Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Ergenekon savcısı Zekeriya Özün görevden alınmasının başsavcılığın kararı olduğunu söyledi.
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Türkiye Noterler Birliği'nin 39. Olağan Kongresi'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kahraman, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görevden alınmasıyla ilgili soru üzerine, bakanlık olarak soruşturmalara müdahale ve soruşturmalarla ilgili kararlar almalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Tamamıyla başsavcılığımızın iç işidir. Görevleri, yetkileri kendileri belirliyorlar. Bizim dışımızda gelişen olaylar" dedi.
//USUL GENELGESİ
Gözaltılarla ilgili olarak usul genelgesinin yayımlanmasının ve usullere uyulmadığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Kahraman, "Bize bir şikayet ve sorun yansıtılırsa biz gereğini yapıyoruz. Ama bize o konuda bir iki günlük yansıyan bir şikayet yok. En azından benim de haberim yok. Gözaltına alınanlardan veya başka türlü ilgililerden bize şikayet yansırsa biz gereğini yaparız" diye konuştu.
//ERZURUM’DAKİ ŞİKAYET
Erzurum'daki şikayet üzerine savcılığa bir soruşturma açılmasıyla ilgili soru üzerine ise Kahraman, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Kahraman, "İstanbul'daki şikayetle ilgili soruşturmamızı sürdürüyoruz. Hem de Erzincan'daki şikayetlerle ilgili soruşturmamız sürüyor. Birden çok kişi veya kurum tarafından şikayet dilekçeleri geldiği için Erzurum Erzincan tarafında karşılıklı şikayet olduğu için soruşturmaların tamamlanması biraz zaman alıyor. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Tamamlananlar
gönderiliyor. İstanbul'daki tamamlanmadı. Erzurum Erzincan tarafındaki soruşturmada henüz tamamlanmadı. Son olaylarla ilgili yapılan şikayetlerle ilgili soruşturma tamamlanmadı" şeklinde konuştu.