ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0
Çelebi'den Ankara çıkarması
Çelebi'den Ankara çıkarması
HABERLER>SİYASET
6 Eylül 2010 Pazartesi - 04:16

Akdağ, muhtarı uyardı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da muhtarları ziyaretinde konuştu. Sağlıkta dönüşüm alanında yapılan hizmetlerin ekip işi olduğunu belirten Bakan Akdağ, “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) veya Mesut Yılmaz zamanındaki Anavatan Partisi döneminde Sağlık Bakanı olsaydım bu hizmeti yapamazdım.” dedi.

Akdağ,  muhtarı uyardı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyerek not alan Bakan Akdağ, en fazla yerel hizmetler konusunda taleplerle karşılaştı. Muhtarlar yol, asfalt, metruk binalar ve maaşlara kadar birçok sorununu Bakan Akdağ’a iletti.

Bakan Akdağ, belediyelerin işçi giderleri nedeniyle yeterince hizmet veremediğini ancak bu sorunu çözdüklerini söyledi. Belediyelerin bundan sonraki hizmetlerinin daha iyi hale geleceğine inandığını dile getiren Bakan Akdağ, “Belediyelerin iş yapmasını hizmet vermesini zorlaştıran işçi sayısıydı. Belediyelerin gelirinin büyük bir bölümü işçilere gidiyordu. Başbakanımıza söyledik o da çözülmesini istedi. Bu norm fazlası olan, eskiden beri alınagelen fazla işçiler kamu kuruluşlarına alındı. Belediyelerin işçi gideri yükü azalmış oldu. Erzurum’da belediye hizmetleri daha iyi hale gelecek.” ifadelerini kullandı.

Referandumda muhtarlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Bakan Akdağ, vatandaşın TC kimlik numarasını alması konusunda muhtarların uyarılarda bulunmasını istedi. Muhtarlara referandumda ne diyeceğini soran Bakan Akdağ, 'evet' cevabını aldı. Bazı muhtarlar ise, “Sağlık alanında güzel hizmetler aldık. Kimse sizden başka bizim sıkıntımızı dinlemiyor.” dedi. Bakan Akdağ da referandumda 'vatandaşın kendi hakları için 'evet' demesi gerektiğini söyledi. Bakan Akdağ, “Haksızlık etmeyelim. Diğer milletvekillerimiz de başka ilçelerde vatandaşın sorununu dinliyor. Sağlık alanında hizmetlerde yüzünüzü kara çıkartmadım. Başbakan müsaade etmese, Maliye Bakanı icap eden paranın aktarımında cimrilik etse veya sosyal güvenlikten sorumlu bakan Kılıçdaroğlu dönemindeki gibi ‘olmaz arkadaş sigortalılar oraya gidemez’ dese ne olur? Ben istediğim kadar gayret edeyim olmaz. Bu ekip işi, hükümetin sağlığa bakışı böyle. Çok şükür sizin yüzünü kara çıkarmadık. Anavatan döneminde Mesut Yılmaz'ın Sağlık Bakanı olsam bunları yapamazdım veya MHP döneminde gelsem Sağlık Bakanı olsam yine bunları yapamazdım. Sağlıkta dönüşüm Başbakan'ın, hükümetin verdiği önemden kaynaklanıyor.” diye konuştu.

 

        BAKAN AKDAĞ, MUHTARI SÖZÜNÜ GERİ ALMASI KONUSUNDA UYARDI

        Söz alan Harput Mahallesi Muhtarı Kazım Akan’ın belediye başkanının kendi menfaati doğrultusunda kamulaştırma yaptığını ileri sürmesi Bakan Akdağ’ı kızdırdı. Bakan Akdağ, muhtara, “Kendi menfaati dedin mi yanlış olur. Sanki alacak kendine mal edecek. Belediyenin menfaati için yapacaktır.” dedi. Bunun üzerine muhtar Akan, belediye başkanını işaret ederek, “Cuma Apartmanı'nı neden kamulaştırmıyor da Cuma Apartmanı'na bitişik bina kamulaştırılıyor. Sizin oraya gelmenizi istirham ediyoruz. Demokrasi olan ülkede cebri kamulaştırma var mıdır?” şeklinde iddiasını sürdürünce Bakan Akdağ ses tonunu artırdı. Akdağ, “Muhtar burada duracaksın. Burada belediye başkanı yok, haksızlık oluyor. Bu konuyu kes. Sen bunu ya ispat edeceksin ya iftiracı durumuna düşmemek için gidip belediye başkanından özür dileyeceksin. Böyle olur mu arkadaş ya. 'Şurada şu eksik' diyebilirsin ama ben belediye başkanını tanıyorum, pırıl pırıl bir arkadaş. Onu söyleyemeyiz. Bak muhtar bir şey söyledik mi dikkat edeceğiz. İstimlak edilecekse belediyenin menfaatinedir. Haksızlık ediyorsun. Ben konuyu belediye başakanıyla da görüşeceğim. Bu sözünü geri al.” ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memur-Sen, tercihini açıkladı
Türkiye Memur- Sen Erzurum İl Başkanı Mehmet Dindi, 12 Eylül Anayasa değişikliği ...
Kavaz’dan köylere ziyaret
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kavaz, Oltu’ya bağlı Çamlıbel, ...
Küçükler’den Kadir Gecesi mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, tüm Erzurum halkının ...
 
Cengiz’den Kadir Gecesi mesajı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Rahmet, mağfiret ve huzur iklimi ...
Gazetecilerin iftarlıklarını yoksullara dağıttı
Erzurum'un Yakutiye ilçe Belediye Başkanı Ali Korkut, iftara davet edeceği ...
Oltu’ya evet çıkarması
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Oltu’yu ziyaret ederek ...
 
Bakan Akdağ’dan kardeşlik vurgusu
Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum öncesi memleketi ve seçim ...
Kılıç: "aklı selimde buluşalım"
Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, anayasa paketinin içeriğine ilişkin hiç ...
“Oydan önce, değişiklikleri okuyun”
AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Yunus Şahin, 12 Eylül’de yapılacak referandumun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Lider olmak mı, lider doğmak mı?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva