ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Ekim 2011 Perşembe - 00:18

Analar ağlıyor...

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün gece düzenlenen hain saldırıda şehit düşen askerlerin evlerine ateş düştü.

Analar ağlıyor...

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün gece düzenlenen hain saldırıda şehit düşen askerlerin evlerine ateş düştü.

 KONYA

Dün gece yarısı Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda asker şehit olmuştu. Çukurca'da görev yapan Komando Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in de timiyle birlikte teröristlerle çarpışırken şehit düştüğü haberi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla kasabasında yaşayan annesi Fatma Geçer'e askerler tarafından verildi. Gözyaşlarını tutamayan annenin, "Kurbanı 10 gün önce kutladık, oğlumuzu vatana kurban verdik" dediği öğrenildi. Babası 2 yıl önce vefat eden 36 yaşındaki şehit İbrahim Geçer'in eşinden ayrıldığı, Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) isimli iki oğlunun olduğu ve yurt dışında yaşadığı öğrenildi. Şehidin yakınları acı haberi alır almaz gözyaşlarını tutamazken, "Nutkumuz tutuldu, söyleyecek bir şey yok" dediler. Şehidin annesinin kasabada oturduğu ev Türk bayraklarıyla donatıldı.
İSTANBUL
Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan 26 asker arasında yer alan Eyüp Çolakoğlu'nun İstanbul'daki ailesi, acı haberle yıkıldı.
Eyüp Çolakoğlu'nun şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından İstanbul Avcılar'da oturan aileye ulaştırıldı. Şehidin ailesi, gelen acı haberle adeta yıkıldı. Binaya Türk bayrağı asılırken, evin önünde ambulanslar hazır bekletiliyor.
YOZGAT
Üsteğmen Murat Bek'in şehit düştüğü haberini ailesine İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, İl Müftüsü Nuh Korkmaz birlikte verdi. Yozgat'ın Söğütlüyayla köyünde ikamet eden şehidin annesi Elmas Bek, askeri araçların evinin önünde durduğunu görünce feryat etti.
Ağlayarak askerlere sarıldıktan sonra yere yığılan anne Elmas Bek'e sağlık görevlileri müdahale etti. Sağlık görevlileri ilaçlarını vererek kalp hastası baba Abdullah Bek'i de sakinleştirmeye çalıştı. Anne Elmas Bek, "Yavrum nerede? Yavrum bu şekilde mi gelecektin? Senin yerine ben ölseydim" diye ağıtlar yaktı.
Nişanlı olduğu öğrenilen Üsteğmen Murat Bek'in yakın zamanda evlenmeye hazırlandığı belirtildi.
AYDIN
Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Er Mehmet Çetin'in (21) şehit haberi Nazilli'ye 18 kilometre uzaklıkta bulunan Beğerli köyüne ulaştı.
Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turhan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman ile birlikte sağlık görevlileri eşliğinde köye gelen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, şehidin ailesine acı haberi vermek için köyden 4 kilometre yüksekte dağlık arazide bulunan şehidin baba ocağına geldi. 5 kardeşten en küçüğü olan Mehmet Çetin'in annesi ve babasının elektriği ve suyu olmayan bir barakada çobanlık yaparak geçindiğini gören Kaymakam Okur'un üzüntüsü bir kat daha arttı.
Kaymakam Okur ve askeri yetkilileri karşısında gören baba Bekir ve anne Şerife Çetin çifti, oğullarının şehit olduğunu anlayınca büyük bir şok yaşadı. Sağlık ekipleri ve Kaymakam Okur'un sakinleştirmeye çalıştığı acılı anne baba, oğullarının askerliğinin bitmesine 100 günden az kaldığını belirtti.
SAKARYA
Hakkari Çukurca'da PKK terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas'ın ölüm haberi evine ulaştırıldı. Anne Mübiyyen Elmas askerlerden oğlunun şehit olduğunu öğrenince baygınlık geçirdi. Oğlunun terhisini beklerken ölüm haberini alan acılı anne Elmas, sedye ile ambulansa taşınarak tedavi edildi. Yakınları da acı haber sonrası güçlükle ayakta dururken, askerler şehidin ailesini teselli etmeye çalıştı.
Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı Karakamış Mahallesinde oturan şehidin ailesi, acılı haberle teröre lanet etti. Askerden önce çiftçilik yaptığı kaydedilen Elmas'ın babasının da birkaç yıl önce vefat ettiği ve 5 kardeş oldukları öğrenildi.
Terhisine 120 gün kala şehit olan Elmas, Sakarya'nın 119. şehidi oldu. Şehidin cenazesinin akşam üzeri uçakla İstanbul'a getirileceği buradan da karayolu ile Sakarya'ya geleceği kaydedildi.
 
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırılacak olan şehidin cenazesi, yarın öğle vakti Karakamış Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Karakamış Mezarlığına defnedilecek. Elmas'ın şehit olduğu haberinin gelmesinin hemen ardından arkadaşları tarafından kurulan facebook sayfasında ise arkadaşları şehitlerine sahip çıkarak teröre lanet etti.
ÇORUM
Çorum'un Konaklı Beldesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın kayınpederinin oturduğu Merkez Gülabibey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi numara 23'de bulunan evine giden Yarbay Selçuk Sazak ve diğer askeri yetkililer, daha sonra anne ve babasının oturduğu Harmanlar 2. sokağa gitti. Baba Ali Aslan (50) ve anne Saniye Aslan'a (47) Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından oğullarının şehit olduğu haberi verildi. Şehit haberini alan aile sinir krizleri geçirdi. Yakınları aile fertlerini teskin etmeye çalışırken, sağlık ekipleri fenalaşan anne ve babaya müdahale etti.
Ali ve Saniye Aslan'ın üç çocuğundan en büyüğü olan Mustafa Aslan'ın baba ocağına yakınları ve akrabaları akın etti ve eve Türk bayrağı asıldı. Şehit Uzman Çavuş Aslan'ın Evli ve Zeynep ile Efe isminde iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
ANTALYA
Saldırıda şehit düşen jandarma komando er Süleyman Kalkan, Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki baba ocağına ateş gibi düştü. Şehit Süleyman Kalkan'ın Sücüllü beldesindeki ailesine, acı haberi İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, müftülükten bir din görevlisi ve sağlık ekiplerince verdi. Kalkan ailesinin oturduğu Harmanyeri Mahallesi'ne giden askeri yetkililer sokakta komşularıyla birlikte oturan anne Şerif Kalkan'a şehit haberini verdi.
Oğlunun şehit düştüğünü o an öğrenen anne Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman'ım. Ben,'Hakkari'ye gitme' dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. Sinir krizi geçiren anne Kalkan'a sağlık ekipleri müdahale etti.
Kendisine sakinleştirici vermek isteyen sağlık ekiplerine izin vermeyen acılı anne, kendini yerden yere attı.
DEDENİN İÇİNE DOĞDU
Şehit er Süleyman Kalkan'ın kardeşleri 18 yaşındaki İlknur, 15 yaşındaki Ayşe, 13 yaşındaki Burcu ve 10 yaşındaki Murat da gözyaşlarına boğuldu.
Torunu ile aynı ismi taşıyan dede Süleyman Kalkan ise terörü lanetledi. Oğlu İsa Kalkan'ın 8 yıl önce vefat ettiğini belirten dede Kalkan, şöyle konuştu: "Sabah uyandığımda haberlerde şehitler olduğunu duydum. İçime torunumun şehit olduğu kuşkusu düşmüştü. Ben, torunumu yetim büyüttüm. Böyle olsun diye mi büyüttüm?"
Diğer yandan, şehidin evine ve beldenin birçok yerine Türk bayrakları asıldı. Geçen yıl Kasım ayında askere alınan ve usta birliği için Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Mekanize Tugayı'na giden Süleyman Kalkan'ın terhisine 110 gün kaldığı öğrenildi. Şehit Kalkan'ın, Sücüllü Mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.
SAMSUN
Çukurcu'da teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen 90/1 tertip 8 aylık asker Piyade Er Fikret Özer'in, Samsun'un Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi'nde ikamet eden ailesi acı haberle yıkıldı. Garnizon Komutanlığı yetkilileri, saat 13.30 sıralarında Özer ailesinin evine giderek, acı haberi verdi.
Şehit askerin evine giden Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Atakum Kaymakamı Salim Demir, Atakum Müftüsü Adem Sayılır, baba Celal Özer'e taziyelerini bildirdiler. Müftü Sayılır, şehit için dua okudu. Anne İnci Özer ise, oğlunun şehit olduğu haberini misafir olarak gittiği yerde aldı. Bunun üzerine eve gelen İnce Özer gözyaşlarına boğuldu.
İki kızı ve bir oğlu olan baba Celal Özer, tek oğlunu şehit vermenin acısıyla gözyaşlarına boğuldu. Oğluyla en son dün akşam telefonda görüştüğünü belirten baba Özer, "'Göreve çıkacağız baba. 8 gün arayamam' dedi. Oğlum 8 aylık askerdi. Aziz Türk milleti sağ olsun. Dostlar sağ olsun. Hainlere fırsat vermesinler. Hainlerin bir an önce işini bitirsinler" diye konuştu.
Ağabeylerinin şehit haberini okulda alarak eve gelen Buket (17) ve İrem (14) de kardeşler gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen şehit askerin babasının Kuzey Irak'ta çalıştığı ve Türkiye'ye Ramazan Bayramı'nda döndüğü öğrenildi. Şehit Fikret Özer'in evinin balkonuna dev bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin akrabası ve en yakın arkadaşlarından Sinan Erbil, "Allah ailesine sabır versin. Sözü özü bir, çok dürüst ve efendi bir arkadaşımızdı. Hiç kimseyi kırmaz ve kötü söz söylemezdi. Acımız büyük"
şeklinde konuştu.
AKSARAY
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olanlardan birinin de tezkeresine 5 ay kalan onbaşı Yavuz Çoban olduğu öğrenildi. Bir avukatın yanında katip olaraka çalışan şehit Yavuz Çoban'ın kardeşi Fatih Çoban, şehit haberlerini duyduktan sonra meraklanarak ağabeyini sordurmak için Aksaray İl Jandarma Alay Komutanlığı'na gitti. Burada askerlere " ağabeyim Yavuz Çoban'da şehitlerin olduğu yerde asker, ulaşamıyoruz bilginiz varmı" diye sordu. Askerler, ağabeyinden haber bekleyen kardeşe" ağabeyin şehit olmuş" diyerek cevap verdi. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar, şehidin Taşpazar Mahallesi'ndeki evine giderek anne Dürdana Çoban'a da acı haberi verdi. Kamyon şoförlüğü yapan baba Ekrem Çoban'da yolda oğlunun şehit haberin alınca evine döndü. Eve gelen baba göz yaşlarını tutamadı.
SIKINTIYI MEKTUPLA ANLATTI
Vatani görevini tamamlamasına 5 ay kalan onbaşı Yavuz Çoban'ın bir hafta önce ailesine asker hatıra defterinin içerisine mektup yazıp, fotoğraflarını koyduktan sonra izine gelen arkadaşıyla yolladığı ortaya çıktı. Şehit Onbaşı'nın mektupda " Günleri geçiremiyorum, hiç bitmeyecek gibi geliyor bir diyorum burası iyi, bir diyorum çekilmez.Ne mektup var ne telefon. Bende hazır arkadaşımı yollarken bir şeyler yazayım dedim. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Bende izine gelmeyi düşünüyordum. Ama bu ara yaşanan patlamalardan dolayı gidip gelmek sıkıntılı. Tezkereyi alınca temelli gelmeyi düşünüyorum. Kendinize iyi bakın, Allah'a emanat olun" diye yazdığı öğrenildi. Şehit Onbaşı'nın yarın Aksaray'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından şehitlikte toprağa verileceği belirtildi.
GAZİANTEP
Öğle Saatlerinde Fevzi Kazak'ın Zeytinli mahallesindeki evine ambulanslar eşliginde gelen askeri yetkililer acı haberi aileye verdi. Bu acı haberle sarsılan Fevzi Kazak'ın yakınları evin önünde sinir krizleri geçirdi. Şehit Fevzi Kazak'ın iki kardeşini asker.Polis Ve yakınları güçlükle Sakinleştirdi .Askerlerle birlikte eve gelen sağlık ekipleri sinir krizi ve baygınlık geçirenlere ilk müdahalede bulundu.Anne Fatma Kazak ise Pencereden Oğlunun Şehit Olmasına Ağlayarak Feryat Etti.
ANKARA
Bitlis'teki hain terör saldırısında şehit olan Er Yunus Yılmaz'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü. Şehit Babası Hasan Yılmaz Meclis'teki BDP'li vekillere öfke saçtı.Bitlis'teki hain saldırıda Er Yunus Yılmaz'ın şehit olduğu haberini alan yakınları Pursaklar ilçesinde bulunan baba evine akın etti. Şehit Babası İHA'ya verdiği özel röportajda BDP'li vekiller öfke saçtı. BDP'li milletvekillerine seslenen Şehit Babası Hasan Yılmaz şunları kaydetti: "Onların devletten aldığı maaş zehir zıkkım olsun, haram olsun. Allah bana bir imkan verirse, devlet bana bir imkan verirse gidip onları meclis'te taramak istiyorum, öldürmek istiyorum. bu devletin, bu milletin parası o 36 milletvekiline haram olsun, zehir zıkkım olsun. Yoksa benim bebelerim bu vatan feda olsun. Onlara zehir zıkkım olsun bu milletin parası."
ADANA
24 şehitten biri olan Er Koray Özel'in Feke'ye bağlı Süphandere köyünde yaşayan ailesine acı haberi, Kaymakam Vekili Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Ahmet Sel, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Akgün Baydar ve İlçe Emniyet Müdürü Cumali Köden sağlık ekipleri nezaretinde verdiler. Terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel'in annesi Elif Özel (43), sinir krizi geçirdi. Orman işçisi olan baba İdris Özel'e (47) ise acı haber, çalıştığı ormana giden yakınları tarafından verildi.
ERZURUM
Palandöken ilçesine bağlı Konaklı köyünde ikamet eden şehit Mehmetçiğin ailesi, oğullarının şehit olduğu haberini alınca büyük bir şok yaşadı. Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'ndan askeri heyet köye giderek şehit haberini aileye verdi. Şehit Mehmetçiğin yakınları sinir krizi geçirirken, baygınlık geçiren aile fertleri ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Gözyaşlarına boğulan şehidin yakınlarını askerler teskin etmeye çalıştı. Konaklı köyünde teröre lanet yağdırılırken, Şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazancı'nın köydeki arkadaşları, "Yeter artık. Kaç yuvaya daha ateş düşecek. Bitsin bu terör" dediler. Şehit Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazancı'nın 4 kız kardeşi, evin tek erkek çocuğu olduğu ve teskeresine 5 ay kaldığı öğrenildi.

 
Erzurum şehidine ağlıyor
 
'Bunların hesabı sorulacak'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Milleti'nin başı sağ olsun
Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan 24 askerden 22'sinin isimleri ve ...
Ben gerçek vatan sevgisini Gülen Cemaati'nde gördüm!
Yazı yazmaya oturduğumda hiçbir zaman, “Duygularımı sağdan soldan törpüleyeyim ...
Kaçakçıların yöntemi polisi de şaşırttı
Erzincan'da bir kamyonda yapılan aramada, seralarda sebze fidelerinin ...
 
Gök Mescitte Cuma Buluşması
Resmi temaslar kapsamında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Diyanet ...
‘Devletin imanı adalet, küfrü de zulümdür’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez “Din ve Devlet İlişkileri Sempozyumu”nda ...
DİB’den tarihi adım
II. Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dini Liderler Toplantısı ...
 
Bediüzzaman Sergiyle anlatılıyor
Bediüzzaman Said Nursi ile talebelerinin hayatını konu alan sergi, Isparta'daki ...
Salman’dan sosyal sorumluluk uyarısı
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, ...
Ermeni mezalimi dünyaya duyurulacak
Azerbaycan Beynelhak Diasporası Başkan ve üyeleri Iğdır Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva