ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde 5’inci hafta mesaisi
TRENDYOL 1. Ligde 5’inci hafta mesaisi
ATAUNİ’de Yapay Zeka gündemi
ATAUNİ’de Yapay Zeka gündemi
Üniversite Şehir iş birlikleri güçleniyor
Üniversite Şehir iş birlikleri güçleniyor
Gazze'de can kaybı 41 bin 118’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 118’e yükseldi
OSB sayısı 362’ye ulaştı
OSB sayısı 362’ye ulaştı
HABERLER>GUNCEL
16 Ağustos 2024 Cuma - 04:39

ATAUNİ rektörlüğüne Hacımüftüoğlu atandı

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu atandı.

ATAUNİ rektörlüğüne Hacımüftüoğlu atandı

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Ahmet Hacımüftüoğlu atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlükleri, Büyükelçi ve Üniversite Rektörleri atamaları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğüne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atandı. Bursa Valiliğine ise Emniyet Genel Erol Ayyıldız atandı. Ayrıca karar ile birlikte Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yaş haddinden dolayı emekliye sevk edildi. Yerine ise Orgeneral Ali Çardakçı atandı. Karar ile birlikte Hırvatistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3 ve 3’üncü maddeleri gereğince Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürü Hayriye Nurdan Erpulat Altuntaş atandı.

Karara göre Jandarma Genel Komutanlığına mensup 1 Korgeneral, 2 Tümgeneral, 3 Tuğgeneral ve 16 Albay bir üst rütbeye terfi edildi. Yine Jandarma Genel Komutanlığına mensup 83 General ve Albayın ise görev yeri ve pozisyonu değiştirildi. Karar ile birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup 1 Tümamiral, 1 Tuğamiral ve 1 Albay bir üst rütbeye terfi edilirken, 5 Amiralin ise görev yeri değiştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünde ise Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Aydın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Karaman, Kütahya, Niğde, Sinop ve Yalova İl Emniyet Müdürleri Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ali Haluk Karakuş, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Bekir Demir, Amasya İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ayhan Saraç, Bayburt İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Barış Erkol, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Aytekin Canıtez, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Zafer Baybaba, Giresun İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Tacettin Çelebi, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi İsmail Karasakal, Karaman İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Mehmet Turhan, Kilis İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Aykut Korkmaz, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Osman Elbir, Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne Merkez Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Serdar Büyükleblebici, Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne İçişleri Müşaviri İlker Arslan, Aydın İl Emniyet Müdürlüğüne Tokat İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne Şırnak İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Burdur İl Emniyet Müdürlüğüne Kilis İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz, Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne Çankırı İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Metin Turhanlı, Tokat İl Emniyet Müdürlüğüne Siber Suçlarla Daire Başkanı Faruk Aydın, Yalova İl Emniyet Müdürlüğüne Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik atandı.

13 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Adnan Sözen, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Özlenen Özkan, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mustafa Hatipler, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necip Şimşek, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hasan Mandal, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Uğur Ünal, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Kamuran Eronat, ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fahrettin Göktaş atandı.

Ayrıca karar ile birlikte, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığına Coşkun Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığına açık bulunan Başmüfettişliğe Bünyamin Kırbıyık, Toprak Mahsulleri Ofisinde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Osman Yıldız, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine Yener Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına Muhammet Ahmet Tokdemir atandı.

 

 

AHMET HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR?

26.09.1975 tarihinde Trabzon Çaykara’da doğdu ve babasının akademik görevi vesilesiyle aynı yıl ailesiyle birlikte Erzurum’a taşındı. İlk, orta (Anadolu Lisesi) ve lise (Erzurum Fen) eğitim aşamalarını Erzurum’da; yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesinde 1999 yılında tamamladı. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavıyla girdiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim dalında uzmanlık eğitimini 2003 yılında bitirdi. 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2007’de Doçent ve Şubat 2013 tarihinde Profesör oldu.

2005 yılında TÜBİTAK desteği ile gittiği Amerika Ohio State Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kentucky Üniversitesi Sensör Teknoloji Merkezlerinde, kendi planladığı projesinde 1,5 (bir buçuk) yıl çalıştı. 2008 yılında beyin nörotransmitter ölçümü yapabilen Türkiye’deki ilk, Avrupa’daki ikinci “İn vivo voltametri ve beyin sensor laboratuvarı”nı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda kurdu. Birer yıl arayla düzenlediği 3 kursla, 78 bilim insanının bu yeni tekniği öğrenmesini sağladı. Bu dönemde iki TÜBİTAK projesini sonuçlandırdı. Hali hazırda 4 ayrı üniversiteden toplam 36 araştırmacının çalıştığı ve bütçesi 2.984.000,00 TL olan Atatürk Üniversitesine alınmış en büyük TÜBİTAK 1003 projesinin yönetici ve yürütücülüğünü sürdürmektedir.

Çeşitli bilimsel kuruluşlardan ve kongrelerden alınmış ödülleri, SCI ve SCI-E’de yayınlanmış 63 adet uluslararası bilimsel çalışması, 430 atıfı, aldığı 3 adet patenti ve etken maddesi Türkiye’ye ait olan Ülkemizin ilk ilaç patent başvurusu bulunmaktadır.

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun, 2013 yılından itibaren TÜBİTAK TEYDEB Biyoteknoloji Yürütme Komite Üyeliği, 2014 yılından itibaren Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği (TÜBAS) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015 yılından itibaren Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

 
Hisar seri üretime yüksekten giriyor
 
ETÜ'den milli ve yerli tohum hamlesi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çok isabetli olmuş kendisini tebrik ediyorum kolaylık ve başarı diliyorum. 16 Ağustos 2024 Cuma 14:53

Çok isabetli olmuş kendisini tebrik ediyorum kolaylık ve başarı diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Dadaş 16 Ağustos 2024 Cuma 11:06

Hayırlı olsun..

Yorumu oyla      0      0  
yahya tatar 16 Ağustos 2024 Cuma 08:38

değerli rektörüm allahım hayırlı etsın rabbim kolaylık versin inşallah slm ve duaile

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: Liderimiz, davamız ve eserlerimizle iftihar ediyoruz
Ak Parti önceki dönem milletvekili İbrahim Aydemir, partinin 23. kuruluş ...
Aydemir: Şehit Hikmet Tekin’i unutmadık!
AK Parti önceki dönem Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Bingöl’ün ...
‘Minnet ve şükranla anıyoruz’
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anafartalar Zaferi'nin, Çanakkale'deki destansı ...
 
Valilikten kültürel ve doğal miras genelgesi
Erzurum Valiliğince kültürel ve doğal miras değerlerinin korunması konusunda bir genelge yayınlandı.
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Erzurum trafiğinde acı bilanço:Bin 430 kaza, 17 ölü
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Ocak – Temmuz ...
 
'Ülkede 4 milyon 437 bin düzenli göçmen var'
Düzensiz göçle mücadele ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı ...
Hac ön kayıtları başlıyor
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığın 2025 yılı Hac ...
Dadaşlar Gazze için yürüdü
Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen Filistin’e destek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
12 Eylül gölgesinde…
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Önce süte su karıştı…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İyi İnsan Olmanın Sırrı: İnsan Suresi Ne Diyor?
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Yüzde 50+1'in Getirdiği Zorunlu Gerçek: Millileşme
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ahlaki çöküşün fotoğrafı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolun Çıkışı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva