ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltulular milli coşkuda buluştu
Oltulular milli coşkuda buluştu
TFF  Bölge temsilciğine  Fencioğlu atandı.
TFF Bölge temsilciğine Fencioğlu atandı.
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
HABERLER>GUNCEL
14 Ekim 2006 Cumartesi - 00:00

Vatandaş da sıkıntılı, esnaf da

Ramazan ayında bazı sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesi vatandaşın talebinde düşüklük, esnafında mal arzında azalmaya yol açtı.

Vatandaş da sıkıntılı, esnaf da

Vatandaş da sıkıntılı, esnaf da Ramazan ayında bazı sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesi vatandaşın talebinde düşüklük, esnafında mal arzında azalmaya yol açtı. Geleneksel iftar sofralarında kullanılan Maydanoz ve ıspanak eylül ayı fiyatlarını ikiye katlarken, iftar sofralarını süsleyen meyve fiyatları da tavan yaptı. Yeraltı çarsında satış yapan onlarca sebze ve meyve satıcısı, satışlardaki durgunluktan yakınıyor. Vatandaş ise sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasının alışveriş potansiyelini azalttığını ifade ediyor. SEBZE VE MEYVE FİYATLARI EL YAKIYOR Hemen bütün sebze ve meyve fiyatlarının bir milyon sınırına yaklaştığı pazarda bazı sebze ve meyvelerin fiyatı şöyle gerçekleşti; domates ve salatanın kilo satış fiyatı 1 YTL den alıcısına ulaşıyor. Üzüm 1.250 YTL’den pazarlanırken, muz kiloda 3 YTL’ olarak satışa sunuluyor. Elmanın kilo satış fiyatı 650 kuruş ile 1YTL arasında değişiyor, yine armutun kilo satış fiyatı da 1 YTL’den alıcı buluyor. Karnabaharın kilo satış fiyatı da 3 YTL den alıcısına ulaşıyor. VATANDAŞ ETİKETLERİ GÖRÜNCE ALMAKTAN VAZGEÇİYOR Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu belirterek, ekonominin zamlarla finanse edilmesini doğru bir yaklaşım olmadığını dile getiriyorlar. Satıcılar ise sebze ve meyvede gram ile satış devrinin başladığını belirterek, vatandaşın sadece fiyat sorduğunu belirtiyor, satıcılar, “Ramazan ayında sebze ve meyve tercih edilmiyor. Sebze ve meyve tüketimi azaldı, ayakta kalma mücadelesi veriyoruz,. Vatandaş sadece fiyat sormakla yetiniyor” diye konuştular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Girişimci kadınlar Fransa’yı kınadı
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Fransa Parlamentosu'nun ...
BAŞKAN YAYLALI:
“HALKIMIZIN SAĞLIĞIYLA OYNANMASINA MÜSAADE ETMEYİZ” Dadaşkent ...
Cumhuriyet Bayramı provası yapıldı
Cumhuriyet Bayramı provası yapıldı. Havuzbaşı ve Hastahaneler Caddesi ...
 
Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bayram öncesi alacak
Bağ-Kur'dan aylık alan sigortalı ve hak sahipleri de emekli aylıklarını, ...
Sürücüler ehliyetsiz motosiklet kullanımından şikayetçi
Erzurum’da son dönemler artan motosiklet sevdası, trafiği olumsuz ...
ZMO tarım sektörünü analiz etti
Erzurum Ziraat Mühendisleri odası Başkanı Okan Demir, 1980'li yıllar genel ...
 
Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasayı kabul etmiş olması ermeni vahşetini yaşamış olan Erzurum’da büyük bir infial ve derin bir esefle karşılandı.
BOYKOT ÇAĞRISI Erzurum’daki Sivil kitle örgüt temsilcileri yaptıkları ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Şehit torunları Fransa’ya öfke saçtı Erzurum'da Ermeniler ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Huzuru bozdurmayız Erzurum'da son günlerde meydana gelen çete hesaplaşmaları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva