ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
14 Kasım 2011 Pazartesi - 07:37

AK Parti’de kentsel dönüşüm gündemi

AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı hafta sonunda yapıldı. AK Parti İl Başkanı Kılıç AK Parti hükümeti döneminde ülkenin sosyo- ekonomik ve dış politikada büyük ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.

AK Parti’de kentsel dönüşüm gündemi

ERZURUM (İHA) - AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı hafta sonunda yapıldı.Toplantıya  AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, il ve ilçe yöneticileriyle belediye başkanları katıldı.
KILIÇ’IN SUNUMU
AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısının açılış konuşmasını AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç yaptı. Bölücü örgütün hain saldırıları sonucu şehit olan güvenlik güçleri ve Van’daki depremde hayatını kaybeden vatandaşları anarak sözlerine başlayan İl Başkanı Kılıç, AK Parti hükümetinin, vatandaşın her sıkıntısına anında yetiştiğini belirterek, “Van’daki depremin yaraları çabucak sarılacak ve vatandaşlarımız için modern yerleşim yerleri oluşturulacak. Aynı şekilde hükümetimizin kararlı adımları sayesinde tüm Türkiye’de kentsel yenileme projeleri devreye sokulacak” diye konuştu.
KONGRE SÜRECİ
Kılıç, AK Parti hükümeti döneminde ülkenin sosyo- ekonomik ve dış politikada büyük ilerlemeler kaydettiğini vurguladı. Kılıç, ilçe teşkilatlarının 20 Kasım'dan itibaren kongrelerini gerçekleştireceğine de işaret ederek, "Kongrelerde görev değişiklikleri yaşanacak. Önemli olan ülkenin ve milletin kazanması. Teşkilat olarak kongrelerde hizipleşmelere izin vermeyeceğiz." diye konuştu.
AKSAK’IN DEĞERLENDİRMESİ
Milletvekili Muhyettin Aksak, Van ve Erciş'te meydana gelen depremlerden yerel yönetimlerin ders çıkartması gerektiğini dile getirdi. Milletvekili Aksak, belediyelerin özellikle de Erzurum Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermelerini istedi.
Aksak, Van depreminin yaralarının sarıldığını belirterek, depremle mücadelede hükümet olarak ciddi önlemler aldıklarını kaydetti.
Afetlerin herkesi üzdüğünü ifade eden Aksak, " Başbakanımızın talimatıyla şehirlerimizin hepsinde kentsel dönüşüm konusunda çok büyük çalışmalar yapılacak. Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Aziziye'de büyük kentsel dönüşüm yapılıyor. Gez Köyü'nü kaldırdık. Orada da ciddi çalışmalar var. Ayrıca kent merkezinde önemli çalışmalara imza atıyoruz. Erzurum'un hem çehresi değişecek hem de kente sosyal konut yapılacak. Bu şehrin her şeyine el birliğiyle sahip olmamız lazım."diye konuştu.
Erzurum'un marka kent olma yönünde ilerlediğini dile getiren Aksak, kentin, tarihin her alanında "bölgesel şehir" olarak tanımlandığını vurguladı.
AK Parti 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Milletvekili Muhyettin Aksak’ın konuşmalarının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’u zirve kent yapmaya söz verdik. 7 yıl içerisinde yaptığımız yatırımlar, Erzurum’un belediyecilik tarihi boyunca görmediği hizmetlerdir” diye konuştu.
KÜÇÜKLER’İN SUNUMU
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in yaptığı hizmet sunumu, zaman zaman partililerin alkışlarıyla bölünürken, Başkan Küçükler, belediye hizmetlerini ‘yapılanlar’ ve ‘yapılacak olanlar’ şeklinde ele aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yatırım ve hizmetler hakkında bilgiler aktarırken, özellikle kentsel dönüşüm ve gecekondu ıslah projeleri üzerinde durdu. Başkan Küçükler, Erzurum’un birçok bölgesinde gecekondu dönüşüm projeleri uyguladıklarını belirterek, “Erzurum’da yeni bölgeleri imara açmıyor, tam tersine gecekonduların yoğun olarak bulunduğu yerleri yeniden inşa ediyoruz. Eski Mal Meydanı, Palandöken Caddesi, Üç Kümbetler civarı, kamulaştırma noktasında üzerinde ciddiyetle çalıştığımız projeler arasında geliyor. Şehitler Mahallesi’nde başlattığımız sosyal konut seferberliğini Dağ Mahallesi’nde sürdürecek, şehrin gecekondularla örülü bölgelerinde modern yerleşim yerleri oluşturacağız.” şeklinde konuştu.
“ERZURUM’U CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’u cazibe merkezi ve marka bir kent haline getirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, ulaşımdan altyapıya, çevre düzenlemelerinden sosyal ve kültürel hizmetlere varıncaya kadar her alanda model bir şehir hedeflediklerini dile getirdi.
Başkan Küçükler, “Erzurum’da belediyecilik hizmetleri noktasında acil müdahale gerektiren alanlarla ilgili oluşturduğumuz yol haritasında kentsel yenileme projelerine öncelik tanıdık. Şehrin muhtelif noktalarında kamulaştırma çalışmaları yaparken, belirlediğimiz diğer alanlarda çeşitli yatırım projelerini devreye soktuk. Erzurum’da bir tane bile müstakil otopark yokken, bugün binlerce araç kapasiteli kapalı otoparklara sahip olduk. 6 köprülü kavşak hizmete sokarak, şehir içi trafiğinde ciddi bir rahatlama sağladık. Çeşitli meslek kollarını bir arada toplamak amacıyla site yatırımlarına giriştik. Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi, Galericiler Sitesi, Hurdacılar Sitesi, Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı, Erzurum’a kazandırdığımız ticari yatırımları teşkil ediyor” diye konuştu.
KÜÇÜKLER, 2012 YILININ YATIRIM PROJELERİNDEN BAHSETTİ
Başkan Küçükler, Erzurum’u 2012 yılında yeni yatırımlarla tanıştıracaklarının müjdesini de verdi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kongre kültür ve fuar merkezinin temelini Çat Yolu üzerinde atacaklarını açıklayan Başkan Küçükler, Müzik Folklor ve Engelli Eğitim Merkezi ile Toplu Ulaşım Sevk ve İdare Merkezi isimli yatırımların da, yine 2012 yılının önemli projelerinden olacağını dile getirdi.
Başkan Küçükler, “Biz Erzurum’a belediyecilik hizmetleri noktasında yepyeni bir ufuk kazandırdık. Bizden önceki dönemlerde sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret olan belediyecilik hizmetlerini, yatırım yağmuruna dönüştürdük. Erzurum, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde belediye eliyle yapılan kamu yatırımları noktasında bölgenin en zengin ili haline gelecek” şeklinde konuştu.

 
Aziziye’de eğitim açılımı
 
DHA yasta…!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cok Önemli !! 17 Kasım 2011 Perşembe 08:38

Bu arada sunu yazmadan gecmeyim..umarim sayin editör yayinlar... Üzerinde belediye baskaninin resmi olan Afisler-Bilboardlar-Reklamlar... Erzurumu son ziyaret ettgimde bunlari gördügümde sok olmustum...Tam bi ücüncü dünya ülkesi yada arab ülkesi klasigi..yani bi insan neden kocaman resmini caddenin ortasida halka sunarki...amac ne ?? Halk icin, ne nasil göründügün,ne nasil düsündügün, nede ne yeyip icitigin önemli degil...tek önemli olan yaptigin hizmet...buda asli görevin zaten...Acik söyleyim, o koca koca resimleri gördügümde, sizin yerinize ben utandim...

Yorumu oyla      6      4  
16 Kasım 2011 Çarşamba 13:59

dur yaptiklarina bi bakalim: trafik sorunu: bir yigin para nereye, köprülü kavasaga ve kapali otoparka...sorun cözüldümü, kesinlikle hayir..azaldimi? giden para oraninda kesinlikle azalmadi. ***

Yorumu oyla      6      4  
mahandalı 16 Kasım 2011 Çarşamba 13:19

sayın başkan neden erzincan kapı civarı deremahallesi vanefendi neden buralarda calışma yapmıyorsunuzda gidip cat yolunda bu gibi işleri oralarda yapıyorsunuz ***

Yorumu oyla      6      4  
cevat ö 15 Kasım 2011 Salı 23:52

EDİTÖR:SAYIN YORUMCU,Cevat Ö, Bülbül, Söğütlülü feyzo ve misafir NİCKİYLE attığınız yorumlarda bir siyasi parti hakkında mesnedi olmayan iddialarda bulunuyorsunuz. iddialarınız delilliyse bunun açıklanması yorum köşesi değil, hukuki girişimdir. Mesnetsizse kul hakkıdır ve karalamadır. Bu sebeple yorumlarınızı yayına koymuyor, iddialarınızı kul hakkı noktasında bir kez daha düşünmenizi salık veriyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
küçükcük 14 Kasım 2011 Pazartesi 11:34

tabi ya şu siyasi yakınlarını tavlayalımda şu fakir semtimizede bir kamu yatırımı gelsin, veya bir iki yer hibe edelim hibe onların paralarıda kıymetlidir.

Yorumu oyla      6      4  
sanayi 14 Kasım 2011 Pazartesi 11:31

birileri millete hizmet adı altında yedi sulelesinin dünyalığını kultarırken olan fakir fukaraya oluyor yatırımlar neden hep aynı bölgelerde yoğunlaşıyor sebebi nedir tabi açıklanması lazım.

Yorumu oyla      6      4  
erzurum 14 Kasım 2011 Pazartesi 11:29

sayın küçükler şu sanayi bölgesi neden hiç aklına gelmiyor o yapılacak olan kültür merkezi civarında kimlerin taşınmazı var kimler nemalanıyor bir açıklasanıza lütfen...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım, Japon Ekibine başsağlığı diledi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van'da meydana ...
‘Bilişimde Avrupa seviyesine çıktık"
Erzurum’a gelirken açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
Palandöken kışa hazırlıklı giriyor
Palandöken İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Şantiye İşletmesi ...
 
‘Aziziye bir kahramanlık destanı’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Aziziye Zaferi, şanlı ...
‘Mayamızda ihanet yoktur’
AK Parti Milletvekili Yavilioğlu, yaşanan terör olaylarının ardından meydana ...
MHP Erzurum İl Teşkilatı Bayramlaştı
MHP Erzurum İl Başkanlığı'nda Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.
 
Depremzede çocuklara bayramlık
Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut, maddi ...
Güngör’den Kurban Bayramı mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Tayyip Güngör, Kurban ...
Bulutlar'dan Bayram mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yayımladığı mesajla Kurban ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva