ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ 2024’ü 28 TÜBİTAK Projesiyle tamamladı
ETÜ 2024’ü 28 TÜBİTAK Projesiyle tamamladı
Çamlıkaya HES Tüneli ulaşıma kapandı
Çamlıkaya HES Tüneli ulaşıma kapandı
ETSO Model Fabrika Yatırım Projesini değerlendirdi
ETSO Model Fabrika Yatırım Projesini değerlendirdi
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
HABERLER>GUNCEL
8 Ağustos 2009 Cumartesi - 05:01

Şehitlik Anıtı müjdesi

GHA/Çat ilçesine bağlı Yavi Beldesi’nde, eli kanlı terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 35 Yavilinin hatırasını yaşatmak için anıt mezar yaptırılacak. Yavi’deki eski ilköğretim okulu binasının yerinde yaptırılması planlanan anıt mezar ve şehitlik için Vali Bulut’un talimat verdiği öğrenildi.

Şehitlik Anıtı müjdesi

 Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi Beldesi’nde, eli kanlı terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 35 Yavilinin hatırasını yaşatmak için anıt mezar yaptırılacak.
PKK terör örgütü tarafından 16 yıl önce Çat ilçesine bağlı Yavi Beldesi’nde şehit edilen 35 sivil vatandaşın hatırası, anıt mezarla yaşatılacak. Yavi’deki eski ilköğretim okulu binasının yerinde yaptırılması planlanan anıt mezar ve şehitlik için Erzurum Valisi Sami Bulut ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’un seferber olduğu öğrenildi.
VALİ BULUT’TAN ONAYI
Yavi Belediye Başkanı A. Halik Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Yavi’de bazı temaslarda bulunan Erzurum Valisi Sami Bulut’un, belde halkına anıt mezar ve şehitlik müjdesini verdiğini söyledi. Yavi’de 25 Ekim 1993’te PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen katliamın verdiği acının, aradan 16 yıl geçmesine rağmen dinmediğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Yavi’de bir anıt mezarla şehitlik yaptırma isteğimizi Sayın Valimize ilettik. Kendileri bu arzumuzu çok yerinde buldular ve ne gerekiyorsa yapılacağını ifade ettiler. Göstermiş olduğu bu hassasiyetinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Kendileri, acımıza adeta merhem oldular.” dedi. 
ANIT MEZAR YAPIMINI, VALİLİK VE İL ÖZEL İDARESİ ÜSTLENDİ
Yavi’deki eski ilköğretim okulu binasının bulunduğu bölgede, Erzurum Valiliği, İl Özel İdaresi ve Atatürk Üniversitesi’nin öncülüğünde bir anıt mezarla şehitlik yapılmasının kararlaştırıldığını aktaran Belediye Başkanı A. Halik Yılmaz, anıt mezarın açılışının ise, katliamın işlendiği tarihin yıldönümü olan 25 Ekim gününde gerçekleştirilmesinin planlandığını dile getirdi.
ANITIN 25 EKİM’DE AÇILMASI PLANLANIYOR
25 Ekim 1993 gecesi Yavi’yi basan teröristlerin, 35 sivil vatandaşı hunharca katlettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yılmaz, “Sayın Valimizin bu hususta gösterdiği hassasiyet, Yavili olarak bizleri derinden etkiledi. Anıt mezar ve şehitlik yapımı için elinden geleni yapacağını söylemesi ise, 16 yıllardır sızlayan yaramıza bir nevi merhem oldu. Sayın Valimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Sayın Selami Altınok’a, anıt mezar konusundaki yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Allah kısmet ederse, anıt mezar ve şehitliğimizin açılışını 25 Ekim gününde yapacağız. Önümüzdeki günlerde muhtemelen eski okulun yıkımı gerçekleştirilecek. Ardından çalışmalara başlanacak ve hunharca bir baskında kaybettiğimiz 35 Yavilinin hatırası, bundan böyle Yavi’nin merkezindeki anıt mezarla da yaşatılacak. Şehitlerimizin yakınları adına da, Sayın Valimize ve Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asansör denetim süreci başlıyor
Erzurum’un Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçe belediyeleriyle asansör ...
TEDAŞ’tan 2011 yatırımı
2011 Kış Oyunları’nda kullanılacak olan tesislerin, enerji nakil hatları ...
Dadaş merhameti
CİHAN- ERZURUM /Erzurum'un Aziziye ilçesinde bir aracın çarptığı sokak ...
 
Bulut çiftçileri dinledi
Vali Sami Bulut Horasan İlçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu. Vali ...
Bulut’tan Erzurum’a övgü
Arıcılar Birliği’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen 8 kişilik Suudi ...
Göç, okul kapattırdı
CİHAN/Erzurum'un ilçe ve köylerinde son beş yıl içerisinde öğrenci yokluğu ...
 
Büyükşehir’e AB desteği
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, modern kentlerin olmazsa olmazlarından ...
SYDV yoksulların yüreğini ısıtıyor
GHA/Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Evrenpaşa Mahallesi’nde dün kömür ...
12 Yıldır Türkiye’yi bisikletle geziyor
Ispartalı Şaban Çancı (65) ilerlemiş yaşına rağmen bisikletiyle dünyayı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva