ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
19 Ekim 2011 Çarşamba - 01:43

Akdağ’dan Sağlık Turizmine yol haritası

Sağlık Bakanı Akdağ , sağlık ve kongre turizminin önemine dikkat çekerek, Bakanlık olarak tüm sağlık kongrelerinin turizmin yoğun olduğu yaz ayları yerine kış döneminde yapılması önerisinde bulunduklarını hatırlattı.

Akdağ’dan Sağlık Turizmine yol haritası

(İHA) - ATSO'nun ABD'deki Dünya Sağlık Turizmi Kongresi ve Fuarına katılmasının sevindirici olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de ambulans helikopter hizmetinden yabancıların da yararlanması için bir çalışma yapılabileceğini belirterek, ATSO Başkanı Budak'tan ABD'deki fuarda, bu hizmeti dünyaya duyurmasını istedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcıları Güray Parlak ve Adnan Vucudi Özen, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yılmaz, Kenan Çelik ve Mızrap Cihangir Deniz'den oluşan heyet Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'da turizmin büyük oranda deniz-kum-güneşe dayalı olduğunu bu nedenle de sezon dışında otellerin yarısından fazlasının kapandığını ve 300 bine yakın kişinin işsiz kaldığını söyledi. Bunun yanı sıra ATSO bünyesindeki sektörlerin neredeyse tamamının bir şekilde turizmle doğrudan ya da dolaylı olarak ilişki içerisinde olduğunu ve sezon sonunda kapanan otellerin yalnızca turizm sektörünü değil, kent ekonomisinin tamamını olumsuz etkilediğini belirtti. Kış aylarındaki azalan turist sayısını ve gelirini sezonu 12 aya yayabilecek kongre ve sağlık turizmi gibi turizm çeşitlendirmeleri ile artırılabileceğini belirten Budak, “Hedefimiz büyük kongreleri Antalya'ya çekmek. Önemli kongreleri teker teker Antalya'ya kazandırıyoruz. Önümüzdeki günlerde ABD'deki IV. Dünya Sağlık Turizmi Kongresi ve Fuarına giderek ATSO olarak tanıtım standı açacağız” dedi.
SAĞLIK TURİZMİ
Bakan Akdağ da, sağlık ve kongre turizminin önemine dikkat çekerek, Bakanlık olarak tüm sağlık kongrelerinin turizmin yoğun olduğu yaz ayları yerine kış döneminde yapılması önerisinde bulunduklarını hatırlattı. Başta Antalya olmak üzere Türkiye'deki özel hastanelerin birbirleriyle rekabet etmek yerine ortak tanıtım faaliyetlerinde bulunması gerektiğini belirten Bakan Akdağ, “Sağlık turizmi için özellikle Körfez ülkeleri, Orta Doğu ve Avrupa'da müthiş bir potansiyel var. Bunun için tanıtım faaliyetlerini arttırmalıyız. Nasıl oteller için tur şirketleri varsa, hastaneler içinde tur şirketleri oluşturulmalı. Türkiye sağlık hizmetlerinde dünyanın en ucuz ama en kaliteli sağlık hizmetlerini sunuyor. Bunu değerlendirmeliyiz” dedi.
AMBULANS HELİKOPTER HİZMETİMİZİ DÜNYAYA ATSO DUYURSUN
ATSO'nun ABD'deki Dünya Sağlık Turizmi Kongresi ve Fuarına katılmasının sevindirici olduğunu belirten Bakan Akdağ, Türkiye'de ambulans helikopter hizmetinden yabancıların da yararlanması için bir çalışma yapılabileceğini belirterek, ATSO Başkanı Budak'tan ABD'deki fuarda, bu hizmeti dünyaya duyurmasını istedi. ATSO Heyetinin yanında Genel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürünü arayarak talimat veren Bakan Akdağ, şunları söyledi:
“Böyle bir çalışma Türkiye'deki sağlık hizmetleri kalitesinin ne kadar arttığını da gösterecektir. ATSO vasıtasıyla böyle bir çalışmanın da ilk adımını atmış oluyoruz. Küçük bir ücret karşılığı Türkiye'ye gelen tüm yabancı turistlerin ihtiyaç anında hava ambulansı hizmetlerinden yararlanabileceğinin ilk lansmanını ATSO yapabilir.”
ÜÇÜNCÜ YAŞ TURİZMİ
Türkiye'nin üçüncü yaş turizmi konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu da belirten Bakan Akdağ, özellikle Japonya'nın yaşlılar için bakım elemanı bulmakta güçlük yaşadığını, bu insanların ülkeler arasında yapılacak bir anlaşma ile Türkiye'ye bakıma getirilebileceğini söyledi. Sağlık Meslek Lisesi'ndeki gençlerin bu konuda eğitilebileceğini belirten Akdağ, “Bu hem istihdam yaratır hem de turizmi geliştirir. Japonya'da bu anlamda önemli bir potansiyel var. Japonya'dan yılda 500 bin yaşlı turist çekilebilir. Yazın gelenler turizme açık serin yaylalarda, kışın gelenler ise Antalya'da bakım hizmeti alabilir. Böylece Antalya'daki oteller kış aylarında da açık kalır. 1 milyon gencimize yeni istihdam alanı yaratmış oluruz” dedi.

 
Öztürk teminat verecek
 
Ekonomide kırılma noktası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk teminat verecek
Vali S Öztürk, Tortum İlçesine bağlı Bağbaşı Belediyesinde yapılması planlanan ...
A.Ü'de bilişim sorgulaması
Atatürk Üniversitesi’nde başlayan “Bilişim Çalıştayı”nda bölgesel kalkınmada ...
Aziziye'de Vizyon 2023 adımı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ERZURUM gazetesi’ni ziyaret etti, ...
 
TBD Erzurum’da şube açacak
Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent ...
Dolar arttı, kömür tavan yaptı
Erzurum’da kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte yakacak derdine düşen ...
Meteorolojiden don uyarısı
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden zirai don uyarısı yapıldı.
 
Oltu köylerinde yol seferberliği
- Oltu Muhtarları, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’a ...
Hurdacılar siteye kavuşacak
Erzurum’u çağdaş bir altyapı ve modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını ...
Trakya'da kar, Erzurum'da güneş vardı
Türkiye'de Trakya bölgesinde kar yağışı, Erzurum'da ise 18 derece hava ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva