Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Genişletilmiş Değerlendirme Toplantısı Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezinde İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin başkanlığında yapıldı. Birçok konunun ele alındığı değerlendirme toplantısında Kaymakam Zengin, muhtarlarıN mevzuata uymaları ve yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.
OLTU GÜNDEMİ
İlçedeki kamu kurum ve kuruluş amir ve müdürlerinin yanı sıra mahalle ve köy muhtarlarının da hazır bulunduğu genişletilmiş değerlendirme toplantısında ilçe genelinde yürütülen tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık, emniyet ve asayiş, elektrik dağıtım ve abone işlemleri ile askerlik işlemlerine varıncaya kadar genel anlamda birçok konu ele alındı.
Kamu kurum ve kuruluş amir ve müdürlerince kendi alanlarında verilen hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda bahar mevsimi ile birlikte hız kazanacak olan meraların kullanımı ile ilgili bir bilgilendirme de yapıldı.
Erzurum ili Meraların Kullanımı ve Gezginci Arıcılık Faaliyetlerine Dair Valilik Emri hakkında bilgilendirme yapan Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yılmaz, “Oltu için otlatma mevsimi; yerleşim yeri çevresindeki meralar için başlangıç ve bitiş tarihleri 25 Nisan 2015 tarihinde başlayacak 10 Ekim 2015 tarihinde sona erecek. Ayrıca yerleşim yeri uzağındaki (yaylalar) meralar için ise 15 Haziran 2015 tarihinde başlayacak 15 Eylül 2015 tarihinde de sona erecektir” dedi.
Yılmaz, Gezginci arıcıların yerleştirilmelerinde de Gıda Tarım ve Hayvancılık il/ilçe müdürlüklerinin yetkili olduğunu söyledi.
YENİ UYGULAMALAR
Toplantının oldukça verimli geçtiğini aktaran İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçe genelinde bir takım yeni uygulamaların ele alındığını belirtti.
Özellikle Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesinin ardından tüzel kişiliklerini kaybeden köy muhtarlıklarının bu konuda oldukça hassas olmalarını isteyen Kaymakam Zengin, “Köy muhtarlarımız artık mahalle muhtarı statüsüne geçmişlerdir. Dolayısıyla artık bir karar defterleri yok. Köy statüsünü kaybeden muhtarlıklarımızı mahalle muhtarları gibi yapılacak her türlü iş ve işlemler için mutlaka ilgili kurumlarla irtibat halinde olmalıdırlar” dedi.
YARDIMLAR, GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMALIDIR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlara da değinen Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, “Vakfın görev alanı her geçen gün daha da genişletildi, geliştirildi. Başka misyon ve görevler de yüklendi. Vakıftan yardım alabilecek standartlara uyan herkese ihtiyaçları kabilinde yardımlarımız devam ediyor. Özellikle muhtarlarımıza bu yardımların yerine ulaşması konusunda ciddi görevler düşmektedir. Evi olmayan, yiyeceği olmayan, gerçekten mağdur durumda olan vatandaşlarımızı muhtarlarımız bizlere bildirmelidir. Ondan sonra bizlerde gereğini yaparız. Aksi halde muhatabımız muhtarlarımız olur. Zaten ilkbaharla birlikte köylerimize yönelik ziyaretlerimiz de başlayacak.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Zengin, karşılıklı soru - cevap şeklinde geçen toplantının oldukça faydalı olduğunu ve 6 ay da bir tekrarlayacaklarını kaydetti.