Atatürk Üniversitesi, 2010–2011 öğretim sezonunu resmi açılışı Salı günü gerçekleştirilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de katılacağı açılış töreninin ardından, uzaktan öğretim uygulaması da dahil olmak üzere 50 bini aşan öğrencisiyle yeni öğretim sezonuna resmen ‘merhaba’ diyecek.
//50 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK
Öğrenci sayıları sıralamasında Türkiye’deki ilk 10 üniversite arasında bulunan Atatürk Üniversitesi, yeni akademik yıla Salı günü resmen ‘merhaba’ diyecek. 1957 yılında kurulan ve yarım asır içerisinde yüz binlerce öğrenci mezun eden Atatürk Üniversitesi, aynı zamanda 6 ayrı üniversitenin kuruluşunda da öncü rol oynadı. Kısa zamanda Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birisi haline gelen Atatürk Üniversitesi, 18 fakülte, yeni kurulanlarla birlikte 11 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul, 8 enstitü, 17 araştırma ve uygulama merkezi, 2 bin 500’e yakın akademik personel ve toplamda 50 bini aşan öğrencisiyle yeni öğretim sezonuna başlayacak.
//12 BİN YENİ KAYIT
Atatürk Üniversitesi’nin fakülte ve yüksek okullarına bu yıl LYS ile 10 bin 520, özel yetenek sınavı ile Kazım Karabekir Eğitim, Güzel Sanatlar ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarına 616 olmak üzere toplam 11 bin 136 yeni kayıt yapıldı. Uzaktan Öğretim Metodu ile öğrenim görecek Hemşerilik Lisans Tamamlama ve İlahiyat Lisans Tamamlama için 15 bin 671 kişinin kayıt işlemleri de tamamlandı. Atatürk Üniversitesi 38 bin 565 lisans ve ön lisans öğrencisi, 15 bin 671 uzaktan öğretim öğrencileri ile birlikte yeni sezonda toplam 54 bin 236 öğrenciye sahip oldu. Ek kayıtlarla birlikte bu rakamın 55 bini bulması bekleniyor.
//ÜNİVERSİTENİN 2011 HEDEFİ
Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo-ekonomik gelişmesini sağlayabilmek amacıyla 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi, aradan geçen 53 yıl boyunca hem köklü bir bilim yuvası, hem de ‘üniversite kuran bir üniversite’ oldu. 1958’de ilk olarak Ziraat ve Fen Edebiyat fakültelerinde eğitim öğretime ‘merhaba’ denilen Atatürk Üniversitesi’nde, günümüze kadar geçen sürede hem fiziki yapı, hem de akademik kadroda büyük atılımlar gerçekleştirildi. Bölgede Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi ve Bayburt Üniversiteleri’ni kuran Atatürk Üniversitesi, yurdun dört bir yanındaki üniversitelere ise, binden fazla öğretim üyesi ve akademik personel takviyesinde bulundu. Yarım asır içerisinde Türkiye’nin en köklü ve en saygın eğitim kurumları arasına girmeyi başaran Atatürk Üniversitesi, geçtiğimiz yıl, öğretim üyesi sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük 7’inci üniversitesi olmuştu. Atatürk Üniversitesi, aynı başarıyı öğrenci sayısı bakımından da göstermiş ve 35 bin 920 öğrenci sayısıyla yine Türkiye’nin 11’inci en büyük üniversitesi unvanına sahip olmuştu.
//YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN GÖRKEMLİ AÇILIŞ…
Öğrencilerin eğitimleri için sunulan fiziki imkanların yanında, uygulama laboratuarları, spor tesisleri, yurt ve barınma olanaklarıyla da, zirveyi zorlayan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’nin en zengin kütüphanesine sahip olmakla birlikte, her türlü bilişim imkanlarını da, yine kendi bünyesinde topladı. Uzaktan Öğretim Metodu ile lisans tamamlama programına dahil olan öğrencilerle birlikte 50 bin hedefini aşmayı başaran Atatürk Üniversitesi, 12 Ekim Salı Günü Atatürk Gençlik ve Bilim Anıtı önünde görkemli bir açılış töreni gerçekleştirecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de katılacağı resmi açılış töreninde, öğrenciler adına Sema Akbaş bir konuşma yapacak. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yeni eğitim sezonuna ilişkin olarak bilgiler vereceği konuşmasında, üniversitenin yarım asrı aşan tarihi boyunca elde ettiği başarıları da sıralayacak. TBMM Başkanı Şahin’in de bir konuşmayla katılacağı açılış töreninde daha sonra, fahri doktora ve diploma töreni gerçekleştirilecek.