ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan siber suçlarla mücadele
Jandarmadan siber suçlarla mücadele
Erzurum’dan ihracatta yüzde 13.2’lik düşüş
Erzurum’dan ihracatta yüzde 13.2’lik düşüş
Erzurum’da kişi başına 89,2 bin TL kredi kullanıldı
Erzurum’da kişi başına 89,2 bin TL kredi kullanıldı
Gazze'de can kaybı 48 bin 453'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 48 bin 453'e yükseldi
Ticaret Bakanlığı personel alacak
Ticaret Bakanlığı personel alacak
HABERLER>GUNCEL
22 Kasım 2008 Cumartesi - 06:58

Yerel Basın’ın İlan Hakkı Kısmen Korundu

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir süreden beri yerel basın kuruluşlarını yakından ilgilendiren 4734 Sayılı Kamu İhaleleri ve Kamu Sözleşmeleri Kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştığını söyledi.

Yerel Basın’ın İlan Hakkı Kısmen Korundu

 Yerel basın kuruluşlarını yakından ilgilendiren Kamu İhaleleri ve Kamu Sözleşmeleri Kanun tasarısı, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve diğer illerdeki cemiyetlerin titiz çalışması sonucu, önerilerinin büyük bir kısmının kabulüyle yasalaştı.

DAGC DEĞERLENDİRME YAPTI

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir süreden beri yerel basın kuruluşlarını yakından ilgilendiren 4734 Sayılı Kamu İhaleleri ve Kamu Sözleşmeleri Kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştığını söyledi.

13.MADDE HÜKÜMLERİ SAKLI KALACAK AMA...

Özsoy, açıklamasında “Yerel Basını etkileyecek olan “Elektronik Kamu Alımları Platformu” ile ilgili 26.Maddenin “EK MADDE  1” Federasyonumuzca verilen önerge doğrultusunda eklenen “bu kanunun 13. maddesi hükümleri saklı kalmak üzere” hükmü uyarınca Yerel Basının Resmi ilan hakkı korunmuştur.

ÇERÇEVE ANLAŞMALARDA 48 AYLIK SÜRE RİSKİ..

Yine “Çerçeve anlaşmalar”ı düzenleyen 27. Maddenin “EK MADDE 2” başlığı altında düzenlenen Çerçeve Anlaşmalarda önerimiz olan 24 ay kabul görmeyerek süre 48 aya çıkarılmış,  ancak burada da 13. Madde hükümleri korunmuştur.

Kanunun 28. maddesindeki Dinamik Alımlar başlığında ise bu alımların Elektronik Kamu Alımları Platformu yayımlanma hükmü getirilmiştir.”dedi.

DAGC’NİN ÇABASI

Yasanın gündeme geldiği tarihten bu güne kadar Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Erzurum ve Ankara’da Milletvekillerini yakından takip ederek gerekli bilgilendirmeyi yaptığını ifade eden Özsoy, şunları söyledi: “Konu ile ilgili olarak Erzurum ve bölgemizde sivil toplum kuruluşları da bilgilendirilerek,  hazırlanan raporlar ilgili yerlere ulaştırılmıştır.

Cemiyetimiz, diğer illerdeki Gazeteciler Cemiyetleri ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun titiz çalışması ve çabası sonucu yasanın görüşülmesinde önerilerimizin tamamı olmasa da önemli bir kısmının kabulünden mutluluk duymaktayız. Yerel basınının bu önemli sorunu karşısında duyarlı olan Sivil Toplum Kuruluşlarına, Siyasi Partilerimize ve temsilcilerine;  bu süreç içerisinde Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinde Cemiyetimiz kararları doğrultusunda hareket eden bütün basın kuruluşlarına ve meslektaşlarımıza Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olarak teşekkür ederiz.”

TGF YASAYI DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin de yaptığı açıklamada, “4734 Sayılı Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair” Kanun tasarısının TBMM de görüşülmesi sırasında Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından talep edilen “bu kanunun 13’ncü madde hükümleri mahfuz kalmak kaydıyla” ibaresi ilgili maddeye bir önerge ile eklenmiştir. Kanun değişikliği bu şekliyle mecliste kabul edilmiştir. Bu sonuca göre yerel gazeteler resmi ilanlarla ilgili olarak bir zarara uğramayacaktır.

Bu sonucun alınmasında illerinde çok yoğun bir çalışma yapan ve milletvekilleri üzerinde baskı oluşturan cemiyetlerimizin değerli başkanlarına teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.

 

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“4. Ulusal Katı Atık Kongresi” Erzurum’da
Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi (KAKAD) ...
TRAC’a Kızılay’dan Teşekkür Belgesi
Gürcistan’la Rusya arasında yaşanan savaş süresince, bölgede konuşlanan ...
Kriz Trafiği de Etkiledi
Ekonomik kriz Erzurum’da trafiğe tescilli araç artış hızını da etkiledi. ...
 
Ceylan, Profesör Oldu
“Doğu Anadolu Araştırmaları” isimli eseriyle Anadolu Tarihinin bilinmezlerini ...
Serbest Bölge Fuar’a Dönüştürülecek
Erzurum’da fuar alanı olarak kullanılan ve 1995 yılında Doğu Anadolu Serbest ...
İl Genel Meclisi Şirket Kuruyor
Erzurum İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi bünyesinde şirket kurulması için çalışma başlattı.
 
Tren Bileti Satışlarında Patlama
Bilet satış patlamasının yaşandığı Erzurum Gar Müdürlüğü’nde, koltuk sayısı ...
Eğitim Gönüllüleri, Kampanya Başlattı
Eğitim Gönüllüleri Topluluğu, 'Giymediğini Getir, Okumadığını Paylaş 2' ...
Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlandı
Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sosyal Hizmetler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Neye güven neye güvenme!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hayatın Sırları Üzerine Bir Kalem Darbesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva