ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan 6 madalya ile döndüler
Erzurum’dan 6 madalya ile döndüler
Bağlamada Dadaş damgası
Bağlamada Dadaş damgası
ETÜ’den İngiltere açılımı
ETÜ’den İngiltere açılımı
Türkiye’nin Lideri Atatürk Üniversitesi
Türkiye’nin Lideri Atatürk Üniversitesi
Palandöken zirvede
Palandöken zirvede
HABERLER>EĞİTİM
13 Ekim 2010 Çarşamba - 03:38

53’üncü gurur yılı

Atatürk Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden TBMM Başkanı Şahin, "Bundan memnunum. Nitekim dünya üniversiteleriyle birlikte bilimsel çalışmalar yapmaktalar. Türk bilimin dünyaya tanıtımı konusunda gayretliler. Yine Atatürk Üniversitesi, üniversite kuran bir üniversite hüviyetine bürünmüş.”dedi.

53’üncü gurur yılı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin eline diploma verdiği gençlere iş de vermek zorunda olduğunu belirtti. Bu konuda sorun yaşandığını belirten Şahin, "Türkiye'nin hangi alanda yetişmiş elemana ihtiyacı varsa gençler ona göre yönlendirilmeli, mezun oldukların dalda iş sahibi olabilmelidir" dedi.
//GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Atatürk Üniversitesi'nin 2010- 2011 öğretim yılı açılış törenine katılmak için Erzurum'a gelen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, valilik ziyaretinin ardından 2011'deki Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yaptırılan atlama kulelerini gezdi. Tesisler hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'dan bilgi alan Şahin, daha sonra Atatürk Üniversitesi'nin açılış törenine katılmak üzeri Kültür Merkezi A Salonu'ndaki programa katıldı.
//ATATÜRK ADINI TAŞIYAN TEK ÜNİVERSİTE
Kültür Merkezi'ndeki açılış törenine Vali Sebahattin Öztürk, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt ve Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kocabıyık, öğretim üyeleri, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.
Çeşitli vesilelerle üniversitelerin açılışına katıldığını belirten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Atatürk Üniversitesi'nde duyduğu heyecanın çok farklı olduğunu söyledi.
//ADINA LAYIK ÜNİVERSİTE
24'üncü başkanı olduğu TBMM'nin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşı'nın komutanı ve Cumhuriyet'in kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin verildiği üniversitede olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu ifade eden Şahin, 52'si özel olmak üzere toplam 104 üniversite içerisinde sadece Erzurum'daki üniversitenin adının 'Atatürk' ismini taşıdığını kaydetti.
//ERZURUM’UN TÜRK TARİHİNDEKİ ÖNEMİ BÜYÜK
Erzurum'un TBMM'nin açılışına ve Cumhuriyet'e giden yolda önemli bir dönüm noktası olduğunu aktaran Şahin, "Ülkemiz Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra işgalle karşı karşıya kaldı. Güneyinden batısından ülkemiz diğer ülke askerlerinin işgale yeltendiği bir ülke haline geldi. Samsun'dan başlayan Bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşı'nı yapma mücadelesi, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara'ya kadar uzandı. Erzurum Kongresi ve alınan kararlar milletin bağımsızlığını kazanması konusunda tüm dünyaya haykırdığı gerçeklerin
olduğu bir kongre olmuştur. Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür bölünemez. Manda ve himaye asla kabul edilemez. Milli irade hakim kılınacaktır. İşte bu kararların dünyaya haykırıldığı bir ildir Erzurum. Burada başlayan kurtuluş mücadelesi 23 Nisan 1920'de TBMM'yi açıyor, o Meclis hem yasama görevini hem de Kurtuluş Savaşı'nı yönetiyor. Sonra Cumhuriyet kuruluyor. Ben Gazi Atatürk'ün Cumhuriyet kurulduktan sonra da Erzurum'u unutmadığını düşünüyorum. 1 Kasım 1937'de Atatürk Meclis'in yasama yılı açılış
konuşmasında doğuya bir üniversite kurulmasını söylemiştir. Ama bir yıl sonra aramızdan ayrıldığı için bu o zaman için gerçekleşmemiştir. Daha sonra İkinci Dünya Savaşı yaşandığı için bunu gerçekleştirmek mümkün olmadı. Atatürk'ün söyleminden 20 yıl sonra, 1957'de Atatürk Üniversitesi kuruldu. Ben, Atatürk'ün doğuya bir üniversite kurulması derken Erzurum'u kastettiğini düşünüyorum" diye konuştu.
//"ERZURUM BİR SPOR MERKEZİ OLMA YOLUNDA "
Atatürk Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden TBMM Başkanı Şahin, "Bundan memnunum. Nitekim dünya üniversiteleriyle birlikte bilimsel çalışmalar yapmaktalar. Türk bilimin dünyaya tanıtımı konusunda gayretliler. Yine Atatürk Üniversitesi, üniversite kuran bir üniversite hüviyetine bürünmüş. Bu bölgedeki birçok üniversitenin kuruluşuna katkı yapmıştır. Üniversite sayesinde Erzurum'un kültür ve sanat merkezi olma yolunda önemli mesafeler aldığını görüyorum. Şimdiyine üniversitenin katkılarıyla Erzurum bir spor merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Hatta bunu yakalamış durumda. Dünya Üniversitelararası Kış Oyunları'nın bu kentte yapılacak olması sanıyorum il için en büyük şanstır, imkandır. Buraya gelmeden önce tesisleri inceledim. Eminim ki Türkiye'de Erzurum'un sahip olduğu spor tesisi imkanına sahip başka bir şehir yoktur.
Özellikle kış sporlarının yapılacağı bir merkez haline geldi. Bu bölge ve ülke için önemli bir spor merkezi olmak anlamına gelir. Bu konuda üniversiteye büyük görev düşüyor. Bu organizasyon bittikten sonra tesisler Türkiye'de her türlü sporun gelişmesi için kullanılmalı, boş kalmamalıdır. Buradan eğitimini beden eğitimi ve spor dallarında yapacak olan gençlere sesleniyorum; üniversite eğitimi için Erzurum'u rahatlıkla tercih edebilirsiniz" şeklinde konuştu.
//BİLİM VE TEKNOLOJİ YARIŞI
Dünyada var olan yarışın bilim ve teknoloji alanında olduğunu anımsatan Şahin, şöyle devam etti: "Bu alanda üstünlüğünü elinde bulunduranların sözü dünyada geçmektedir. Bugün çağdaşlığın ölçüsü bilim ve teknolojidir. Ülkenin bu yarışta ön sırada olması için bilim üreten, bunu kullanma becerisi gösteren ve bunu da ekonomiye dönüştüren bir girişim lazım. Bunu da üniversiteler yapacaktır. Bu konuda Türkiye'deki üniversitelerin durumu nedir? Üniversitelerin başarısı neyle ölçülür? Atatürk Üniversitesi dünyada ilk 500 üniversite arasında yer alıyor. Bu önemlidir ama yeterli değildir. Hedef ilk 10'da
olmaktır. Atatürk ismine yakışan ilk 10 üniversite içinde olmaktır. Ayrıca üniversitelerin başarısı Ar-Ge'ye ayrılan payla ölçülür. Bu konuda devlet son yıllarda yüzde 400 gibi bir destek veriyor ama bu yeterli değildir. Araştırma ve geliştirmeye payı fazla ayıran bir yöntem bulmak lazım. Devlet bu alana daha fazla pay ayırmalıdır. Birçok buluş her gün bilim ve teknoloji alanında hayatımızı kolaylaştırıyor. Her alanda bı bir ildir Erzurum. Burada başlayan kurtuluş mücadelesi 23 Niu gelişme var. Ama bizim
bilim insanlarının da insanlığa armağan edeceği buluşlara ihtiyacımız var. İşte bu alana dünyada parmakla gösterilen bilim insanlarını yetiştirmeliyiz. Bilimsel yayın sayısında dünya sıralamasında bulunulan yer, bulunulması gereken yer değil. Alınması gereken mesafe var. Patent sayısı üniversitelerin başarısıyla ilgili en önemli sayıdır. Dünya ortalamasını yakalayabilmiş değiliz."
Mezun olan gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesinin ülke kaynaklarının doğru kullanılması için önemli olduğunu dile getiren TBMM Başkanı Şahin, "Türkiye'nin ihtiyacı nedir, hangi meslekleredir? Bu konuda sağlıklı bir değerlendirmiştir. Bu konuda tereddütüm var. Bazı fakültelerden mezun olanlar iş bulmakta zorlanıyorlar. Türkiye eline diploma verdiği gençlere iş vermeyi de başarmalıdır. Üniversitelerin en önemli görevlerinden biri de bu diye düşünüyorum. Bunun ilk şartı ihtiyaç duyulan alanlarda gençler yetiştirmektir. Bunu YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı birlikte yapmalıdır. Her fakülte veya yüksekokul talebine evet denmemeli. İhtiyaca göre buna izin verilmelidir. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu alanlarda gençler yetiştirirken aynı zamanda onlara iş de veririz. Bunun bir yolu da Türkiye'nin dünyanın ilk 10 güçlü ekonomisi arasına girmesidir. Şu an dünyanın 16'ncı büyük ekonomisidir ama ilerde bu daha da artacaktır" ifadelerini kullandı.
//ÜNİVERSİTE DÜŞÜNCE ÜRETİM MERKEZİDİR
Üniversiteleri düşünce üretim merkezi olarak gördüğünü hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitelerde her türlü düşünce serbestçe ifade edilmelidir. Hiç kimse düşüncesinden fikrinden önerilerinden dışlanmamalıdır. Böyle olduğu için söylemiyorum. Bir tespiti paylaşıyorum. Bilim serbest ortamda gelişir. Birtakım düşüncelerin fikirlerin yasak kapsamına alındığı ortamlarda gelişme yakalanamaz. Üniversitelerin en özgür ortamlar olması demokrasinin gelişmesine, özgürlüklerin yükselmesine imkan sağlayacaktır. Bu konuda son yıllarda atılan adımları büyük bir memnuniyetle karşılıyorum."
 
//ÖZTÜRK: "53 YILLIK ÜNİVERSİTE TARİHİ ÇOK ÖNEMLİ"
Erzurum'un tarihi çok eskiye dayanan köklü bir şehir olduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk, "Erzurum, bizim geleceğimiz, kültürümüz, geçmişimiz için vazgeçilmez bir şehir. Buna uygun olarak devlet Ankara'nın doğusuna ilk üniversite fikrini Erzurum'da yeşertti. 53 yıllık üniversite tarihi çok önemli. Batıda çok ülkede 100-200 yıllık üniversitelere genç üniversite derler. Biz tarihi süreç içinde zamanı ıskalamışız. Ama şimdi bunu telafi etmek için tam zamanıdır. Bu tarihi eskilik gelenek oluşturmada bilimsel derinlik oluşturmada çok önemli bir etken ve göstergedir. 40 bin öğrencinin eğitimde bulunuyor olması gerçekten üniversite dünyası için, ülke ve bölge için önemli. Şehrin entelektüel kapasitesini üniversite oluşturuyor. Bu kadar tarihi olarak önemi olan üniversite bize geçmişten elde edilen bilgiler konusunda önemi ipuçları veriyor. 500 üniversitenin içerisine girmiş taşra üniversitesi olarak büyük bir başarıdır. İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de bunu yapmak daha kolay. Biz tarihimizde ne zaman inişe geçtiysek üniversitelerle birlikte ne zaman çıkışa geçtiysek üniversitelerle birlikte çıktık. Dolu bir ildir Erzurum.. Sizin yükselişiniz bizim yükselişimiz olacaktır" dedi.
//"ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 7'NCİ SIRADA"
Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Atatürk Üniversitesi'nin bilimsel alandaki gelişiminin her geçen gün arttığını belirten Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, çift başlı kartalı sembol olarak kullanan Atatürk Üniversitesi'nin 'Anadolu Kartalı' olarak nitelendirilebileceğini belirtti. Ulusal dergilerde 807 makalesi yayınlanan Atatürk Üniversitesi'nin Türkiye'deki yüzlerce devlet ve özel üniversite arasında 7'nci sırada bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Koçak, "Bu sayı önemli bir başarı olsa da
gelecekte her öğretim üyesi başına en az bir olacak şekilde artması öncelikli hedefimizdir" diye konuştu.
//A.Ü’NÜN BÜYÜK BAŞARISI
Üniversitenin büyük salonunda yapılan programda öğrenciler adına açılış konuşmasını Hukuk Fakültesi öğrencisi Sema Akbaş yaptı. Ardından kürsüye gelen AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversitenin başarısını anlattı.
Üniversite kurumlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydeden Koçak, "Bireysel farklılıkların öneminin anlaşıldığı, toplumdaki her bireyin değerli tutulduğu haklar, gereksinimler yönünde eşit olduğu görüşün hakim kılındığı bu kurumların yeniden yapılandırılması gerekir. Bugün üniversitemiz bilimsel üretim noktasında dünya üniversiteleri arasında ilk 500'e girmiş durumdadır. Bu, hepimizin gurur duyacağı tablodur. Bilimsellik ve üretkenlik baz alınarak yapılan en gelişmiş ilk 500 üniversite sıralamasına İTÜ, ODTÜ, 9 Eylül, Hacettepe gibi üniversiteler yer almaktadır. Atatürk Üniversitesi dışındaki diğer üniversitelerin ortak özelliği Ankara, İstanbul, İzmir'de yer almasıdır. Kentsel gelişim sıralamasında bu illere oranla gerilerde olan Erzurum'un bilimsel üretimdeki bu özelliği ile kıvancımızı perçinlemiştir." dedi.
//A.Ü. ANADOLU KARTALI
Atatürk Üniversitesi'ni Anadolu kartalına benzeten Rektör Koçak, "Eğer bir yakıştırma yapacak olursak iş dünyasındaki Anadolu kaplanları adından, Anadolu'nun zirvesinde yer alan Erzurum'da üniversitemizin çift başlı kartal simgesinden esinlenerek, Atatürk Üniversitesi'ni Anadolu kartalı olarak adlandırmak yerinde bir tanım olacaktır. Ülkemizin en büyük ve en köklü üniversitlerinden biri olan Atatürk Üniversitesi'nde bugün 18 fakülte, döt yıllık 3 yüksek okul, 11 meslek yüksek okulu, 7 enstitü ve 17 araştırma merkezi bulunmaktadır. Seçkin bir akademik kadroya da sahip olan üniversitemizde halen 2 bin 500 civarında öğretim elemanı ve 3 bini aşkın personel görev yapmaktadır." diye konuştu.
Konuşmalar sonrası Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, TBMM Başkanı Şahin'e üniversite halı merkezinde dokunan Hereke halısı ve şilt hediye etti. Rektör Koçak, Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'a fahri doktora ünvanını verdi.
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilimsel 19 Ekim 2010 Salı 09:35

İnsan yusuf kardeşim, ağzınıza sağlık. Ne kadar güzel özetlemişsiniz.Gerçekten çok güzel yazmışsınız. Evet bu saltanat sahiplerinin(böyle değerlendiriyorum), Atatürk çiftliğinin göbeklilerinin, 53 yıldır bu şehire hiçbir katkıları olma mıştır.Ne bir projeleri,ne bir ilmi çalışmaları,ne bir icatları olmadı.İyi yattılar,iyi saltanat sürüp iyi saadet zinciri oluşturdular,çoluk çocuklarını, onlar bitince de yakınlarını iyi doldur dular,bu üniversiteyi adeta, bir aile şirketi haline getirdiler.Ne ilim ne iş.Ürettikleri bir proje var mı? Yok,yok,yok! Ki bu asli görevleri.Onun içindir ki bu ülke, üreten ve satan ülkelerin bir pazar kolonisi olmuştur. Yıllardan beri milyar dolarları verip dışarıdan hep teknolojik araç ve gereçle ri almıyor muyuz? Peki yazık değil mi? Günah değil mi bu fakir milletin parası na.Aldıkları hiçbir zaman helal değildir Bu saltanatlarının karşılığını veremiyor lar.Yazıklar olsun.Yazık bu fakir-fukara milletin parasına ve perişan haline.Yazık,yazık!

Yorumu oyla      6      4  
İNSANyusuf 18 Ekim 2010 Pazartesi 22:36

23 Temmuz 2009 Perşembe Tarihinde yaptığım yorumu tekrar paylaşırken sayın "Bilimsel" rumuzlu yorumcunun yazdıklarının altına imza atılır. Ülkemizin en eski ve köklü Üniversitelerinden biri olan Üniversitemiz... Hocalarımız,öğretim üyelerimiz,araştırma görevlilerimiz,okutmanlarımız... 1950'lerden bu yana ne yapıldı,neyi icat ettiniz?Hangi bilimsel projeyi bu şehrin kalkınmasına sundunuz?Evrensel makalelerden kesitler alıp,çevirtip toplama makalelerle tezler,yayınlar yapmak dışında neyi buldunuz?Erzurum'un sıkıntıları için Ziraatçiler,hangi ürünü iyileştirip te hangi sokağı mahalleyi yeşillendirdiniz,normalde Erzurumu yemyeşil yapmalıydınız veya önayak olmalıydınız.Mühendislik fakülteleri nerde projeler?Isınma,barınma,yollar nerede?Aslında bu liste uzuyor uzuyor...Neredesiniz?Üniversitelerin görevi bildik,tanıdık makaleleri yayınlamak mıdır?Asli görevlerinizi hatırlamalısınız ve bu şehre ve bu ülkeye faydası olacak çalışmaları yapmalısınız...ve ve çocuklarımız...Bu günün küçükleri

Yorumu oyla      6      4  
kevahor 13 Ekim 2010 Çarşamba 18:05

Atatürk Üniversitesi (AÜ), Hollanda Leiden Üniversitesi'nin araştırmasına göre YAYIN SAYISINDA dünya genelindeki ilk 500 üniversite arasında yer aldı. (haberler.gen.al) ilk 500 deki üniversitenin öğrenci kalitesi niteliği önemlidir.A.Ü öğrencisinin niteliğini, üniversiteyi kazanan öğrencilerin YGS sınav sonucu aralıklarını ve ilk 10 tercihinde üniversiteği yazan öğrenci sayısını erzurumlulara paylaşabilir sayın rektör.üniversiteği üniversite yapan nitelikli öğrencidir.

Yorumu oyla      6      4  
C.Kanmaz 13 Ekim 2010 Çarşamba 13:32

"Mesela dün Erzurum'a ithal inekler geldi.Bu bir züldür. ... yıllık Ziraat Fakültenizin bu şehire hediyesi,işte bu. Mesela YÖK Başkanı dün,ülkemizde tohum üretilemediğini,ilaç ve tohumun % 95'inin dışarıdan geldiğini belirtti.Bu da bir büyük züldür.Zaten çok az miktar da üretilen tohumun da üniversiteler an cak %5'ini üretiyorlar ki bu çok büyük bir ayıptır." Bilimsel kodu ile yazan arkadaşın yukarıdaki cümlelerine yürekten katılıyor ve diyorum ki Erzurum'a canlı hayvan ithaline sebep olanların vebalini hiç kimse taşıyamaz, buna ses çıkarmayıp tarım ve hayvancılığın dibe vurmadan öte silinmesine seyirci kalıp ses çıkarmayanların (başta bakan ve vekiller) ne yüzle Erzurum adına siyaset yapıyorlar anlamak mümkün değil. Üniversite adeta bir imparator edasıyla gel keyfim gel, ancak üç günlük keyif, sonsuz ukba'ya tercih edilir mi? Hayret ithal hayvana hiç tepki göstermeyen stk ve halkta da çok büyük bir gariplik yok mu? Biri Başbakanın kulağına fısıldasın, Erzuruma canlı hayvan geliyor...

Yorumu oyla      6      4  
Bilimsel-3 13 Ekim 2010 Çarşamba 12:37

tam olarak belirlenememiş,hedefi ve amacı olmayan bir üniversitenin bilim,sa nat ve kültür üretme şansı olmadığı gibi,dünyada yer edinmesi de beklenemez. Üzülerek söylemeliyiz ki sizin durumunuz bu.Mesela dün Erzurum'a ithal inekler geldi.Bu bir züldür.52 yıllık Ziraat Fakültenizin bu şehire hediyesi,işte bu. Mesela YÖK Başkanı dün,ülkemizde tohum üretilemediğini,ilaç ve tohumun % 95'inin dışarıdan geldiğini belirtti.Bu da bir büyük züldür.Zaten çok az miktar da üretilen tohumun da üniversiteler an cak %5'ini üretiyorlar ki bu çok büyük bir ayıptır.Peki acaba ilk 500'e giren üniversitelere bakıp ne yapıp ne yapma dıklarını niçin araştırmıyorsunuz da bugüne kadar uygulanan ve sonuç vermeyen yöntemlerde neden ısrar ediyorsunuz?İlk 500 için esas teşkil eden kriterler,Çin, Mısır,Belçika'ya olduğu kadar,Türkiye için de doğal değil mi?Üniversitenizde beklenti paradigmasında köklü bir değişikliğe gitmediğiniz takdirde başarılı olmanız hiç mümkün değildir. Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
Bilimsel-2 13 Ekim 2010 Çarşamba 12:14

oranla,kişi başına düşen verim göz önün de bulundurulurken liste daha çok,bilim sel araştırma başarılarına odaklanıyor. Şimdi siz de bu kıstasların hangisi var? Hiçbiri.Ee o zaman siz nasıl ilk 500'e giriyorsunuz?Yapmayın,etmeyin,doğruları söyleyin.Sonra makale sayısına göre sıranız,7.lik değil,öğretim üyesi oranla masına göre 53.sıradasınız.Sonra 2500 öğ retim üyesine göre,807 makale çok, hem de çok çok az.Bu sayı en az,15 bin olma sı lazım.Sonra üniversitenizde,uluslara rası statüde 100 makalesini yazmış,kaç bilim adamınız var? Hiç yok.Metin Balcı vardı,onu da tutamadınız.Nobel Ödülü(asıl ölçü bu) almış kaç bilim adamınız var?Hiç yok.Zaten ülkede Nobel ödülü alan bilim adamı yok.Ama mesela İsrail' de,100 yılda 105 bilim adamı Nobel ödülü almış.Peki patenti bize ait olan,kaç tane teknolojik eser üreterek,dünya piyasasına sürdünüz ve ülkemize kaç milyar dolarları getirdiniz? Hiç yok.Kaç tane yüksek düzeyde araştırmanız var?Hiç yok.Unutmayınız ki misyonu ve vizyonu

Yorumu oyla      6      4  
Bilimsel-1 13 Ekim 2010 Çarşamba 11:46

Sayın Rektör,lütfen gerçekleri söyleyi niz.Siz neye dayanarak,bu üniversitenin, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girdiğini söylüyorsunuz?Keşke öyle olsa. Ama gerçek böyle değil.'2010 Dünya Üni versiteleri Akademik Sıralaması'açıklan dı.Dünyanın en iyi 500 üniversitesi lis tesi,'Dünya Standartlarında Üniversite ler Merkezi'tarafından da yayımlandı. Türkeye'den bu listeye,2008 ve 2009 yıllarında olduğu gibi,yine bir tek İstanbul Üniversitesi listede,ancak 400 ile 500 diliminde yer buldu.Siz daha nasıl ilk 500'de kendinize yer buluyorsu nuz?Bu sıralama yapılırken de sizin söylediğiniz gibi,sadece bilimsellik ve üretkenlik kıstasları alınmıyor.Adamlar üniversiteyi bir bütün olarak ele alıyor lar.Bu sıralamadaki ölçü şöyle:Üniversi tenin; akademik ve araştırma alanlarında ki ferformanslarına,Nobel ödülü KAZANAN mezun ve akademisyen sayısına,adı çokca geçen araştırmaların sayısına,ileri gelen dergilerde basılan ve yayımlanan makale sayısına,enstitünün büyüklüğüne

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü.’ye görkemli açılış
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin (AÜ) 2010- 2011 eğitim öğretim sezonunun ...
Özdemir İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı
İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçilerin Nevşehir İli Hacıbektaş ...
A.Ü Erzurum halkıyla bütünleşiyor
Kariyer Topluluğu Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Halim Ulaş, Kariyer Topluluğu’nun ...
 
Kriz, hayırseverleri de etkiledi
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından dar gelirli ve başarılı öğrencilere ...
Özkul, Fransızların başörtüsü yaklaşımını anlattı
Fransa Rouen Üniversitesi'nin Türk asıllı Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, ...
Öğrenciler Ömer Seyfettin’i tercih ediyor
Erzurum’da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre öğrencilerin, öğretmenlerinin ...
 
A.Ü. akademik açılışa hazırlanıyor
Atatürk Üniversitesi, 2010–2011 öğretim sezonu resmi açılışı salı günü ...
Ulaştırmadan denetim eğitimi
Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, yük ve yolcu taşımacılığı kaynaklı ...
Yurtkur başvuru sonuçları açıklandı
Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavıyla yükseköğretim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Eleştirisi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva