Kontrol edilen pastane ve fırınlarda genel sağlık kurallarına büyük ölçüde uyulduğu gözlenirken, 7 imalathaneye cezai işlem uygulandı. Denetimlerde, ekmek gramajlarının kontrol edilirken, üretim aşamasında kullanılan malzeme ve ortamın sağlık kurallarına uyulduğu belirlendi.
7 İŞYERİNE CEZA
Belediye Başkan Vekili Muharrem Asar, gıda sağlığı ve gıda güvenliğinin özen gerektirdiğini belirterek, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz sık sık gıda üretiminin yapıldığı yerlerde denetlemeler yapıyorlar. Böylece üretim hanelerin düzenli olması da bir anlamda sağlanıyor. Zabıta ekiplerimizin dün yaptığı denetimlerde de fırın veya pastane imalathanelerinin çoğunlukla gıda güvenliği ile sağlık açısından uygun olduğu gözlemlenmiş. Bunun yanı sıra temizlik kurallarına uymayan 7 ayrı işyerine ise cezai işlem uygulandı. Halk sağlığının korunması için üreticilerin daha fazla özen göstermesi gerekiyor. En büyük cezai işlem kişilerin vicdanı olmalıdır.” dedi.