“Değişen Dünya ve Erzurum’un Yeni Fırsatları Ekonomik İstişare Forumu”nda konuşan Vali Ahmet Altıparmak önemli tespitlerde bulundu. Kalkınma ve gelişmede pozitif sinerjinin önemli olduğunu vurgulayan Altıparmak, ‘Ağlama seanslarından artık kurtulduk. Şimdi artık geleceğe bakma zamanı.”dedi..
KELEBEK ETKİSİ
Erzurum’da olumsuzlukların ön plana çıkarılarak ekonomik tablolar sergilenmesi ile oluşan karamsarlık duygu ve olgusuna atıfta bulunan Altıparmak, ekonomideki ‘Kelebek etkisi ‘ yasasına değinerek, ‘farklı alanlarda farklı düşünceler gelişir ve hiç ummadığınız bir şekilde kelebek etkisi yaparak burada gerçekleştirme imkanı yakalayabiliriz.” vurgusunu yaptı.
BU HEPİMİZİN GÖREVİ
Altıparmak, ‘"Asl olan şey bugün bizim söyleyeceğimizden ziyade sizin şehrimiz için ne düşündüğünüzdür" diye konuşan Vali Altıparmak "bu valinin, belediye başkanının, bu bakanın görevidir diye düşünmeyin. Bu hepimizin görevi; Sizin desteğiniz olmadan inanın hiç kimse bu görevi yerine getiremez.”kaydını düştü
ÖNCELİKLERİMİZ
Altıparmak, ilin önceliklerinin ortaya konulması açısından bu toplantıların çok önemli olduğunu söyledi. Altıparmak, ‘Önceliklerimizi, Erzurum’u bölgenin merkezi olarak kabul edip, sağlık turizmi açısından ticaret açısından kayak merkezi açısından, yaz kampı olarak, bütün bunları dikkate alarak onlarında buraya müşteri gibi, bir talepkâr olarak geleceğini dikkate alarak, önceliklerimizi iyi belirlemeliyiz " dedi.
AĞLAMA SENDROMU
"Asl olan şey bugün bizim söyleyeceğimizden ziyade sizin şehrimiz için ne düşündüğünüzdür" diye konuşan Vali Altıparmak "bu valinin, belediye başkanının, bu bakanın görevidir diye düşünmeyin. Bu hepimizin görevi: Sizin desteğiniz olmadan inanın hiç kimse bu görevi yerine getiremez. Ağlama seanslarından artık kurtulduk. Şimdi artık geleceğe bakma zamanı. Ben ümit varım. Sizlerinde bu konuda ümit var olduğundan eminim. Bunu açık gönüllülükle ifade edelim. Varsa sorun ortaya koyup, sınırları çizip, çözelim, projelendirelim ve geleceğe bakalım " diye konuştu.
KELEBEK ETKİSİ NEDİR?
Kelebek etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen addır. Edward N. Lorenz'in çalışmalarından biri olan Kaos Teorisi ile ilgilidir. Daha sonralarda hava durumuyla ile ilgili verdiği şu örnek ile ünlenmiştir. "Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, Dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir."