ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Hakem kararları konsantrasyonumuzu etkiliyor'
'Hakem kararları konsantrasyonumuzu etkiliyor'
Canel: ‘Oyunun kontrolü bizdeydi’
Canel: ‘Oyunun kontrolü bizdeydi’
Bu çöküşün bahanesi yok: 1 - 3
Bu çöküşün bahanesi yok: 1 - 3
Erzurum’da öğretmenler yemin etti
Erzurum’da öğretmenler yemin etti
Pasinler İHL’den Öğretmenler Günü'ne özel şarkı
Pasinler İHL’den Öğretmenler Günü'ne özel şarkı
HABERLER>EĞİTİM
23 Mayıs 2016 Pazartesi - 12:36

ATAÜNİ 205 bin eşiğini aştı

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Küfrevioğlu, “Üniveritemiz, Yaklaşık lisansüstü 12 bin500 olmak üzere 70 bini örgün, 135 bini açık öğretim olmak üzere toplam 205 bin öğrencisiyle ülkemizin en güzide kurumlan haline gelmiştir.’ dedi

ATAÜNİ 205 bin eşiğini aştı

III. Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM)’nde gerçekleşti.

19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Lisansüstü Yaz Okuluna, 67 kursiyer olmak üzere görevli öğretim üyeleriyle birlikte 17 farklı üniversiteden 82 katılımcı yer aldı.

AÇILIŞ TÖRENİ

Törenin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, misafirlere Atatürk Üniversitesi’nden bahsetti. Üniversitenin 60 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Küfrevioğlu, bilimsel gücü ve imkânları, bölgesel kalkınmadaki öncülüğü ile Atatürk Üniversitesi’nin hem bölgesinin hem de Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olduğunu söyledi. Küfrevioğlu: “Yaklaşık lisansüstü 12 bin500 olmak üzere 70 bini örgün, 135 bini açık öğretim olmak üzere toplam 205 bin öğrencisiyle ülkemizin en güzide kurumlan haline gelmiştir. Bu etkinliğin üniversitemiz çatısı altında olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. “Doğu Anadolu’nun En Gelişmiş Araştırma Merkezi ”hüviyetinde olan, Kalkınma Bakanlığı desteği ile Atatürk Üniversitesi Merkez Laboratuvarı olarak kurulan Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde yer alan tüm illere hizmet verebilecek şekilde, katma değeri yüksek, üretim ve tasarım aşamalarında yüksek teknoloji gerektiren yeni ürün, süreç veya malzemeleri geliştirilmesinde, özellikle nanoteknoloji ve biyoteknoloji alanlarında disiplinler arası bilimsel araştırmalara altyapı desteği sunabilme misyonu gütmektedir. Yaklaşık 4000 m2kullanım alanına sahip merkezimizde, muhtelif büyüklüklerde ve kullanıma hazır 17 adet laboratuvar, 10.000, 1.000 ve 100 sınıflarını içeren yaklaşık 160 metrekare temiz oda, 12 adet sistem odası, 2 adet konferans salonu bulunmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 30 milyon bir bütçe ile bugünkü duruma gelmiştir. Lisansüstü Yaz Okulunda Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında kullanılan bazı temel ve ileri teknolojik yöntemler, teorik ve laboratuvar ortamında uygulamalı olarak anlatılacaktır. Böylece yüzyılımızın önemli bilim dallarından olan moleküler biyoloji alanında kullanılan bazı yöntemlerle ilgili katılımcılara uygulama becerisi kazandırmak ve bu sahadaki ülkemizin bilim potansiyelinin artırmak hedeflenmektedir” dedi.

TELEFONCU’NUN DEĞERLENDİRMESİ

Programa katılan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Azmi Telefoncu ise Atatürk Üniversitesi’nin bilim insanlarına çok güvendiğini belirterek, üniversitenin kendisi için ikinci bir üniversite sayıldığını söyledi. Telefoncu: “2003 yılında biz burada lisansüstü yaz okulu düzenledik. Bu yaz okullarının geleneğini 1986 yılından beri devam ettiriyoruz. Atatürk Üniversitesi beni bu yaz okuluna davet ettiğinde çok mutlu oldum. Üzerimize bir görev düşüyorsa her zaman bu görevi yerine getirmeye hazırız. DAYTAM devletin politikaları arasında olan ve benim de çok önceden bildiğimi çok önemli bir proje. Doğu Anadolu’da yüksek teknolojinin egemen olduğu bir merkezin olması gerçekten güzel bir olay. Atatürk Üniversitesi, üniversiteler kuran bir üniversite. Burada binlerce öğretim üyesinin yanında belki de şimdiye kadar 4 binden fazla profesör transfer etmiştir. Biz kendi üniversitemizi kurduğumuz zaman Fen ve Edebiyat fakültelerinin öğretim üyelerinin yarısından çoğu Atatürk Üniversitesi’nden gelmiştir. Ayrıca Doğu Anadolu’daki çoğu üniversitenin çekirdeğini Atatürk Üniversitesi oluşturmuştur. Atatürk Üniversitesi’nin son 13 yılda bir hayli ileri gittiğini görüyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın da bunda büyük katkısı olmuştur. Lisansüstü Yaz Okulunun ülkemize ve sizlere yararlı olması dileğiyle hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Johannn Salnikow, slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi.

Törenin sonunda ise Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, Prof. Dr. Azmi Telefoncu, Prof. Dr. Johannn Salnikow ve Doç. Dr. Serap Evren’e Atatürk Üniversitesi plaketi takdim etti.

 
Erzurum’da en hızlı çay içen kazanacak
 
‘Barış’ın tek yolu Türkiye Cumhuriyeti’dir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horasan MYO 3. Dönem mezunlarını verdi
Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu 3. dönem mezunlarını verdi.
Narman MYO’da Mezuniyet Coşkusu
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulunda mezuniyet töreni coşkusu yaşandı.
Büyükşehir 1207 çocuğu sevindirdi
Erzurum’da sağlıklı yaşam kapsamında öğrencilere 5 ton organik süt ve ...
 
İletişimcilerden ilgi çekici yaklaşım
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden bu sene mezun olan öğrenciler ...
87 Tıp Fakültesi Öğrencileri Kampüste buluştu
1987 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıran öğrenciler, ...
KÜNİB Kongresi tamamlandı
Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 6. Olağan kongresi’ni gerçekleştirdi.
 
ATAÜNİ’den Başkent açılımı
Atatürk Üniversitesi sosyal tesislerine bir yenisi daha eklendi. Başkentte, ...
4 ayda 7 bin kişi eğitim aldı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Aile Eğitim Programı ...
Medya Okuryazarlığında yeni trend
M.COŞKUN-Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu ‘Medya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kayyım uygulaması milletin ortak talebidir
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva