ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Çimse-İş’te Atik güven tazeledi
Erzurum Çimse-İş’te Atik güven tazeledi
Tır şarampole devrildi: 1 yaralı
Tır şarampole devrildi: 1 yaralı
Kadın çiftçilere makine ve ekipman desteği
Kadın çiftçilere makine ve ekipman desteği
Bilim Erzurum'da 7 dalda atölye eğitimi
Bilim Erzurum'da 7 dalda atölye eğitimi
U15 Kız Millî Takımı Erzurum Kampı tamamlandı
U15 Kız Millî Takımı Erzurum Kampı tamamlandı
HABERLER>EĞİTİM
30 Temmuz 2024 Salı - 02:41

ATAUNİ’den mühendislikte akreditasyon başarısı

Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Lisans Programı ile Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Lisans Programları Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Akreditasyonu ald

ATAUNİ’den mühendislikte akreditasyon başarısı

Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Lisans Programı ile Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Lisans Programları Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Akreditasyonu aldı.

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan 3 lisans programının akreditasyonu için 26-28 Kasım 2023 tarihlerinde Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından Mühendislik Fakültesine ziyarette bulunuldu.

MÜDEK Değerlendirme Takımı, ilgili fakülte kurul ve komisyonları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Değerlendirme Takımı, fakülte ve bölümlerin laboratuvar, sınıf, kütüphane, çalışma alanları ve diğer sosyal alan olanaklarını ziyaret ettiler. MÜDEK Değerlendirme Takımının değerlendirme ziyareti, akredite edilecek programların öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, paydaşları, mezunları ve öğrencileri ile yapılan görüşmelerle devam etti. Takım üyeleri daha sonra, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamlarında ziyaret ederek çıkış görüşmelerini tamamladılar.

LİSANS PROGRAMLARININ VERDİĞİ KALİTELİ EĞİTİM MÜDEK TARAFINDAN TESCİLLENDİ

MÜDEK lisans programları değerlendirme ölçütleri olan; öğrenciler, program eğitim amaçları, program çıktıları, sürekli iyileştirme, eğitim planı, öğretim kadrosu, altyapı, kurum desteği ve parasal kaynaklar, organizasyon ve karar alma süreçleri ile disipline özgü ölçütler kapsamında akreditasyona başvuran 4 lisans programının değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

MÜDEK Değerlendirme Takımının yaptığı değerlendirmeler sonucunda Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği lisans programları 30 Eylül 2024 tarihinden itibaren 30 Eylül 2026 tarihine kadar geçerli olmak üzere 2 yıl süre ile akredite edildi.

“BU AKREDİTASYON, ÜNİVERSİTEMİZİN YÜKSEK KALİTELİ EĞİTİM VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME ÇABALARININ BİR SONUCUDUR”

Bölgede mühendislik eğitiminde lider bir kurum olarak, tüm akademik çalışmalarda yeniliğe ve bilginin ilerlemesine öncelik vermeye devam edileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bu akreditasyon, üniversitemiz bünyesindeki yüksek kaliteli eğitim ve sürekli iyileştirme çabalarının bir sonucudur. Yetkin akademik programlar sunma ve öğrencilerimizin çok yönlü bir eğitim almalarını sağlama taahhüdümüzü yansıtır. Değerlendirme ekibine titiz değerlendirmeleri ve dekanlarımız, tüm öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve paydaşlarımıza emekleri için en içten teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“AKREDİTASYON, FAKÜLTEMİZİN GEREKLİ BİLGİ, BECERİ VE YETERLİLİKLERLE DONATILDIĞINI GÖSTERMİŞTİR”

Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği lisans programlarının MÜDEK tarafından akredite edildiğini büyük bir memnuniyet ve gururla karşıladığını ifade eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler ise, akreditasyon sürecinin üniversite ve fakültede yapılan çalışmaları sergileme fırsatı sağladığını söyledi. Sadeler: “Profesyonellikleri ve değerli görüşleri için MÜDEK Değerlendirme Ekibine teşekkürlerimi sunarım. Titiz değerlendirmeleri, öğretim üyelerimizin, personelimizin ve öğrencilerimizin yüksek akademik standartları koruma ve programlarımızı sürekli iyileştirme çabalarını ve özverileriyle doğrulamıştır. Ayrıca mühendislik eğitiminde uluslararası standartlara bağlılığımızı teyit ederek, mezunlarımızın seçtikleri alanlarda başarılı olmaları için gerekli bilgi, beceri ve yeterliliklerle donatıldığını göstermiştir. Başta Rektörümüz olmak üzere üniversite yönetimimize ve tüm paydaşlarımıza çok değerli destekleri için teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“MÜDEK GİBİ SAYGIN BİR KURUM TARAFINDAN AKREDİTE OLMANIN GURURUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Mühendislik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından, mühendislik eğitim programlarının MÜDEK değerlendirme ölçütlerine göre akreditasyon değerlendirmesi yapılarak Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Lisans Programının yüksek kaliteli mühendislik eğitim programlarını tanımlayan “EURopean ACcredited Engineer (EUR-ACE®?) Etiketi” ile birlikte 2 yıl süreyle akredite edildiğini belirten Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur ise ülke yükseköğretiminin en eski fakülteleri arasında yer alan ve yetiştirdiği binlerce mezunu ile ülke kalkınmasına fayda sağlayan Ziraat Fakültesinin verdiği eğitimin birçok bölümünün akredite edildiğini ve yine Gıda Mühendisliğinin akademik alanda oldukça saygın bir konumda olan MÜDEK tarafından akredite edilmesinin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek desteklerinden dolayı tüm üniversite ailesine teşekkür etti.

TÜRKİYE’NİN YÜKSEKÖĞRETİMDE İLK ULUSAL AKREDİTASYON KURULUŞU MÜDEK

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.

Mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan MÜDEK, 17 Kasım 2006 tarihinden beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir. EUR-ACE Etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiştir. 15 Haziran 2011 tarihinden beri Washington Accord (WA) üyesidir.

 
KUDAKA’dan 8 projeye teknik destek
 
Ticaret sektöründe Erzurum farkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ yeni öğrencilerini bekliyor
Doğu’da bir üniversite kurulması hayaliyle başlayan ve 1957’de bu hayalin ...
2024 YKS Raporu, Bakan Tekin'e sunuldu
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖSYM ve MEB iş birliğiyle hazırlanan ...
ATAUNİ, 14 alanda dünya sıralamasında
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic ...
 
ETÜ Tercih ve Tanıtım Günleri başladı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) ...
Bakan Tekin Erzurum’da açıklamıştı
AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı ...
Atatürk Üniversitesi Yaz Okulu başladı
Atatürk Üniversitesinde eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayan öğrencilerin; ...
 
Şehit öğretmenlere vefa
Bağbaşı Mahallesi Muhtarlığı ve mahalle halkından Feyzullah Coşkun'un ...
 LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme ...
Tekin: ‘Öğretmenler en büyük gücümüzdür’
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İstanbul ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Yüzde 50+1'in Getirdiği Zorunlu Gerçek: Millileşme
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Türk Kimdir? Anayasa Ne Diyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Deprem diyoruz deprem!
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ahlaki çöküşün fotoğrafı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ders alınsaydı tekerrür mü ederdi?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolun Çıkışı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva