ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
GSB’den ETÜ Projesine destek
GSB’den ETÜ Projesine destek
Bilişim Vadisinde ATAUNİV gündemi
Bilişim Vadisinde ATAUNİV gündemi
Çözüm Rektör Hacımüfüoğlu ile geldi
Çözüm Rektör Hacımüfüoğlu ile geldi
‘Gazeteci, hakikatin savunucusu’
‘Gazeteci, hakikatin savunucusu’
EŞT’den: Matmazel'in Kedisi
EŞT’den: Matmazel'in Kedisi
HABERLER>EKONOMİ
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 07:46

A.Ü’den su ürünleri atılımı

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde üretim kapasitesi iki katına çıkarılıyor. Daha önce 200 bin adet olan yavru balık üretimi, yeni yapılan havuzların ardından 400 bine çıkarılacak.

A.Ü’den su ürünleri atılımı

ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIRILDI
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde üretilen yemeklik ve porsiyonluk alabalıklar, piyasadan büyük ilgi görünce, fakülte yönetimi de harekete geçti. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın desteğini de alarak üretim kapasitesini iki katına çıkarmak için harekete geçilen Su Ürünleri Fakültesi’nde, 3 ile 4 ton arasında değişen yavru balık üretimi, 7 ile 8 tona çıkarılacak.
KOCAMAN BİLGİ VERDİ
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esat Mahmut Kocaman, “Balık üretme çiftliğimizin kapasitesini iki katına çıkarmak için seferberlik başlattık. Sayın Rektörümüzün verdiği destekle, fakültemizdeki yavru büyütme ve porsiyonluk alabalık havuzlarına yenilerini ekleme kararı aldık” dedi. Yeni havuzların 2’sinin yavru büyütme, diğerinin de, betonarme yapıya sahip olacağını vurgulayan Kocaman, toprak havuzlarda yetiştirilen balıklardan ise, bundan böyle çok daha sağlıklı ortamlarda verim alabileceklerini dile getirdi.
Su Ürünleri Fakültesi’ne kazandırılan yeni havuzların maliyetinin 40 bin lira olacağını, düşük maliyet esasına göre projelendirilen bu çalışma sayesinde elde edilen verimin çok daha fazla olacağını anlatan Kocaman, “Fakültemizde üretimi yapılan porsiyonluk ve yemeklik balıklar, piyasadan çok büyük ilgi gördü. Mevcut üretim kapasitesini artırmak suretiyle hem ihtiyaçlara cevap vereceğiz, hem de tesislerimizdeki havuzlarımızı yenilemiş olmanın yanında, sayısını da artırmış olacağız.” şeklinde konuştu.
ÜRETİM HEDEFİ; YILLIK 7 İLE 8 TON BALIK…
Yeni havuzların yapılmasının ardından kısa vadedeki üretim hedeflerinin 7 ile 8 ton olduğuna işaret eden Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esat Mahmut Kocaman, ilerleyen yıllarda üretim kapasitesini daha da yukarılara çekeceklerini dile getirdi. Kocaman, “Üniversitemizde yeni kurulan Su Ürünleri Fakültesi, Erzurum’da henüz bir geçmişe sahip değil, fakat Ziraat Fakültesi’nde yıllar boyunca bu alanda kayda değer hizmetler verildi. Erzurum’un, su ürünleri noktasında değerlendirilmeyi bekleyen önemli potansiyellere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Su Ürünleri Fakültesi olarak, bizler de bu çerçevede su ürünleri üretimini teşvik edecek ve üreticilerin ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında olmaya çalışacağız. Bu hususta fakültemizin kapılarının üreticilerimize açık olduğunun bilinmesini istiyoruz. Ayrıca su ürünleri konusunda hayata geçirilecek her türlü projeye ise, gereken teknik desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan Tebriz’e ticaret köprüsü
Kültürel, sosyal ve ticari ilişkiler kurmak amacıyla Erzurum'a gelen Tebriz ...
Borçlulara yeni müjde
Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan ve kamu alacaklarının yeniden ...
Orman yolları güncelleştiriliyor
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, orman yolları ve sanat yapıları için kolları ...
 
‘Tarım’da Erzurum Sinerjisi’
ENER Strateji Merkezi Başkanı Aksu Türkiye’nin en önemli tarım kuruluşlarının ...
DASİDEF’ten ticari işbirliği adımı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİDEF) ve Marmara İş ...
Ulaşıma çağdaş damga..
Erzurum’da semt garajı kabusu sona erdi.Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Akal güven oyu aldı
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Doğu Bölge Birliği Başkanı ...
DAİB ihracatın nabzını tuttu
Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ...
Narmanlı arıcılar örgütlendi
Erzurum'un Narman İlçesi Tarım Müdürlüğü koordinasyonunda Bal Üreticileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tanınmanın Tüneli
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva