ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIRILDI
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde üretilen yemeklik ve porsiyonluk alabalıklar, piyasadan büyük ilgi görünce, fakülte yönetimi de harekete geçti. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın desteğini de alarak üretim kapasitesini iki katına çıkarmak için harekete geçilen Su Ürünleri Fakültesi’nde, 3 ile 4 ton arasında değişen yavru balık üretimi, 7 ile 8 tona çıkarılacak.
KOCAMAN BİLGİ VERDİ
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esat Mahmut Kocaman, “Balık üretme çiftliğimizin kapasitesini iki katına çıkarmak için seferberlik başlattık. Sayın Rektörümüzün verdiği destekle, fakültemizdeki yavru büyütme ve porsiyonluk alabalık havuzlarına yenilerini ekleme kararı aldık” dedi. Yeni havuzların 2’sinin yavru büyütme, diğerinin de, betonarme yapıya sahip olacağını vurgulayan Kocaman, toprak havuzlarda yetiştirilen balıklardan ise, bundan böyle çok daha sağlıklı ortamlarda verim alabileceklerini dile getirdi.
Su Ürünleri Fakültesi’ne kazandırılan yeni havuzların maliyetinin 40 bin lira olacağını, düşük maliyet esasına göre projelendirilen bu çalışma sayesinde elde edilen verimin çok daha fazla olacağını anlatan Kocaman, “Fakültemizde üretimi yapılan porsiyonluk ve yemeklik balıklar, piyasadan çok büyük ilgi gördü. Mevcut üretim kapasitesini artırmak suretiyle hem ihtiyaçlara cevap vereceğiz, hem de tesislerimizdeki havuzlarımızı yenilemiş olmanın yanında, sayısını da artırmış olacağız.” şeklinde konuştu.
ÜRETİM HEDEFİ; YILLIK 7 İLE 8 TON BALIK…
Yeni havuzların yapılmasının ardından kısa vadedeki üretim hedeflerinin 7 ile 8 ton olduğuna işaret eden Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esat Mahmut Kocaman, ilerleyen yıllarda üretim kapasitesini daha da yukarılara çekeceklerini dile getirdi. Kocaman, “Üniversitemizde yeni kurulan Su Ürünleri Fakültesi, Erzurum’da henüz bir geçmişe sahip değil, fakat Ziraat Fakültesi’nde yıllar boyunca bu alanda kayda değer hizmetler verildi. Erzurum’un, su ürünleri noktasında değerlendirilmeyi bekleyen önemli potansiyellere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Su Ürünleri Fakültesi olarak, bizler de bu çerçevede su ürünleri üretimini teşvik edecek ve üreticilerin ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında olmaya çalışacağız. Bu hususta fakültemizin kapılarının üreticilerimize açık olduğunun bilinmesini istiyoruz. Ayrıca su ürünleri konusunda hayata geçirilecek her türlü projeye ise, gereken teknik desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.