ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltulular milli coşkuda buluştu
Oltulular milli coşkuda buluştu
TFF  Bölge temsilciğine  Fencioğlu atandı.
TFF Bölge temsilciğine Fencioğlu atandı.
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
HABERLER>GUNCEL
14 Mayıs 2008 Çarşamba - 00:00

YEŞİL VAGON ERZURUM’A DOĞRU YOLA ÇIKTI

'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi' kapsamında düzenlenen 'Uygulamalı Vagon Eğitim Semineri' başlıyor.

YEŞİL VAGON ERZURUM’A DOĞRU YOLA ÇIKTI

YEŞİL VAGON ERZURUM’A DOĞRU YOLA ÇIKTI 'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi' kapsamında düzenlenen 'Uygulamalı Vagon Eğitim Semineri' başlıyor. Seminerde erzurum sabit merkez olarak konuşlandırıldı.Bölgesel Çevre Merkezi (REC), Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ve BOSCH ev aletleri firmasının desteği ile gerçekleştirilen, öğretmen ve öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi amaçlanan proje kapsamında yürütülen 'Uygulamalı Vagon Eğitim Semineri', 19 öğretmenin katılımı ile başladı. SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA PROJESİ Sürdürülebilir kalkınma ve çevre eğitiminin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi'ni daha geniş kitlelere ulaştırmak için 25 Nisan'da İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan Yeşil Vagon, Malatya ve Elazığ'ın ardından üçüncü durağı olan Muş'a ulaştı. 12-16 Mayıs arasında devam edecek seminere, il merkezindeki okullarda görev yapan toplam 19 öğretmen katılıyor. Seminere katılan öğretmenler ise seminer sonrasında görev yaptıkları okullardaki öğretmenler ile öğrencileri bilgilendirecekler. ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANACAK Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli proje Yürütücüsü Niyazi Kaya, yaptığı açıklamada, "Projedeki temel amacımız 10-14 yaş arası çocukların yaşanabilir bir çevre bilincini öğrenmeleri için çalışmalarımız sürdürüyoruz. 2005 yılında başlayan projemizi 2009 yılında tamamlamayı planlıyoruz. Şu ana kadar Türkiye genelinde 39 ilde projenin ilk aşaması tamamlanmış bulunmaktadır. İkinci aşama ise 2008 yılından itibaren başlamış bulunmaktadır. Bu kapsamda bu yıl Elazığ, Muş, Van ve Malatya illerinde çalışmaları tamamlayacağız. İki sabit merkezimiz olan Erzurum ve Çanakkale illerinde de çalışmalarımıza gerçekleştireceğiz. 2009 yılı programında ise yeni vagonun belirlenen güzergahta seyredecek. Yozgat, Kırıkkale, Adana ve Mersin illerinde eğitim çalışmalarımızı gerçekleştirdikten sonra sabit merkezlerimiz olan Mardin ve Kastamonu çalışmalarını da tamamlayarak projenin başında öngördüğümüz hedeflere ulaşmış olacağız. Hatta daha ileriye geçmeyi hedefleyeceğiz" dedi. ÖĞRETMENLERE SEMİNER Bölgesel Çevre Merkezi'nde görevli Proje Koordinatörü Şebnem Feriver ise, "2009 yılından sonra ise tamamen bütün illeri gezmeyi ve daha fazla öğretmenimizi seminere tabi tutmayı hedefleyeceğiz. Öğretmenleri seminere kattıktan sonra öğretmenlerimizin öğrencilerine bu konuları aktarması ile daha çok insana ulaşmış olacağız. Biz bu çalışmaları yaparken finansörlüğü Bosch ev aletleri tarafından yapılmaktadır" dedi. Çevre ve Orman Bakanlığı'nda görevli Proje Koordinatörü Mehmet Taner Çobanoğulu da, "42'nc il olarak Muş ilinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Temel hedef çocuklarımızın uygulanabilir yöntemlerle çevre eğitimini almalarını sağlamaktır. Bu bilgilerin günlük hayatta bir şekilde uygulanmasını sağlamayı planlıyoruz. Öğretmenlerimizin seminerlere katılmasını sağlayarak toplumun çevre bilinci konusunda biraz daha bilinçlenmesini sağlamaktır" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞKAN ŞAHİN'DEN HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLAMASI
Hemşireler Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Kazım Karabekir ...
KENT MERKEZİ BİR ÇİRKİNLİKTEN KURTARILDI
Erzurum Gürcükapı semtinde ahır olarak kullanılan bir ev Yakutiye Belediyesi ...
EKRANA BAKMAK GÖZLERİ YORUYOR
Bilgisayar ekranlarının sürekli titreşen yapıda olmaları ve saniyede 40-80 ...
 
EMLAK VE ÇTV UYARISI
Yakutiye Belediyesi'nce Emlak ve ÇTV vergileri ödemeleri konusunda vatandaşlar uyarıldı.
GAZİLERDEN ÜCRETSİZ SEYAHAT SİTEMİ
Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Kore ve Kıbrıs ...
HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜŞ SEYRİNDE
Doğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı ...
 
KEY'DE ÖDEME TAKVİMİ DE BELLİ OLDU
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ...
"KKKA'DAN ÖLÜMLER İHMALDEN KAYNAKLANIYOR"
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zati Vatansever, ...
MİLLİ ATLET BAHAR DOĞAN'DAN ''JETLAG'' ÖNLEMİ
2008 Pekin Olimpiyatları'nda maraton branşında Türkiye'yi temsil edecek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva