Erzincan'ın Refahiye ilçesinde bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen Bal ve Kültür Festivali, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.
CİRİT GÖSTERİSİ
Dumanlı ormanlarında gerçekleştirilen şenlik kapsamında düzenlenen cirit gösterisi öncesinde Cirit atına binen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Refahiye'nin Yurtbaşı köyünden getirilen kağnıya bindi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile birlikte kağnı üzerinde bir süre ilerleyen Bakan Yıldırım, ayağa kalkarak cirit alanındaki halkı selamladı.
KARAYOLU VE DEMİRYOLU AĞI GENİŞLİYOR
Bakan Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz ve Akdeniz bağlantı yollarının her geçen gün önem kazandığını belirterek, "Türkiye'nin doğudan batıya önemli koridorlarının hepsini aştık. İpek Yolu dediğimiz yolda çalışmalar devam ediyor. Ayrıca İstanbul, Ankara, Yozgat, Sivas, Erzincan ve Erzurum hemen hemen bitti. Ancak kuzeyden güneye yani Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak güzergahlar üzerinde çalışmalarımız bu dönemde hızlanacak. Sadece bir güzergah yok, batıdan başlayarak
Karadeniz Ereğli'den Akçakoca'ya kadar oralardan başlayacak. Başka bir hat yine Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize üzerinden olmak üzere bu koridorları iyileştireceğiz ve böylece kuzey güney bağlantısını da gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
HIZLI TREN ERZURUM HATTI
Hızlı Tren Proje çalışmaların birkaç güzergahta devam ettiğini anlatan Bakan Yıldırım, "Ankara-İzmir, İzmir-İstanbul, Bursa-Eskişehir, aynı şekilde Sivas-Erzincan-Erzurum güzergahlarında etütler yapılıyor. İleriki dönemlerde hızlı tren altyapısı için gerekli çalışmaları başlatacağız. Önce bir proje elimizde olsun, daha sora imkanlar dahilinde işe başlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.
VERGİLER YÜKSEK Mİ?
Bir gazetecinin görüntülü konuşma ve 3G ücreti üzerindeki vergilerin yüksek olması eleştirileriyle ilgili sorusuna ise Bakan Yıldırım, "Görüntü için ve diğer hizmetler için vergiler hala yüksek. Doğrudur. Tabi ekonomik kriz zamanında vergilerin birden bire aşağı çekilmesi çok kolay gözükmüyor. Ama çok kısa dönemde ekonominin canlanması durumunda bu da yapılacaktır. Biz internet erişimi önemli olduğu için orada bir yüzde 15- 20'lik bir azaltma yaptık. Mobilde yüzde 25'ten yüzde 5'e, sabitte yüzde 15'ten
5'e düşürdük. İstiyoruz ki internet kullanımı artsın, ticaret daha fazla olsun, devlet ve vatandaşın işi daha çok bilgisayar üzerinde gerçekleşsin. Böylece bilgi toplumu hedefimiz kısa sürede gerçekleşsin" şeklinde cevap verdi.