Özellikle iftara birkaç saat kala ve iftardan sonra gerçekleştirilen denetimler, sivil ekipler tarafından büyük bir gizlilik içerisinde yürütülüyor.
Mahalle ve sokak aralarına dağılan sivil ekipler, patlayıcı maddelerle oynadıklarını gördükleri çocuklarla önce irtibata geçiyor, ardından onları takip ederek, patlayıcı maddelerin satışını yapan esnafa şok baskınlar gerçekleştiriyor.
SATANLAR AĞIR PARA CEZASI ÖDEYECEK
Bu kapsamda Cumartesi günü akşam da Kayakyolu ve Habipbaba Türbesi civarında denetime çıkan ekipler, sokak aralarından gelen patlama seslerini takip ederek, önce çocuklara ulaştılar. Çocukların verdikleri bilgiler doğrultusunda patlayıcı maddelerin satışını yapan esnafı tespit eden Önleyici Hizmetler Şubesi’ne bağlı ekipler, söz konusu işyerlerine Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince 125’er YTL para cezası uyguladılar.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLECEK
Ramazan ayı boyunca sürecek olan maytap operasyonlarının, vatandaşın huzur ve sükûnetini korumayı amaçladığını kaydeden Erzurum Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Ramazan ayıyla birlikte başlattığımız denetimler aralıksız sürüyor. 15 ekip halinde gerçekleştirilen denetlemeler, piroteknik maddeler olarak tabir edilen patlayıcı maytapları satan, üzerinde bulunduran ve kullananlara yöneliktir. Mahalle aralarına sivil görevliler sokmak kaydıyla yaptığımız denetimlerde, bugüne kadar çok sayıda patlayıcı maddeye el koyduk. Tüm uyarı ve ikazlarımıza rağmen patlayıcı maddeleri pazarlayan esnafa ise, Kabahatler Kanunu gereğince 125’er YTL para cezası uyguluyoruz. Bu maddeleri kullanan ve üzerinde bulunduranlar ise 62 YTL para cezası ödüyor. Denetimler olumlu sonuç vermeye başladı. Vatandaşımızın bu konudaki şikayetleri artık azalmaya başladı ” diye konuştular.
Konu ile ilgililer, bu konuda vatandaşlardan da yardım beklediklerini belirterek, söz konusu maddelerin satışının yapıldığı işyerlerinin mutlaka kendilerine bildirilmesi çağrısında bulundular.