TEORİK BİLGİDEN PRATİĞE
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muharrem Güleryüz, bölümlerinin sadece öğretim görülen bir mekan olmadığını söyledi. Bahçe Bitkileri Bölümü’nün, aynı zamanda yöredeki tarımsal üreticilere yeni ufuklar çizen ve yol haritası oluşturan bir olduğunu anlatan Güleryüz, “Bölgemizde meyvecilik, sebzecilik ve bağcılık alanlarında yürüttüğümüz çok önemli bilisel çalışmalarımız var. Üreticilerimizle her an iç içeyiz ve onların her türlü yardım istek ve taleplerini anında değerlendiriyoruz.” dedi.
//MİKRO KLİMA ÖZELLİĞİ
Erzurum’un Tortum, Uzundere ve İspir ilçelerinin, mikro klima özelliğine sahip olduğunu ve bu nedenle sebzecilik, meyvecilik ve bağcılık faaliyetlerine imkan sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Güleryüz, 6 öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisi ve 30 öğrencinin bulunduğu Bahçe Bitkileri Bölümü’nün, söz konusu ilçelerde meyvecilik, sebzecilik ve bağcılık yapan çiftçilerin hizmetinde olduğunu dile getirdi.
//İLÇELER VE BÖLGE İLLERİNE DESTEK
Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nün, sadece Erzurum ve ilçeleri değil, mikro klima özelliğine sahip olan Erzincan, Iğdır ve Gümüşhane’deki üreticilere de hizmet verdiğini anlatan Prof. Dr. Muharrem Güleryüz, “Tarımsal üretimin bilimsel standartlara uygun yapılması, hem verim artışına, hem de ürün kalitesine yansıyor. Bölümümüz tarafından yürütülen araştırmalar ve bilimsel çalışmalar da, üreticiler için işte bu nedenle büyük önem taşıyor. Çiftçilerimiz, hemen her konuda bize geliyor ve yardım talebinde bulunuyorlar. Biz de onların sıkıntı ve sorunlarına çözüm bulma noktasında tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” diye konuştu.
//ÜRETİMDE ÇAĞDAŞ METOT
Yöredeki üreticinin, artık dededen kalma yöntemlerle tarımsal üretim yapmadığını, bilimsel ölçeklere çok dikkat ettiğine dikkati çeken Güleryüz, “Bu durum, çiftçimizin giderek bilinç sahibi olduğunu gösteriyor. Zaten bizim istediğimiz de, budur. Bilinçli bir çiftçi her zaman daha fazla üretecek ve ürettiğinden de fayda sağlayacaktır. Bizim yürüttüğümüz çalışmalar da, bu yöndedir. Erzurum’un, tarım ve hayvancılık ürünleri kadar, meyvecilik, sebzecilik ve bağcılık alanlarında da, marka ürünler üretebilmesi, en büyük arzumuz olmakla birlikte, çalışmalarımız da bu yöndedir.” şeklinde konuştu.