Yıllarca Köy Hizmetleri isimli kamu kuruluşunda mevsimlik olarak çalışan ve 1999 yılında ANAP-DSP Hükümeti döneminde kadroya kavuşan işçiler, bir araya gelerek kadroya geçişlerinin onuncu yılını kutladılar. İl Özel İdaresi emrinde çalışan ve Yol-İş Sendikası mensubu olan kadrolu işçiler, sendika binasında bulunan ‘Şark Köşesi’nde mini bir kutlama düzenlediler.
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya’nın da katıldığı 8’inci yıl kutlamasına, 1999 yılına kadar kadrosuz çalışan mevsimlik işçilerle, sendika yöneticileri katıldı.
//ANAP-DSP HÜKÜMETİ KADRO VERMİŞTİ
Burada bir konuşma yapan Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Türkiye genelinde mevsimlik olarak çalışan 30 bin işçinin, 2000 yılında kadroya kavuştuğunu ve bu düzenlemeden Erzurum’da ise bin işçinin faydalandığını söyledi. Kadroya kavuşmalarının her yıldönümünde sendikada bir araya geldiklerini ve mini bir kutlama tertip ettiklerini anlatan Başkan Daşkaya, söz konusu kutlamada, geçmişte kadro alabilmek için yapılan eylemlerin ve yürütülen çalışmaların yad edildiğini dile getirdi. Bu törenin, aynı zamanda çalışanlar arasında birlik ve beraberliği de sağladığını ifade eden Kıyas Daşkaya, bu vesileyle sosyal bir etkinliğe de imza attıklarını vurguladı.
//TÜYSÜZ: KADRO İÇİN ÇOK ÇETİN MÜCADELELER VERMİŞTİK
Sendikanın eski yöneticilerinden Şinasi Tüysüz, işçilerin kadro alabilmeleri için 8 yıl önce verilen mücadelenin bizzat ortasında bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün yeniden sanki de o günleri yaşadım. O gün kadro için bizimle birlikte sırt sırta veren işçi kardeşlerimle bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok zor günlerdi. Direndik, mücadele ettik ve hakkımızı aldık.” diye konuştu.
//TÜYSÜZ KUTLAMALAR İÇİN ERZURUM’A GELDİ
Kutlama törenlerine katılmak için Ankara’dan Erzurum’a gelen Tüysüz, Tekel işçilerinin mücadelesine de değindi. Söz konusu işçileri ziyaret ettiğini ve destek sözü verdiğini anlatan Şinasi Tüysüz, “Tekel’de çalışan işçi kardeşlerimizin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini ümit ediyoruz.” dedi.
Öte yandan kadro coşkusunun yeniden yaşandığı kutlama töreninde, Erzurum Halk Ozanları Derneği’ne mensup aşıklar da konuk edildi. Seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle İl Özel İdaresi çalışanlarını eğlendiren halk ozanları, işçilerin kadroya kavuşmalarının 8’inci yıl coşkusunu, sendika yöneticileriyle birlikte yaşadılar.
Kadro sevincini 10 yıl aradan sonra yeniden yaşayan işçiler ise, “Kadro alabilmek için yaptığımız eylemler aklımıza geliyor da, ne çok sıkıntı çekmişiz. Şimdi bakıyoruz, aradan tam 8 yıl geçmiş. O dönemde bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Sayelerinde hayatlarımız kurtuldu.” dediler.