ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum trafiğinde 78 bin 444 araç denetlendi
Erzurum trafiğinde 78 bin 444 araç denetlendi
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>SİYASET
17 Haziran 2015 Çarşamba - 04:17

Ala: ‘Milletin kararı hayırlı olsun’

Mazbatasını Meclise teslim ettikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Efkan Ala, seçilerek TBMM’ye gelmenin büyük bir onur olduğunu belirterek, milletin kararını verdiğini ve bu kararın hayırlı olmasını diledi.

Ala: ‘Milletin kararı hayırlı olsun’

Eski İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala ve AK Parti İstanbul Milletvekili sanatçı Uğur Işılak Meclise gelerek kayıtlarını yaptırdı.

Mazbatasını Meclise teslim ettikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Efkan Ala, seçilerek TBMM’ye gelmenin büyük bir onur olduğunu belirterek, milletin kararını verdiğini ve bu kararın hayırlı olmasını diledi.

“MİLLET İRADESİ İLE SİLAH YAN YANA DURMAZ”

Önceliklerinin milletin menfaati olduğunu kaydeden Ala, “Başbakanımız bizlerle istişare etti, ortaya konulan perspektif doğrultusunda milletimiz için en iyi formül ne ise ortaya çıkacaktır. Milletimiz yüzde 41 ile AK Parti’yi birinci parti yaptı. Bu normal demokrasilerde çok büyük başarıdır. Sistem açığı olan ülkelerde bu tek başına iktidara yetmiyor” dedi.

ALA’NIN DEĞERLENDİRMESİ

Güneydoğu’da son yaşanan olayların sorulması üzerine Ala, “Millet iradesi ile silah yan yana durmaz. Tehditler, saldırılar hepsi millet iradesine yapılmıştır. Biz bunların topyekun Türkiye’nin gündeminden çıkmasını isteyen bir partiyiz. Bu çetrefilli bir yol, maalesef bunu sabote etmeye çalışan çok kesim var. Buna karşı hepimizin son derece dikkatli davranması gerekiyor. Bir yandan demokrasi, bir yandan terör, bir yandan saldırı olmaz. Demokratik düzenin içinde Türkiye’nin ilerlemesini sağlayacak şey, terörün bertaraf edilmesi, silahların gömülmesidir” diye konuştu.

Ala; Ahmet Sever’in kitabının sorulması üzerine, kendisinin de yıllarca danışmanlık yaptığını hatırlatarak, “Danışmanların bildikleri bilmediklerinin yüzde 1’i bile değildir. Onun için yüzde 1 ile çok büyük iddialarda bulunmamak lazım” şeklinde konuştu.

“BU TAŞIN ALTINA BÜTÜN PARTİLERİN ELİNİ KOYMASI LAZIM”

Ünlü sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak, Meclise gelerek mazbatasını teslim ettikten sonra parmak izi verdi ve rozetini taktı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Işılak, zor bir dönemde Meclise geldiğinin belirtilmesi üzerine, “Sıkıntılı bir süreç, hakikaten zor bir dönemde geldik. Bizim Anadolu’da ‘Allah zorunu kolay eylesin’ diye dua ederler. Biz de o temenni ile girdik Meclise. Türkiye’de koalisyonları yürütmek zor ama ufukta bir koalisyon görünüyor. İnşallah hayırlı bir koalisyon olur. Asıl olan partilerin bekası değil, asıl olan devletimizin, milletimizin, vatanımızın bekasıdır. Partiler bunun için var. Aslı unutmamak lazım. Amaçlarla araçları birbirine karıştırmamak lazım. Amaç Türkiye’nin büyümesi, kalkınması, 2023 hedeflerine hazırlanmasıdır. Araçlar ise bütün partilerdir” dedi.

MESELEM VATANIM

Koalisyon konusunda, “Meselem vatanım, meselem ülkem, meselem milletim’ diyorsa bu taşın altına bütün partiler elini koymalı ki, ne kadar vatanperver oldukları ortaya çıksın” açıklamasında bulunan Işılak, Başbakan Davutoğlu’nun her türlü görüşmeye ve konuşmaya açık olduğunu söylediğini belirtti.

“Kadınlar erkeklerin kölesidir” şeklinde bir ifade kullanıp kullanmadığının sorulması üzerine Işılak, “Öyle bir ifade kullanmadım. Her konuşulan ifade bir tarafından cımbızlanarak sunuluyor. Ben size Karacaoğlan’ın bir şiirini okuyum, bu şiirle örnek vermiştim, ‘Karacaoğlan derki, ela gözlü nazlı dilber, koma beni el yerine, altın kemerin olayım, dola beni el yerine. Hecine gönlüm hecine, yiğide ölüm gecine, al beni zülfün ucuna sallanayım tel yerine. Karacaoğlan der ne olayım, kolunu beline dolayım, istersen kölen olayım, kabul eyle kul yerine.’ Burada Karacaoğlan sevgiliye ‘istersen köle olayım’ derken, ‘boynuma zincir vur da pazar pazar dolaştır’ demiyor. ‘Her şeyimle senin olayım’ diyor. ‘Kul yerine kabul eyle’ derken, biz sadece Allah’a kul oluruz, mecazda ‘hayatının bir parçası olarak beni kabul et’ demektir. Bu manada kadın ve erkek arasındaki ilişkiyi ‘köle’ şeklinde tasvir etmişsem bu şekildedir. Ben edebiyatçıyım; mecazı, mizahı, istiareyi, hicvi, taşlamayı bilirim, bunları bilmeyenler maalesef olayları sadece çarptırır. Ben o arkadaşlara biraz mecaz, mizah bilgisi tavsiye ediyorum. Kadına ‘köle’ denir mi, olacaksa ikisi birbirinin kölesi olur, ikisi birbirine ait olur” açıklamasıyla cevap verdi.

 
'Türkiye Mısır halkının yanında'
 
İspirli Kore Gazisi dualarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Milli irade doğru okunmalı’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Her şeyden önce seçim ...
Taşkesenlioğlu’dan STK istişaresi
Erzurum Milletvekili seçilen Zehra Taşkesenlioğlu, ERVAK’a ziyarette bulundu.
Yakutiye’den Kur’an Kurslarına destek
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, eğitimin her alanındaki katkı ve destekleriyle dikkat çekiyor.
 
Aydemir girişimcilerin sevincini paylaştı
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği üyesi üç kız kardeş ekonomik güçlerini ...
'Demokrasi kazandı'
M.COŞKUN-ERVAK Başkanı Erdal Güzel, 7 Haziran seçimlerinde demokrasinin kazandığını dile getirdi.
Aydemir: ‘Yolumuz, Dadaşlık Ufkudur’
AK Parti Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir. ‘Rabbim Şehri Mübarek Erzurum ...
 
Taşkesenlioğlu basınla istişare etti
7 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti’den 25. Dönem Milletvekili seçilen ...
Tarıkdaroğlu: ‘Milli irade galip geldi’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zafer Tarıkdaroğlu, 7 Haziran’da yapılan ...
Yılmaz: ‘Milletin emanetine sahip çıkacağız’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, 25. dönem Milletvekilliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva