Ardahan Arıcılık Festivali'ne katılmak için Kars'a gelen Tarım ve Köyİşleri Bakanı Mehdi Eker, mevsim boyunca yağmur, dolu ve sel afetine maruz kalan çiftçilerin artık tarım sigortasına geçmeleri gerektiğini söyledi.
TARIM SİGORTASININ TANITIMI VE MEDYA
Bakan Eker, "Tarım sigortasının tanıtımı ile ilgili siz gazeteciler de yardımcı olacaksınız. Çiftçilerimize sigortanın ne kadar önemli olduğunu, sigortaya yüzde 50 hibe desteği verdiğimizi anlatacağız. Vatandaşlarımız için, çiftçilerimiz için çok büyük bir imkan ve çok büyük bir fırsat. Başka türlü bizim sigorta sistemini yerleştirme imkanımız olmaz. Türkiye 70 senedir tarım sigortasınıbekledi. Biz onu hayata geçirdik. 500 bini aşkın çiftçimiz poliçe aldı. Bedelinin yarısını biz hükümet olarak ödüyoruz ve hibe veriyoruz. Örneğin poliçe bedeli 500 liraysa 250 lirasını biz hibe olarak veriyoruz. Dolayısıyla, vatandaşlarımıza bunu anlatacağız ki, onları da doğal afetlere karşı, özellikle sigorta kapsamındaki doğal afetlere karşı daha iyi bir şekilde koruyalım. Bunun dışında da sigorta kapsamı dışındaki risklerle ilgili olarak da eğer hasar oranı çiftçimizin toplam mal varlığının yüzde 40'ınıbuluyorsa ve onu geçiyorsa o zaman da zaten biz ayrıca onu tespit ediyoruz. Onun için çiftçilerimize bu konuda da yardımcı oluyoruz. Buna siz de katkı sağlayın ve bunun vatandaşlarımıza duyurulmasında sizde destek olun" dedi.
TARIM SİGORTASI ÖNEMLİ GÜVENCE
Bakan Eker, "Sorun tarım sigortasının iyi anlatılmadığından mı yoksa çiftçilerin bunu pek önemsediklerinden mi kaynaklanıyor" sorusuna ise, "Tanıtım da eksiklik yok da yani doğru anlatırsak herhalde, demek ki yeteri kadar herkes onun hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmuyor. Bunu hep beraber sağlayacağız" şeklinde cevap verdi.