ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: E.Erokspor: 1 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: E.Erokspor: 1 - Adanaspor: 0
Kutlu: ‘Fazla transfer düşünmüyoruz’
Kutlu: ‘Fazla transfer düşünmüyoruz’
Uzgur: ‘Beklemediğimiz bir yenilgi aldık'
Uzgur: ‘Beklemediğimiz bir yenilgi aldık'
Erzurumspor 4 haftalık suskunluğunu bozdu: 2 - 0
Erzurumspor 4 haftalık suskunluğunu bozdu: 2 - 0
Erzurum MEM raporu açıklandı
Erzurum MEM raporu açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
22 Ocak 2022 Cumartesi - 15:15

Atatürk Üniversitesinde yapay zeka açılımı

Araştırma Üniversitesi unvanıyla ülke yükseköğretimine hizmet etmeye devam eden Atatürk Üniversitesi, dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda ulusal ve uluslararası iş birliklerini güçlendiriyor.

Atatürk Üniversitesinde yapay zeka açılımı

Araştırma Üniversitesi unvanıyla ülke yükseköğretimine hizmet etmeye devam eden Atatürk Üniversitesi, dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda ulusal ve uluslararası iş birliklerini güçlendiriyor.
Bu kapsamda Türkiye’de 20. yılını kutlayan, ICT Academy Programıyla üniversite iş birliklerini artıran ve Bilişim Yetenekleri Geliştirme Programı kapsamında birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Huawei temsilcileri Atatürk Üniversitesini ziyaret etti. Geçen yıl Akademik Ortaklık anlaşması yapan iki kurum arasındaki iletişim köprüsünü güçlendirmek ve ikili ilişkileri dinamik tutmak amacıyla Atatürk Üniversitesini ziyaret eden Huawei Türkiye ekibinden Ömer Faruk Şahin ile Kübra Harput, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler ve ilgili akademisyenler ile bir araya gelerek Huawei ICT Academy sertifikasını takdim ettiler.
“BİLGİ ALIŞVERİŞİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”
Bilişim endüstrisi için pratik becerilere ve sertifikalara sahip yeni yetenekler geliştirmek üzere yola çıkan Huawei ICT Academy, 90’dan fazla ülkede 1500’den fazla kurulan ortaklık ile yılda 60 binin üzerinde öğrenciye, 5G’den yapay zekâya, nesnelerin internetinden bulut bilişime kadar birçok konuda çevrim içi güncel eğitimler sunuyor. 2020 yılının ikinci yarısında Türkiye’de de aktifleştirilen Huawei ICT Academy programı kapsamında 20 üniversite ile ortaklık kurulduğunu ve bunlardan birinin de Atatürk Üniversitesi olduğunu hatırlatan Huawei Türkiye temsilcisi Ömer Faruk Şahin, öğrencilere ulaşılmaya başlandığını ve bu doğrultuda iki kurum arasında önemli bir iş birliği sürecinin başladığını aktardı. Ortaklık anlaşmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen bilgi alışverişinin oldukça yoğun olduğunu belirten Şahin, Atatürk Üniversitesinin ortak çalışmalara yönelik göstermiş olduğu ilgiden dolayı ICT Academy sertifikasını takdim ettiklerini söyledi.
“Kazanacakları Bilgi ve Beceriyi Dünyanın Her Yerinde Kullanabilecekler”
Yapılan iş birliği kapsamında Huawei ICT Akademide yer alan büyük veri, nesnelerin interneti, yapay zekâ, bulut bilişim ve servisleri, akıllı bilişim, siber güvenlik, kablosuz ağlar ve 5G başlıklarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan: “Huawei ile başladığımız iş birliğini derinleştirerek devam ettiriyoruz. ICT Akademi kapsamında üniversitemiz mensuplarının faydalanacağı birçok çalışmayı yakın zamanda uygulamaya koymayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, başlaması planlanan eğitimleri tamamlayıp sertifikalarını almaları durumunda yapay zekâ, siber güvenlik, 5G ve bilgisayar ağları gibi konularda donanımlı hale gelecekler, kazanacakları bilgi ve beceriyi dünyanın her yerinde kullanma imkânına kavuşacaklar” şeklinde konuştu.
Bu İş Birlikleri Sayesinde Öğrenciler Uluslararası Rekabette Avantajlı Hale Geliyor
Mühendislik Fakültesinin Makine, Kimya ve İnşaat Mühendisliği programlarının yakın zamanda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarını diplomalarında kullanmaya hak kazandıklarını, bunun dışında birçok ulusal ve uluslararası iş birliklerini sürdürdüklerini aktaran Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler ise: “Fakültemizde eğitim gören öğrencilerimizin uluslararası rekabette avantajlı hale gelmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda akademik partnerlerimizden olan Huawei Türkiye yetkililerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu çerçevesinde uluslararasılaşma hedefine yönelik geliştirdiğimiz projelere ara vermeden devam ediyoruz. Desteklerinden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere, ilgili akademisyenlere ve iş ortağımız olan Huawei Türkiye ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

 
AFAD 2022 yılında da eğitimlerini sürdürecek
 
RTE Kültür Merkezi meslek edindiriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’de Farmakoloji gündemi
Tıbbi Farmakoloji Bölümü ile Klinik Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Merkezi ...
ETÜ projesi patent aldı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Merkezi tarafından ...
Türk Eğitim-Sen tespitlerini paylaştı
Türk Eğitim-Sen Şube Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eğitim ve İstişare ...
 
ATA AÖF’ün Dünyaya açılan yeni kapısı: ATAMETA…
Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesinin ...
ATAUNİ DAKAF’22’ye ev sahipliği yapacak
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” ...
TEKNOFEST2022 başvuruları başladı
Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022'de başvurular başladı.
 
Prof. Dr.Aksoy deprem gerçeğini hatırlattı
Aksoy, geçtiğimiz gün Elazığ’ın Palu ilçesinde 4.0 büyüklüğündeki depremin ...
Atatürk Üniversitesinde TÜBİTAK gündemi
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, geçtiğimiz ay Rusya’nın başkenti Moskova’da ...
Tarım öğretimi 176. Yılında
Atatürk Üniversitesi tarafından Türkiye’de Tarım Öğretiminin 176. yılı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva