ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
1. Lig’de 36. Hafta programı açıklandı
1. Lig’de 36. Hafta programı açıklandı
Erzurum Okçulukta gündem oluşturdu
Erzurum Okçulukta gündem oluşturdu
AFAD ve Jandarma imdada yetişti
AFAD ve Jandarma imdada yetişti
Kar 11 köy yolunu kapattı
Kar 11 köy yolunu kapattı
Emniyetten silah operasyonu: 14 gözaltı
Emniyetten silah operasyonu: 14 gözaltı
HABERLER>ASAYİŞ
24 Şubat 2010 Çarşamba - 04:23

Tahliye reddi, Cihaner ailesini yıktı

AHMET AKBUĞA/Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tahliye talebi ekinci kez reddedildi. Cihaner'in eşi Muteber, kardeşleri Orhan ve Gürhan Cihaner büyük bir üzüntü yaşadı.

Tahliye reddi, Cihaner ailesini yıktı

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tahliye talebi ekinci kez reddedildi. Cihaner'in eşi Muteber, kardeşleri Orhan ve Gürhan Cihaner büyük bir üzüntü yaşadı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ikinci tahliye talebi faks ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Talebi değerlendiren İsmail Şahin başkanlığındaki 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti talebi reddetti.
//3’ÜNCÜ TAHLİYE TALEBİ HAZIRLIĞI
Erzurum Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman, "Tahliye talebimiz reddedildi. Diyarbakır 2. Ağır ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunarak müvekkilimin yeniden tahliyesini talep edeceğiz" dedi.
Mahkemenin kararının ardından Erzurum Barosu'nda bekleyişlerini sürdüren Cihaner'in eşi Muteber, kardeşleri Orhan ve Gürhan Cihaner büyük bir üzüntü yaşadı.
//RED KARARI GEREKÇESİ
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen red kararı ve gerekçesi şöyle:
"Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CMK 250 maddesi ile yetkili 23 Şubat 2010 tarih ve 2010-329 sayılı yazısı ekindeki şüpheli İlhan Cihaner, vekili avukat Turgut Kazan, 22 Şubat 2010 tarihli dilekçe müvekkilinin tahliyesini talep etmiş olup, CMK 250 maddesince yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakallı'nın 'şüphelinin aleyhine olan delillerin büyük çoğunlukta toplanmış ve sabit ikametgah sahibi olması nedeniyle yurt dışına çıkma yasağı konularak tahliyesine karar verilmesi talep ve mütala olunur' şeklindeki yazılı görüşü doğrultusunda mahkememize gönderilen 2010-329 sayılı soruşturma dosyası incelendi. Silahlı terör örgütüne üye olma, birden fazla kişi ile tehdit, iftira kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından mahkememizce 17 Şubat 2010 tarih ve 2010-10 sorgu, 2009-976 soruşturma sayılı tutuklama müzekkereleri tutuklanmasına karar verilen ve halen Erzurum H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunun şüpheli İlhan Cihaner hakkında verilen kararda suçların CMK'nın 100-3 maddesindeki suçlara yönlik olması, kuvvetli suç şüphesinin varlığı, mevcut delil durumu, tutuklu kaldığı süre delillerin karartma şüphesi bulunması nazara alınarak CMK'nın 100-1, 2, 3 maddeleri ve CMK'nın 251-2 maddesi uyarınca tahliye talebinin reddine şüphelinin tutukluluk halinin devamına, soruşturma dosyasının Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdiine karar verildi."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cihaner'in sağlığı ve morali iyi'
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Mustafa Güler, ...
11 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekiplerinin bir kamyonda yaptığı ...
Cihaner'in dosyası Erzurum'a ulaştı
ERZURUM(CİHAN)- Erzurum Başsavcılığı'nın İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet ...
 
Emniyetten sahte para operasyonu
Pasinler ilçesinde sahte para ile büyükbaş hayvan satın alan 4 kişi yakalandı.
Erzincan yolunda trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
COŞKUN MENEK(İHA) - Erzincan-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik ...
HSYK kararı adliyelik oldu
BURHAN KARADUMAN (İHA) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nın ...
 
Cihaner' Dosyasına "yetkisizlik" kararı
İHA/İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin, Erzurum Başsavcılığınca ''yetkisizlik'' ...
DYD'den Adalet’te sistem” vurgusu
Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Doç. Dr. Osman Can, Erzurum Adliye Sarayı'nda ...
Olur’da traktör devrildi: 1 ölü
Olur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İlerlemenin Anlamlısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
İstiklal’in Şairi: Mehmet Akif ve 104 Yılın Mirası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Aşığın gözünden bakabilmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva