ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ASAYİŞ
10 Eylül 2015 Perşembe - 16:39

Altınok: ‘7 terörist ölü olarak ele geçirildi’

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Bakanlık’ta düzenlediği basın toplantısında başta Cizre olmak üzere belirli bölgelerde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Altınok: ‘7 terörist ölü olarak ele geçirildi’

İçişleri Bakanı Selami Altınok, 4 Eylül 2015 günü başlayan operasyonlarda 800 kilo patlayıcının imha edildiğini, 30 hendek ve barikatın kaldırıldığını belirterek, “10 örgüt mensubu gözaltına alınmış, 2’si kimliği belirsiz olmak üzere 7 terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Birimlerimizin yaptığı analizler çevresinde terör örgütünün kaybının şuana kadar 30-32 civarında olduğu değerlendirilmektedir” dedi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Bakanlık’ta düzenlediği basın toplantısında başta Cizre olmak üzere belirli bölgelerde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başta PKK, KCK olmak üzere terör örgütlerinin özellikle 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinin ardından güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik çok sayıda terör eyleminin gerçekleştiğini belirten Altınok, “7 Haziran-23 Temmuz 2015 arasında sadece polis bölgesinde 64’ü silahlı saldırı olmak üzere 318 terör eylemi gerçekleşmiştir. Artan terör eylemleri neticesinde 24 Temmuz 2015 tarihinde başlayan süreçte başta DEAŞ ve PKK KCK olmak üzere terör örgütlerinin doğrudan kamu düzenini bozmayı hedefleyen faaliyetlerine yönelik geniş kapsamlı operasyonlar başlamıştır” diye konuştu.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ BU SÜREÇTE SİVİL VATANDAŞLARIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN AZAMİ DİKKATİ GÖSTERMİŞTİR”

Bakan Altınok, konuşmasına şöyle devam etti:“Kapsamlı operasyonların başladığı günümüzde Şırnak ilimizde yargı mercileri tarafından örgüt mensubu olduğu değerlendirilen 91 kişi hakkında yakalama kararı idari mercilere iletilmişti. Bu çerçevede yapılan operasyonların sağlıklı bir biçimde yürütülmesi, sivil vatandaşlarımıza yönelik herhangi bir zarar gelmemesi ve kamu düzeni açısından Şırnak Valiliği tarafından 4 Eylül 2015 günü saat 20.00’den geçerli olmak üzere Cizre ilçemizde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Operasyonlar terör örgütleri tarafından açılan hendeklerin kapatılması, tuzaklanmış mayınlı barikatların kaldırılması, teröristlerin yakalanması, güvenlik güçleri ve kamu binalarına yönelik bombalı, silahlı saldırıların engellenmesi, vatandaşlarımıza yönelik adalet, eğitim, ulaşım, sağlık ve güvenlik hizmetleri aksatan hizmetleri aksatan şiddet olaylarının sona erdirilmesi ve kamu düzeninin kalıcı olarak tesisi için gerçekleştirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz bu süreçte sivil vatandaşların zarar görmemesi için azami dikkati göstermiş ve terör gruplarına karşı operasyonları hukuk çerçevesinde kalarak gerçekleştirmiştir.”

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KAYBININ ŞUANA KADAR 30-32 CİVARINDA OLDUĞU DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR”

“Cizre’de ele geçirilen mühimmat, operasyonların ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur” diyen Atınok, “4 Eylül 2015 günü başlayan operasyonlarda 800 kilo patlayıcı imha edilmiş, 30 hendek ve barikat kaldırılmıştır. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmış, 2’si kimliği belirsiz olmak üzere 7 terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. 11 polisimiz ve 4 vatandaşımız yaralanırken 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Güvenlik güçlerimize yönelik 21roketatar, 19 el yapımı bomba ve 1 tuzaklı bomba kullanılmış, 6 tane zırhlı aracımız hasar görmüştür. Öte yandan ilgili birimlerimizin yaptığı analizler çevresinde terör örgütünün kaybının şuana kadar 30-32 civarında olduğu değerlendirilmektedir. Yapılan bu operasyonlarla ilçe genelinde vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini kısıtlamaya hatta ortadan kaldırmaya yönelik tüm etkenler birer birer bertaraf edilmektedir. Bu süreçte operasyonların etkisini azaltmak amacıyla terör örgütüne müzahir gruplarda başta sosyal medya olmak üzere birçok farklı mecrada kapsamlı bir dezenformasyon kampanyası başlatılmış ve kara propagandanın birçok unsuru devreye sokulmuştur” ifadelerini kullandı.

“GIDA DAĞITIMI YAPILMAKTA, FIRINLAR AÇILMAKTA VE SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN GEREKEN TÜM TEDBİRLER DEVREYE SOKULMAKTADIR”

Operasyonların başladığı ilk andan itibaren vatandaşların can güvenliği için gereken adımlar atılırken Cizre halkının insani tüm ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık, gıda gibi ihtiyaçları için azami düzeyde özen gösterildiğini ifade eden Altınok, “Bu çerçevede valilik tarafından belirlenen dönem ve noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, fırınlar açılmakta ve sağlık hizmetleri için gereken tüm tedbirler devreye sokulmaktadır. Fakat özellikle sağlık personeline yönelik olarak terör örgütünün sistematik şekilde saldırılar düzenlediği bu hizmetleri engellemek için elinden geleni yaptığı bilinmektedir” dedi.

“72 İLİMİZDE 859 EYLEM ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR”

Ülke genelinde yaşanan gelişmelerle ilgili de bilgi veren Bakan Altınok, şunları kaydetti:

“6 Eylül 2015 günü Hakkari ili kırsalında bulunan Dağlıca Yüksekova Yolu’nun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen çalışmalarda yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlaması neticesinde 16 askerimiz şehit olmuştur. 8 Eylül 2015 tarihinde ise Iğdır Dilucu hudut kapısında görevli personeli taşıyan araçlara yönelik terör eylemi gerçekleşmiş ve 13 polisimiz şehit olmuştur. Ülke genelinde terör örgütüne gerçekleştirilen saldırılar neticesinde şehit düşmüş evlatlarımızı vatandaşlarımız bağrına basmış kahramanlarımız ebediyete uğurlanmıştır. Öte yandan ülke genelinde 7-8-9 Eylül 2015 tarihlerinde terörü lanetleme ve yaşanan saldırıları protesto adı altında çeşitli sivil toplum kuruluşları ile sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar organizesinde 72 ilimizde 859 eylem etkinlik gerçekleştirilmiştir. Ancak bunların dışında başkalarının hak ve özgürlüğünü hiçe sayan şiddet hareketlerine dönüşen bazı eylemlerin de gerçekleştiği görülmüştür. Huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik düzenlenen provokasyon amaçlı bu eylemlerde 69 parti binasına saldırı gerçekleşmiş, 7 ilimizde toplam 30 ev ve işyeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. Bu eylemlerde 40 polisimiz ile 51 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kamu düzenini bozan bu eylemle anında müdahale edilmiş, olaylarla ilgili 310 kişi gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.

 
Altınok'tan 'Cizre' açıklaması
 
Hdp milletvekili, teröristin cenazesine katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
El frenini çekmeyi unutunca..
Erzurum’da el freni çekilmediği için park edildiği yerden hareket ederek ...
Narman Göllü’de trafik kazası: 2 ölü
Narman ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.
Jandarmadan kaçak sigara operasyonu
Erzurum’da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda piyasa değeri 60 ...
 
Şehid eşinden tarihi mesaj
Şehidin eşi Gülistan Dogancay, “Canım benim, seni çok özleyeceğiz. İki ...
‘Şehidim hakkını helal et bize’
Gözyaşlarının sel olduğu törende teröre lanet okundu
Zonguldak ‘Yusuf’unu uğurladı
Uzun araç kuyrukları ve yoğun kalabalığın yaşandığı ilçede çok sayıda ...
 
Şüpheli çanta imha edildi
Yakutiye Kent Meydanı’nda bırakılan şüpheli çanta, uzman ekip tarafından ...
Erzurum’da 8 terörist öldürüldü
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde özel harekat timlerini pusuya düşürmek isteyen ...
Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı
Tekman ilçesindeki Tekman-Hacıömer yolu üzerinde, teröristler tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva