ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor 40’ladı: 0 -7
Erzurumspor 40’ladı: 0 -7
Palandöken Belediyesi TMT'den özel konser
Palandöken Belediyesi TMT'den özel konser
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Hacımüftüoğlu İlaç Kimyası Kongresine seslendi
Hacımüftüoğlu İlaç Kimyası Kongresine seslendi
ÖğretmenİZ Dergisinin 5. sayısı yayımlandı
ÖğretmenİZ Dergisinin 5. sayısı yayımlandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Aralık 2010 Pazartesi - 00:40

Yapılaşmada yeni süreç

Yeni yıldan itibaren tüm Türkiye’de geçerli olacak Yapı Denetim Kanunu’nun, sadece yapıların sağlamlığıyla değil, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuyla da, Erzurum’un lehine olacağı bildirildi.

Yapılaşmada yeni süreç

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Yeni yıldan itibaren tüm Türkiye’de geçerli olacak Yapı Denetim Kanunu’nun, sadece yapıların sağlamlığıyla değil, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuyla da, Erzurum’un lehine olacağı bildirildi.
Yapı Denetim Kanunu, yeni yıldan itibaren tüm Türkiye’de geçerli olacak şekilde yürürlüğe giriyor. Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hamit Akbulut, Yapı Denetim Kanunu’na, sadece yapıların sağlamlığını amaçlayan yasal bir düzenleme gözüyle bakılmaması gerektiğini söyledi.
//DENETİM VE TASARRUF
Yapı Denetim Kanunu’nun, yeni yıldan itibaren yapılacak olan tüm inşaatlarda temelin kazılmasından çatının çakılmasına kadar bütün yapı faaliyetlerinin denetim altına alınmasını öngördüğünü anlatan Prof. Dr. Akbulut, “İnşaatlarda yapısal elemanların sağlamlığı ve kalitesi kadar, bu kanunla ısı yalıtımı da, bir kriter haline gelecek. Yapıların gerek içinde, gerekse dışında ısı yalıtımı için kullanılan malzemelerden, bu malzemelerin kullanılış biçimlerine varıncaya kadar her türlü ayrıntı, artık denetim ve kontrol altında tutulacak. Isı yalıtımı gerektiği gibi yapılan inşaatlar, tamamlandığında enerji tasarrufunu da mümkün hale getirecek. Böylece Erzurum’da ısınmak için yapılan harcamalar artık havaya karışmayacak ve geri dönüşümü olacak. Çünkü halen Erzurum’da birçok yapıda yalıtım sorunu var. Enerji tasarrufuna gidebilmek için gerekli en önemli enstrüman da, ısı yalıtımıdır.” diye konuştu.
AKBULUT’UN DEĞERLENDİRMESİ
Erzurum’un 2. derece deprem bölgesi üzerinde bulunduğunu anımsatan Makina Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hamit Akbulut, “Böyle bir riskle karşı karşıya bulunan bir kentte, yapıların sağlamlığı ve güvenliği, elbette koşulsuz ve öncelikli gündem maddesi olmalıdır. Yapı Denetim Kanunu’nun, yapıların güvenilirliği ve sağlamlığını mümkün hale getirme noktasında atılmış çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Kendilerinin yapıların sağlamlığıyla birlikte meselenin ısı yalıtımı boyutuyla çok daha yakından ilgilendiklerine dikkati çeken Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamit Akbulut, Erzurum’da doğalgazın da giderek yaygınlaşmaya başladığına işaret ederek, “Doğalgazdan tam anlamıyla verim alabilmenin yolu büyük ölçüde yalıtımdan geçiyor. Erzurum’da yeni yapılacak olan yapıların, Yapı Denetim Kanunu çerçevesinde yalıtım bakımından da kalite standartlarına kavuşturulacak olması büyük bir şans olacaktır. Böylece doğalgazla Erzurum şartlarında ısınabilmek ve tam verim elde edebilmek mümkün olacağından, katı yakıt kullanımı azalacak, beraberinde hava kirliliği sorunu da ortadan kaldırılmış olunacaktır. Görüldüğü gibi olayın sadece bir değil, birden fazla boyutu bulunmaktadır. Bu kanun Erzurum için de büyük bir kazan olacaktır.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET KARTAL(MİMAR-PRO.UYG.DENETÇİSİ) 13 Aralık 2010 Pazartesi 17:59

İLĞİLİ YASANIN İÇERİĞİNDE ISI YALITIM KONUSUNDA HİÇ BİR YAPTIRIM MEVCUT DEĞİLDİR.KANUN KOYUCU BU TÜR ĞEREKLİLİK ARZ EDEN KOŞULLARDAN ZİYADE İŞİN HUKUKİ VE PARASAL BOYUTU KONUSUNDA YASA ÇIKARMIŞ.YASA 19 İLDE YÜRÜRLÜKTE İKEN MİMAR VE MÜHENDİS ODALARININ ĞÖRÜŞÜ DOĞRULTUSUNDA DEĞİL ANKARADAKİ BÜROKRASİ ĞÖRÜŞLERİ ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANMIŞTIR. SAYIN HOCAM DAN RİCAM KONUYU DETAYLICA İRDELEMESİ SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceceli gençleri coşturdu
Türk pop müziği sanatçısı Mustafa Ceceli, Erzurum’da hayranlarıyla buluştu
İzmir’de 2011 rüzgarı esti
İzmir’de açılan Travel-Turkey İzmir Fuarı’na, 2011 Kış Oyunları damgası ...
Güneş Vakfı Andican’ı ağırladı
Güneş Vakfı Cuma Söyleşileri etkinleri kapsamında bu hafta “Türk Dünyası” anlatıldı.
 
Şehitlere anıtlı vefa..
Milli Savunma Bakanlığı Erzurum İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı tarafından ...
Erzurum’da turizm çeşitliliği artıyor
2011 Kış Oyunları ile dünya turizmine kucak açacak olan Erzurum, sadece ...
Dadaşlık ruhuna dernek katkısı
Türkiye’nin dört bir yanında Dadaşlık ruhunu canlı tutmak amacıyla “Dadaş ...
 
Ahlatlı öğrenciler Erzurum’daydı
Sadullah Gencer Anadolu Lisesi Öğrencileri 'Üniversiteleri Tanıtım ve ...
Erzurum’dan Artvin’e Bilgi Köprüsü
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ...
Binbir Hatim başlıyor
Erzurum’da asırlardır devam eden “Binbir Hatim” geleneği, bu yıl da bozulmadı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva