ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Türkçe derslerine Harvard yaklaşımı
Türkçe derslerine Harvard yaklaşımı
23 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
23 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
 Erzurum isim en’leri açıklandı
 Erzurum isim en’leri açıklandı
Güran cinayeti sanığı Erzurum’a nakledildi
Güran cinayeti sanığı Erzurum’a nakledildi
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
HABERLER>EĞİTİM
4 Mart 2010 Perşembe - 03:35

“Türkçe artık bilim dili”

İHA/Rektör Prof. Dr. Koçak, Türkçe’nin çok geniş bir coğrafyada milyonlarca insan tarafından kullanılan bir dil olduğunu belirtti. Koçak, “Türkçe, bir kültür ve medeniyet dili olduğu kadar artık bir bilim dilidir de. Zengin Türk tarihini ve kültürünü anlayıp anlatabilmek için çok çalışmalı ve Türkçe’yi çok iyi öğrenmelisiniz” dedi.

“Türkçe artık bilim dili”

 Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlen ”Kış Okulu, Pratik Türkçe Kursu”na katılan 6 ülkeden 30 öğrenci Kültür Merkezi’nde slâytlar ve görüntü eşliğinde Türkçe anlatarak ülkelerinin ve geldikleri üniversitelerin tanıtımını yaptılar.
//KOÇAK’TAN YABANCI ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR
Toplantıda yabancı öğrencilere Erzurum’a gelip Türkçe kurslarına katıldıkları için teşekkür eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkçe’nin çok geniş bir coğrafyada milyonlarca insan tarafından kullanılan bir dil olduğunu belirtti. Koçak, “Türkçe, bir kültür ve medeniyet dili olduğu kadar artık bir bilim dilidir de. Zengin Türk tarihini ve kültürünü anlayıp anlatabilmek için çok çalışmalı ve Türkçe’yi çok iyi öğrenmelisiniz” dedi.
Koçak, göreve geldikten sonra Atatürk Üniversitesi’ni dünya üniversiteleriyle buluşturmayı bir hedef olarak seçtiklerini ve Azerbaycan, İran, Gürcistan başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri ve bazı Asya ülkeleri üniversiteleriyle ikili anlaşmalar yaptıklarını hatırlattı.
A.Ü’NÜN DIŞ TEMASLARI SÜRECEK
Dış temaslarını Nisan ayında yeniden başlatacağını anlatan Koçak, “Amacım, anlaşma yaptığımız üniversitelerle ilişkilerimizi her bakımdan çok daha yoğun ve kalıcı hale getirmektir. Yabancı üniversitelerdeki Türk dili bölümlerinde okuyan öğrencileri şimdilik Kış ve Yaz okullarına alarak burada bir süre eğitiminize katkı sağlıyoruz. Ancak, bunu, daha uzun sürelere yaymak düşüncesindeyiz. Üniversitemizdeki eğitiminizi yarım sömestre çıkarabilmek için gayret sarf ediyoruz,” açıklamasını yaptı.
Rektör Koçak, 28 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan “İpekyolu Rektörler Toplantı”sında bu konuların detaylı bir şekilde ele alınacağını kaydetti.
//EĞİTİMDE KÜRESELLEŞME
Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Prof. Dr. Fahri Yavuz ile Orta Doğu ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlü Prof. Dr. Metin Akkuş da öğrencilere hitap etti. Akkuş ve Yavuz, amaçlarının, Atatürk Üniversitesi’nin yabancı ülke üniversiteleriyle olan ilişkilerini çok daha ileri götürmek ve kurumsal hale getirmek olduğunu ifade ettiler.
2007 yılında 2 yabancı öğrenciyle başlatılan Yaz Okulu uygulamasına bu yıl Kış Okulu’nun da ilave edildiğini anlatan konuşmacılar, geçen yıl düzenlenen Yaz Okulu’na 46, bu yıl düzenlenen Kış Okulu’na ise 30 öğrencinin katıldığını belirttiler.
Konuşmacılar, yurt dışındaki üniversitelerde Türkçe eğitimi alan öğrencilere yönelik açılan pratik Türkçe kurslarının Türkiye’de sınırlı sayıdaki üniversite tarafından gerçekleştirilen bir faaliyet olduğuna dikkat çektiler. Atatürk Üniversitesi’nin Türkçe eğitimi alan öğrencileri ağırlayarak kültürler arası köprü kurduğunu, bu çabaların ileride önemli meyveler vereceğini vurguladılar.
//7 ÜLKE ÖĞRENCİLERİNE TÜRKÇE EĞİTİMİ
Konuşmacılar, Atatürk Üniversitesi’nin dışa açılma ve uluslararalılaşma çabasını destekleyen Rektör Koçak’a da ayrıca teşekkür ettiler.Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya, Suriye ve Nahcivan’daki üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Tarihi ve Türk Kültürü’yle ilgili çeşitli bölümlerinde okuyan 30 lisans öğrencisi, 12 Mart’a kadar “Kış Okulu Pratik Türkçe Kursu”nda eğitim görmeye devam edecekler.
Yabancı öğrencilerin ülkelerini tanıtım toplantısına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen, Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Prof. Dr. Fahri Yavuz, Orta Doğu Ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma Ve Uygulama Merkezi Müdürlü Prof. Dr. Metin Akkuş, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Türkçe 4 Mart 2010 Perşembe 08:56

Türkçe bilim dili ise sayın rektöre sormazlarmı İNGİLİZCE TIP neyin nesi. Söylediklenizle yaptıklanız örtüşsün. Milletin kültür değerlerini yarınlara taşıyacak emanetçiler sorumluluklarının bilincinde olmalı.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hınıslı kadınların örnek başarısı
AHMET AKBUĞA/İHA/Erzurum'da bu yıl 7.'si düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" ...
Eğitimde proje rekabeti
Milli Eğitim Bakanlığı’nca mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında ...
Doğulu kadın çiftçilerde yarışma heyecanı
ABDULKERİM KANTARCIOĞLU (İHA) – Bingöl Tarım İl Müdürlüğü tarafından 'Kadın ...
 
YURTKUR'dan öğrencilere ek süre
Burs ve kredi için başvuran, ancak belgelerini zamanında teslim etmeyen ...
A.Ü’de biyoteknoloji atılımı
Atatürk Üniversitesi, bundan böyle geleceğin biyoteknoloji uzmanlarını ...
Acı ama gerçek....
TÜİK, Erzurum’un eğitim durumuyla ilgili olarak istatistik rakamları açıkladı. ...
 
A.Ü'den Türk Diline hizmet
Dilek BAYRAK/Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi ve Edebiyat Fakültesi ...
Öğrencilerin teknoloji başarısı
İHA/Bitlis'in Ahlat İlçesi Çok Programlı Lise'nin (ÇPL) öğrenceleri, rüzgar ...
Doğu’da eğitim trajedisi
Bingöl’ün Yedisu İlçesi’ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İtibarın Sınırı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva