşünüyorum”