ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AFAD zamanla yarıştı
AFAD zamanla yarıştı
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
21 Ocak 2024 Pazar - 12:42

ATAUNİ’de Türk Kahve kültürü paylaşıldı

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen “Kahve Yapımı Atölyesi” etkinliğinde kültürel ve tarihî bir öneme sahip olan geleneksel Türk Kahvesi’ne dair doğru bilinen bir çok yanlış dile getirildi

ATAUNİ’de Türk Kahve kültürü paylaşıldı

Özel demleme yöntemi ve kendine has tadıyla bilinen en lezzetli içeceklerden birisi olan Türk Kahvesi’nin hazırlama ve pişirme aşamaları ile alakalı uzmanından tavsiyeler geldi.

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen “Kahve Yapımı Atölyesi” etkinliğinde kültürel ve tarihî bir öneme sahip olan geleneksel Türk Kahvesi’ne dair doğru bilinen bir çok yanlış dile getirildi. 2013 yılında UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul Türk Kahvesi’nin hazırlanmasından pişirilmesine, servis edilmesinden içilmesine kadar bir çok detay uygulamalı olarak anlatıldı.

Öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı programda uygulamalı kahve hazırlama eğitimi verildi. Barista eğitmeni Aykut Yaşar, Türk kahvesi demlemenin püf noktalarını anlattı ve öğrencilere nasıl içileceğini de gösterdi. Hazırladığı kahveleri katılımcılara ikram eden Aykut Yaşar, içiminin nasıl olacağını da gösterdi. Türk kahvesi yapımının püf noktaları hakkında bilgi veren Yaşar, en iyi kahvenin soğuk suyla değil 55-60 derece sıcak suyla hazırlanacağını söyledi.

“Türk kahvesinde soğuk suyu kullanmayın”

Barista eğitmeni Aykut Yaşar, amaçlarının öğrencilere kahve yapımını doğru bir şekilde öğretmek olduğunu belirtirken, kahve konusunda doğru bilinen birçok yanlışı hatırlatarak, "Türk kahvesinde yapılan yanlışlardan bir tanesi soğuk su kullanmak. Soğuk su kullandığınız zaman kahvede acılaşma oluyor. Ilık su kullanırsanız tatlılaşma olur. Biz genelde 55-60 derece sıcak su kullanıyoruz kahvenin çözülmesini sağlayıp ve acılaşmasını önlüyoruz. Altı geniş olacak üst kısmı dar olan fincanları tercih edin. Kahvenin tat profilini daha iyi alırsınız. Bunun yanında bir de demleme modellerimiz var. Yeni nesil demleme modelleri uyguluyoruz. Suyun sıcaklığından tutun terazide her şeyi ölçülü bir şekilde yapıyoruz. 1 gram kahveye 16 milim su koyuyoruz filtre kahvelerde. Yeni nesil demleme Erzurum'da yeni başladı. Erzurum'da yeni nesil akımının eğitimlerini veriyoruz öğrencilere ücretsiz derslere başladık. Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi bölümünde bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Mezun olan insanların bu işi benimseyip öğrenmeleri gerekiyor ki doğru uygulamayı yapsınlar. Biz elimizden geldikçe onlara destek verip gelişmesini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

 
Yavaş Erzurumlulara projelerini anlattı
 
Rabia Ana’da 1 kişi evinde ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den Türk Halk Kültürüne destek
Son yıllarda tarihi ve kültürel mekânların restore edilerek geleceğe kazandırılmasıyla ...
Tarık Buğra'ya vefa
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Anadolu Mektebi Bayburt'ta ...
Gazze dramını şiirlerle anlattılar
Aliya İzzet Begoviç İmam Hatip Ortaokulu ve Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum ...
 
Türk Kültüründen Yapraklar
Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin kadim kültürel değerleri, tarihe mal ...
Çiftçi, Hafız Kal Projesi’ne başvurdu
Hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca ...
Kış Turizminde kar sinerjisi
Kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 148, Konaklı Kayak Merkezinde ...
 
Türkiye’de sadece Doğu’da var
‘Kahve Fincanı’ Müzesi, içinde bulunan 5 bin eserle Guinness’e girmeye ...
Erzurum’da Kukla Sanatını yaşatıyorlar
Türkiye’de çok az tiyatro ve kişi tarafından icra edilen kukla sanatını Erzurum’da ...
Dualar Aminlerle buluştu
'1001 Hatim' geleneği çerçevesinde Ulu Camii'nde cuma namazı öncesi hatim duası yapıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Devletin “Merhamet” Politikası: Terörü Besleyen Bir Uygulama mı?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kasadaki Altın Saatler
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva