ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Milli sporcu Yazgan dualarla uğurlandı
Milli sporcu Yazgan dualarla uğurlandı
Türkez’den  ‘Vatan borcu’ vurgusu
Türkez’den  ‘Vatan borcu’ vurgusu
Uzundereli Çocuklar yerli teknolojiyle tanıştı
Uzundereli Çocuklar yerli teknolojiyle tanıştı
ASHM’den Tarihe Yolculuk ve Kültür Yolu projesi
ASHM’den Tarihe Yolculuk ve Kültür Yolu projesi
Turistik Doğu Ekspresi seferleri başlıyor
Turistik Doğu Ekspresi seferleri başlıyor
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
22 Aralık 2024 Pazar - 09:37

24 Ülkeden 164 bilim adamı ATAUNİV’de buluştu

Tarım, gıda ve hayvancılık bilimleri üzerine çalışmalar gerçekleştiren dünyanın dört bir yanındaki uzmanları ve araştırmacıları bir araya getiren 6. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bilimleri Kongresinin açılış programı, geniş bir katılımla Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

24 Ülkeden 164 bilim adamı ATAUNİV’de buluştu

Tarım, gıda ve hayvancılık bilimleri üzerine çalışmalar gerçekleştiren dünyanın dört bir yanındaki uzmanları ve araştırmacıları bir araya getiren 6. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bilimleri Kongresinin açılış programı, geniş bir katılımla Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kongreye; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, Sempozyum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fazıl Hacımüftüoğlu ile davetli konuşmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

HACIMÜFTÜOĞLU: “KATILIMCILARIMIZ BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK”

Açılış programında konuşan Sempozyum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fazıl Hacımüftüoğlu, etkinliğin uzun ve titiz bir çalışma sürecinin sonucu olduğuna dikkat çekti. Kongrenin, bilimsel alana önemli katkılar sunacağına inandığını belirten Hacımüftüoğlu, “Dünyanın dört bir yanından katılımcılarımızın bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı bu kongre, tarım bilimleri ve uygulamalarında yeni iş birliklerinin gelişmesine öncülük edecektir. Kongremizin amacı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bilimleri alanında çalışan dünyanın dört bir yanından uzmanları ve genç araştırmacıları bir araya getirerek araştırmalarını sunmak, yeni fikirler alışverişinde bulunmak, zorlu konuları tartışmak, gelecekteki iş birliklerini teşvik etmek ve birbirimizle etkileşim kurmaktır. Bu anlamda, uluslararası bilim camiasında, böylesine önemli alanlara yönelik çalışma yapan bilim insanlarını bir araya getirmekten ve onlarla bilgi alışverişinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

ÇALMAŞUR: “BU KONGRE, BİLGİ PAYLAŞIMI VE İŞ BİRLİĞİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR FIRSAT”

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en köklü ziraat fakültelerinden birine sahip olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Fakültenin kurulduğu günden bu yana tarım bilimleri alanında ülkemize önemli katkılar sunduğunu belirten Çalmaşur: “Bu kongre, bilgi paylaşımı ve iş birliği açısından büyük bir fırsat. Tarım sektörünün karşı karşıya olduğu sorunlara bilimsel çözümler üreterek ülkemizin tarımsal sürdürülebilirliğine destek vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Rektör Hacımüftüoğlu: “Geleceğe Dair Daha Sürdürülebilir Bir Vizyon Oluşturmak İçin Buradayız"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise konuşmasında, tarımın insanlık tarihinin en temel yapı taşlarından biri olduğunu vurguladı. Tarımın, sadece bir üretim alanı olmadığını; aynı zamanda küresel gıda güvenliği, çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik kalkınma açısından kritik bir role sahip olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bugün, tarım alanındaki zorluklara bilimsel çözümler aramak, yeni fikirler geliştirmek ve geleceğe dair daha sürdürülebilir bir vizyon oluşturmak için buradayız. Kongremizin, tarım bilimi ve uygulamaları konusunda yeni adımlar atılmasına vesile olacağına inanıyorum. Daha yeşil, daha verimli ve sürdürülebilir bir tarım geleceği için birlikte çalışacağız.”

Rejeneratif Tıp ve Yenilebilir Bitkilerden Elde Edilen Eksozomların Sağlıkta Açtığı Yeni Ufuklar

Atatürk Üniversitesinde gerçekleştirilen kongrede Prof. Dr. Fikrettin Şahin, rejeneratif tıp alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekti. “Rejeneratif Tıpta Kullanılan Yenilebilir Bitkilerden Elde Edilen Eksozomlar” başlıklı sunumunda, yenilebilir bitkilerden elde edilen eksozomların doku onarımı ve hücreler arası iletişimdeki önemini vurgulayan Şahin, bu doğal yapıların hastalıkların tedavisinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok alanda kullanılabileceğini belirtti. Çalışmalarında, bu bitkilerin sürdürülebilir bir kaynak olarak değerlendirilmesinin önemine değinen Şahin, bilimsel gelişmeler ışığında eksozomların sağlık alanındaki potansiyel uygulamalarına dair çarpıcı bilgiler paylaştı.

KÜRESEL SORUNA BİLİMSEL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Prof. Dr. Meisam Zargar, kongrede yaptığı “Herbisite Dayanıklı Yabani Otlar ve Yönetim Seçeneklerine Küresel Bir Bakış” başlıklı sunumuyla, tarım sektörünü tehdit eden kritik bir sorunu ele aldı. Tarımsal ilaçların yanlış ve aşırı kullanımının, yabani otların herbisitlere karşı direnç kazanmasına yol açtığını belirten Zargar, bu durumun tarımsal verimlilik ve ekosistem üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu ifade etti. Sunumunda, sorunun çözümüne yönelik biyoteknolojik yöntemler ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına dair önerilerde bulunan Zargar, küresel ölçekte uygulanabilecek etkili yönetim stratejilerini katılımcılarla paylaştı.

19-22 Aralık 2024 tarihleri arasında devam edecek olan kongreye 24 farklı ülkeden 164 katılımcı şahsen veya çevrim içi olarak katılım sağlıyor. Kongrede sunulan çalışmaların, bilimsel dergilerde yayınlanarak akademik alanda önemli bir yer edineceği belirtiliyor.

Tarım, gıda ve hayvancılık bilimleri alanındaki güncel gelişmelerin tartışıldığı bu uluslararası etkinlik hem akademik camiada hem de uygulama alanlarında dikkat çeken bir buluşma olarak öne çıkıyor.

 

 
Diyanet’e 4 bin sözleşmeli imam hatip alınacak
 
Sekmen: ‘Mekanı cennet, makamı ali olsun’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıdanın üçte biri israf oluyor
Türkiye’de İş Dünyası dergisinin Aralık sayısının lansmanı kapsamında ...
Yıldırım ‘Seçkin ve Öncü Bilim Adamı’ seçildi
Prof. Dr. Nimet Yıldırım, ‘15. Uluslararası Farabi Festivali'nde “Seçkin ...
ATAUNİV’den bilimsel işbirliği
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde; ZEISS, Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik ...
 
ETÜ’de Evren konuşuldu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) "Evrenin Doğumu ve Ölümü” konferansı gerçekleştirildi.
ETÜ’de Veri ve Bilgiye Erişim gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Ekonomik ve Sosyal araştırmalar Uygulama ...
ETÜ ve ATAUNİV’den ortak proje başarısı
Seçici Lazer Ergitme (SLE) ile Farklı Yüzey Profilleri Oluşturarak Dental ...
 
Maden ocağından vitrine: Oltu Taşının hikayesi
İnsanoğlunun bilinen en eski süs eşyalarından olan Oltu Taşı, Erzurum'un ...
Diyanet'ten dijital dönüşüm hamlesi
Erbaş, geçen hafta 328 ilim adamının katkılılarıyla hazırlanan "dijital ...
Stratcom Summit 24 başladı
İletişim Başkanlığınca, "İletişimde Yapay Zeka: Eğilimler, Tuzaklar ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kasadaki Altın Saatler
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Müslümanlar Müslüman Olmadıkça
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva